ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

23 • 01 • 2012

Skandināvijas kausā sprintā mūsējie nostartējuši pieticīgāk

Saistītā informācija

Skandināvijas kausā Nēsē distanču slēpošanā sprintā klasiskajā stilā atkal labākais no vīriem bija Jānis Paipals, kas 97 dalībnieku vidū ierindojās 83.vietā, bet dāmas noslēdza rezultātu sarakstu.

Otrajā dienā Skandināvijas kausā norisinājās sprints klasiskajā stilā. Aukstums bija mazinājies, un termometrs rādīja ap -7 grādiem. Kaut arī pēc pirmās dienas Jānis Paipals izteicās, ka galvenais starts ir bijis 15km distancē, tomēr tik un tā ar viņu saistījās cerības uz augstāko vietu latviešu starpā, jo spēcīgajam sprinterim Jurim Damškalnam specifika ir slidsolis, bet sprintu klasiskajā stilā viņš brauca pirmo reizi. Ja distancē no 200 pieteiktajiem startēja 165, tad sprintā dalībnieku bija krietni mazāk – nedaudz zem simts, līdz ar to automātiski radās iespēja iegūt vietu, kas rakstāma ar diviem cipariem. Visātrākais no mūsējiem kvalifikācijā bija Jānis Paipals, kurš priekš sprinta ļoti garo 1,8km distanci veica  5:19,24 un no labākā laika uzrādītāja soma Koliandera atpalika 38 sekundes, kas Jānim deva 83.vietu. Vienu vietu priekšā finišējušais norvēģis bija par trim sekundēm ātrāks, bet līdz labāko trīsdesmitniekam, kas tika tālāk ceturtdaļfinālā, pietrūka 26 sekunžu. Šoreiz otrs labākais no latviešiem bija Pāvels Ribakovs, kas ierindojās 86.vietā, no Jāņa atpalikdams 3,75 sekundes, bet par divām vietām un vienu sekundi apsteidzot Robertu Slotiņu. Jurim sev neierastajā stilā 92.vieta un 16 sekunžu deficīts pret Paipala laiku.

Finālā, kur bija pārstāvji tikai no Ziemeļvalstīm, kvalifikācijas uzvarētāju tomēr pārspēja pagājušā gada Pasaules vicečempions sprintā U-23 grupā Timo Andre Bakens no Norvēģijas, bet trešais finišēja Onunds Buglands. Brits Endrū Masgreivs ierindojās 15.vietā. Pavisam kopā bija pārstāvētas 8 valstis. Jau bez minētajām piedalījās arī pārstāvji no Šveices, Islandes un arī Brazīlijas, ieskaitot pagājušā gada janvārī Priekuļos redzēto Enriko Martinu, kurš ierindojās priekšpēdējā vietā un kuram, dzīvojoties par Norvēģiju, tomēr progresu var manīt. Startēja arī Enriko tautietis, kurš bija divas reizes lēnāks par uzvarētāju un sapelnīja vairāk par 1100 FIS punktiem, paliekot pēdējā vietā. Vienīgais Igaunijas pārstāvis 15km distancē – Ēri  Vahtra sprintā nestartēja.

Sievietēm piedalījās tikai 41 slēpotāja, kas priekš Skandināvijas ir ļoti maz, turklāt, ja ņem vērā, ka tas bija arī Norvēģijas kauss. Tikpat daudz vai arī mazāk startē Skandināvijas kausa posmos Igaunijā un Latvijā. Arī par skatītāju daudzumu nevar runāt, jo to ir bijis ne vairāk kā Latvijas čempionātos vai pat mazāk. Diemžēl visas trīs mūsu dāmas ierindojās pašās beigās. 39.vietā ierindojās Inga Dauškāne, kas 1,55km distanci veica 5:24,36 un no uzvarētājas atpalika 46 sekundes. Vienu vietu priekšā finišējušā norvēģiete bija par 10 sekundēm ātrāk, bet līdz labāko trīsdesmitniekam pietrūka 17 sekunžu. Par 36 sekundēm lēnāka nekā Inga bija Anda Muižniece, bet vēl par divām – Natālija Kovaļova. Jau otro posmu pēc kārtas sprintā triumfē 18 gadus jaunā zviedriete Stīna Nilsona, aiz sevis atstājot norvēģietes Katrīnu Harsemu un pasaules junioru čempioni rollerslēpošanā Barbru Kvoli.

Līdz ar to šajā sezonā jau aizvadīti trīs posmi. Nākamais, ceturtais posms, norisināsies 8. un 9.februārī, kad spēcīgie distanču slēpotāji viesosies Latvijā, jo otro gadu pēc kārtas Skandināvijas kausa posmu uzņems Madona.

IMG_7547.JPG

2 Komentāri

Atliek saņemties, patrenēties un Madonā nostartēt labāk. Sniega šobrīd Latvijā netrūkst.

23 • 01 • 2012 / 14:46
Foršs ierosinājums :)
Gundars
23 • 01 • 2012 / 16:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv