ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

30 • 06 • 2012

Rollerslēpošanas sezona sākas ar Latvijas čempionātu sprintā

7.jūlijā Rīgā, Pārdaugavas parkā, kur ziemā valda distanču slēpošanas aktivitātes, bet vasarā skrituļslidošana un rollerslēpošana, ar Latvijas čempionātu sprintā brīvajā stilā, ko organizē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar sporta skolu „Arkādija” un biedrību „Rollertour”, sāksies 2012.gada rollerslēpošanas sezona. Tas būs pirmais no diviem Latvijas čempionāta posmiem, kuri abi ir iekļauti arī tradicionālajā „Rollertour” sērijā, kurai šogad kopumā būs četri posmi. Latvijas čempionāta otrais posms, kas vienlaikus būs arī trešais Baltijas kausa posms un ar ko noslēgsies šī gada rollerslēpošanas sezona Latvijā, norisināsies 30.septembrī Priekuļos.

Latvijas vadošie distanču slēpotāji, trenējoties nākamajai ziemas sezonai, treniņprocesā izmanto rollerslēpošanu un piedalās arī sacensībās. Pateicoties Mārtiņa Niklasa entuziasmam, šī jau būs septītā sezona, kad norisinās rollerslēpošanas sacensības. Savu ieguldījumu dod arī Latvijas Slēpošanas savienība, un tamdēļ jau piekto gadu vasarā tiek organizēts Latvijas čempionāts rollerslēpošanā. Arī šogad būs divi valsts čempionāta posmi, tikai atšķirībā no iepriekšējiem diviem gadiem abi nebūs distancē, kad viens notika slidsolī, un otrs klasikā, bet gan sprintā un garajā distancē.

Rollerslēpošanas sacensības Pārdaugavas parkā nebūs jaunums, jo vadošie Latvijas slēpotāji tur Latvijas čempionāta ietvaros sprintoja jau 2008.gadā. Pagājušajā sezonā visi „Rollertour” posmi notika Vidzemes pusē, bet šogad viens no tiem pēc gada pārtraukuma atkal notiks Rīgā. Un šoreiz rollerslēpotāji, noskaidrojot labāko sprinteri, cīnīsies arī par valsts čempiona titulu un medaļām, jo Rīgas posmam piešķirts Latvijas čempionāta statuss. Kā jau tas sprintos ierasts, sacensības sāksies ar kvalifikāciju, kur katrs dalībnieks sprinta distanci veiks ar intervāla startu, noskaidrojot 12 labākos, kas turpinās cīņu pusfinālā, kur rollerslēpotāji jau būs sadalīti divos braucienos pa sešiem katrā un cīnīsies par sešām fināla vietām. kvalifikācijas braucienu sākums plkst.12.00, bet finālbraucieni stundu vēlāk. Sacensība solās būt ļoti aizraujošas, kā jau tas parasti sprintos notiek. 2008.gada sprinta uzvarētāji – Māris Pilsētnieks un Inese Šķēle –savus titulus neaizstāvēs, jo pēdējos gados sacensībās vairs nepiedalās. Vadošajiem distanču slēpotājiem nopietnu konkurenci sprintā sastādīs un viens no galvenajiem favorītiem – pasaules kausa posmos un pasaules čempionātā rollerslēpošanā pieredzi guvušais Artūrs Brants, kurš bija nepārspēts pagājušajā gadā īsajā Cēsu sprintā.

Otrais „Rollertour” posms notiks Madonā 28.jūlijā, kad sportisti sacentīsies skiatlonā ar masu startu, pirmo distances daļu veicot klasiskajā stilā, bet otru – brīvajā stilā. Neizpaliks arī ierastais 200m sprints Cēsu ielās, kurš būs trešais „Rollertour” posms un notiks 9.septembrī. Rollerslēpošanas sezona noslēgsies pēdējā septembra dienā, kad Priekuļu biatlona un slēpošanas kompleksā norisināsies sacensības brīvajā stilā ar intervāla startu garajās distancēs. Šo posmu var dēvēt arī par „trīs vienā”, jo tas būs ne tikai „Rollertour” un Latvijas čempionāta posms, bet arī noslēdzošais trešais Baltijas kausa posms.


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv