ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

06 • 02 • 2012

Skaudrais sals neaptur slēpošanas mīļotājus Biķerniekos

Sestdien saltajā, bet ar sauli bagātajā dienā pulksten 13:00 mazi un lieli, iesācēji un profesionāļi, kopumā vairāk kā 130 slēpotāji, devās pirmajā tautas slēpojumā Rīgā – "Isostar Tautas slēpojums Biķernieki 2012", kurš notika CSDD Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

"Gandrīz 200 dalībnieki pasākumam bija pieteikušies iepriekš, bet nenobijās no mīnus 22 grādiem aiz loga no tiem ap 100. Tādēļ it īpašs prieks bija skatīties, kā vēl 35 slēpotāji, pēdējā brīdī izšķiroties par labu Tautas slēpojumam pret siltumu mājās, skrēja uz startu pēc pēdējā mirkļa reģistrācijas. Bija dalībnieki arī no tālākām Latvijas pilsētām – Ventspils, Valmieras, Vecpiebalgas, Alūksnes, kuriem papildu dzinējs distancē bija autobusa uz mājām atiešanas laiks," stāsta viens no sacensību organizatoriem Uvis Avens.

Izturības distances uzvārētājs vīriešu grupā ir Latvijas šī brīža labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, paveicot 30 kilometru distanci 1 stundā 17 minūtēs, sieviešu grupā – Vineta Priede, kura finišēja 1stundā un 45 minūtēs.

Tautas distancē (15 km) stiprākais vīriešu dzimuma pārstāvis bija Oskars Muižnieks, pavadot distancē tikai 39 minūtes, sieviešu grupā – Iveta Priedīte ar rezultātu 1 stunda un 1 minūte.

Vecākais dalībnieks bija 66 gadu vecs Valdis Slava, kurš 15 kilometru distanci paveica tieši stundā.

Sacensībā piedalījās arī divpadsmit bērni līdz 12 gadu vecumam. Jaunākajai dalībniecei Ievai Kalniņai-Vindedzkalnai, kura paveica savu 1 kilometra distanci, nav pat pilni 6 gadi. Ātrākie bērnu distancē bija Bruno Krampe un Enija Kaņepēja.

1

Avots: delfi.lv
Oriģināli lasāms: http://sports.delfi.lv/news/tautassports/news/fotoreportaza-skaudrais-sals-neaptur-sleposanas-milotajus-bikerniekos.d?id=42106870# 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv