ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

20 • 01 • 2012

Slēpošanas seriālam „Priekuļi loppet” trešā sezona

Nākošo trešdien, 25.janvārī slēpošanas un biatlona kompleksā „Priekuļi” sāksies vairāku posmu distanču slēpošanas sacensību seriāls „Priekuļi loppet 2012”. Šīs tautas slēpošanas sacensības, kurās var piedalīties jebkurš slēpošanas entuziasts, norisināsies trešo gadu pēc kārtas. Kopā paredzēti četri posmi.

Tā kā šogad ziema mūs nav priecējusi ar sniega daudzumu, tad tas ir ieviesis korekcijas arī slēpošanas sacensību kalendārā, un tāpēc pirmais posms distanču slēpošanas seriālam „Priekuļi loppet 2012”, ko organizē Cēsu Olimpiskais sporta centrs sadarbībā ar „Rollertour” un Mārtiņu Niklasu, slēpošanas un biatlona kompleksā „Priekuļi” norisināsies nedēļu vēlāk, nekā sākotnēji plānots. Pateicoties Mārtiņa entuziasmam „Priekuļi loppet” sāk kļūt par tradicionālām sacensībām. Šis tautas slēpošanas seriāls atšķiras no ierastajām sacensībām, kur slēpotāji sacenšas, kurš ātrāk veiks noteiktu distances garumu. „Priekuļi loppet” ir interesants  ar to, ka ir noteikts laiks (pusotra stunda katrā posmā), kurā dalībniekiem ir jānoslēpo pēc iespējas garāka distance. Noslēpotais attālums tiek mērīts pēc noteiktajā laika limitā noslēpotajiem pilnajiem apļiem, t.i., ja sportists, izbeidzoties laika limitam,  atrodas apļa vidū vai pat beigās, tik un tā šajā pilnībā nepabeigtajā pēdējā aplī noslēpotā distance netiek skaitīta.

Sacensības atbalsta Priekuļu novada pašvaldība, uztura bagātinātāji "PROFILSPORT" un slēpju serviss "Strazdu grava". Organizētāji ir padomājuši par visiem, kuriem patīk slēpot, jo sacensībās var piedalīties jebkurš slēpošanas interesents. „Priekuļi loppet” startē gan sešgadīgi bērni, gan arī veterānu grupas dalībnieki. Papildus individuālajiem rezultātiem tiek noteiktas arī labākās ģimenes. Tāpat kā iepriekš sacensības paredzētas brīvajā stilā ar masu startu, bet klasiskā stila cienītājiem būs sagatavota arī špūre. Lai slēpošanas entuziasti varētu pēc darba paspēt uz sacensībām, šogad sacensību sākums pārlikts uz 18.30. Pēdējais ceturtais posms paredzēts 29.februārī. Tuvāk ar sacensību nolikumu var iepazīties šeit: www.olimpiskaiscentrs.cesis.lv

Pagājušajā sezonā labākais vīriešiem „Priekuļi loppet” kopvērtējumā bija bijušais biatlonists Kaspars Dumbris, kas pa četriem posmiem kopā noslēpoja 126km, par 7km pārspējot pirmās sezonas uzvarētāja Aigara Kalēja sasniegumu un arī uzstādot vienā posmā noslēpotās distances rekordu – 34km. Kopā ar tēvu Gunāru, sievu - Ilzi Dumbri un sievastēvu- Normundu Kuzmani Kaspars triumfēja arī ģimeņu ieskaitē. Sieviešu konkurencē labākā bija Liene Kalēja, kas četru posmu kopsummā veica tieši 100km. Nākotnē tiek domāts arī par uzņēmumu/iestāžu komandu kopvērtējumu.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv