ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 01 • 2012

Pasaules kausā 15km distancē Liepiņš 58.vietā

Saistītā informācija

Šodien Pasaules kausā distanču slēpošanā, kas norisinājās Otepē (Igaunija), 15km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu Latvijas pārstāvis Arvis Liepiņš ierindojās 58.vietā. Tāpat kā vakar sprintā nepārspējams palika šveicietis Dario Kolonja.

Sakarā ar jauno starta kārtību, kas sākta piemērota šajā sezonā, kad vadošajiem pa vidu ir viens vājāks slēpotājs, Arvim Liepiņam tika iedalīts  43.numurs . Mūsu slēpotājs startēja nākamais aiz pazīstamā klasikas meistara, zviedra Johana Ulsona, bet aiz Arvja trasē devās spēcīgais krievs Iļja Černousovs. Jau Kūsamo Arvis piedzīvoja kaut ko līdzīgu, bet ar tik vēlu starta numuru vēl nebija startējis. Taču Liepiņš nebija izvirzījis uzdevumu turēties kādam no "spicajiem" aizmugurē, bet braukt savā tempā, jo citādi šāda mēģināšana noturēties līdzi īsā gabalā var palīdzēt, bet vēlāk daudz smagāk atspēlēties. Vīriešu konku rencē piedalījās 64 dalībnieki. Pēc pirmā apļa (5km) Arvis turējās sestā desmita vidū un līderim zaudēja 1:39, bet savstarpējā cīņā ar lietuvieti Vitautu Stroliju bija izveidojis 14 sekunžu pārsvaru. Pēc otrā apļa līderiem mūsu slēpotājs zaudēja 3:43, turoties stabili 58.vietā, bet lietuvietis joprojām atpalika 14-15 sekundes. Pēdējā aplī SK "Arkādija" (kas nodrošināja Arvja dalību PK posmā) audzēkņa temps nedaudz palēlinājās un līderiem viņš zaudēja vairāk nekā pirmajos divos apļos, taču tas netraucēja saglabāt 58.vietu, no uzvarētāja atpaliekot 5:50,0, kas madonietim deva 116 FIS punktus, kas ir par desmit punktiem labāk nekā pagājušajā gadā, bet starpība ar uzvarētāju laika ziņā ir faktiski tāda pati. Pēdējā apļa vidū Arvis jau līdz divu sekunžu atstarpei bija pie igauņu pagājušā gada labākā juniora Masļeņikova,kas ir vienu gadu jaunāks par arArvi, bet beigās tomēr neizdevās igauni apsteigt. Atšķirībā no vakardienas ar savu sniegumu šodien Liepiņš ir apmierināts.

"Domāju, ka nostartēju labi. Sāku ar nelielu rezervi, lai pietiek spēka stāvajam kalnam. Pēdējā aplī bija spēks un varēju nofinišēt kārtīgi. Šogad jutos labāk nekā pagājušajā gadā," atzīst Liepiņš. 58.vieta ir augstākā, ko Arvim Liepiņam ir izdevies izcīnīt Pasaules kausa posmos. "Šeit (domāts pasaules kauss- aut. piez.) grūtāk iegūt tik labus punktus kā Skandināvijas kausā, jo te startē daudz spēcīgāki slēpotāji. Pasaules kausos arī vājākais gals ir diezgan labā līmenī, ko nevar teikt par cita līmeņa sacensībām," atšķirību skaidro mūsu slēpotājs, kurš tagad dosies uz Madonu, kur gatavosies Latvijas čempionātam Vietalvā un pēc tam arī Skandināvijas kausa posmam dzimtajā Madonā.

Cīņā par uzvaru jau no distances pirmajiem kilometriem nopietni sevi pieteica kanādietis Devons Keršovs, kas līdz pat pusdistancei vienkārši "lidoja". Vienīgi palika atklāts jautājums , vai kanādietim izdosies noturēt tik augstu tempu, jo distances vidusdaļā jau bija pietuvojies Kolonja un arī čehs Lukašs Bauers, kas Igaunijas slēpošanas centrā jau divas reizes ir uzvarējis. Dodoties pēdējā aplī līderpozīcijās jau bija izvirzījies Kolonja, kas savu pārsvaru tikai palielināja un svinēja pārliecinošu uzvaru, savus tuvākos konkurentus apsteidzot par 24 sekundēm. Arī vakar sprintā viņš bija nepārspējams, un kausa kopvērtējumā izvirzījies ļoti pieklājīgā vadībā (par 293 punktiem apsteidz Nortugu) un izskatās, ka uzvarēs Pasaules kausa kopvētējumā trešo reizi. Toties ļoti aizraujoša cīņa bija par otro un trešo vietu. Kaut arī vēl 2,5km līdz finišam Keršovs bija priekšā Baueram 8 sekundes, tomēr finišā par vienu sekundi pārāks bija čehu klasiskā stila meistars. Atkal labu sniegumu vairumā rādīja krievu slēpotāji, bet līdz godalgotām vietām tomēr neizdevās tikt. Labākie bija Volžentsevs un Sedovs, kas izcīnīja attiecīgi 4. un 5.vietu. Toties   pavisam vāji n ostartēja norvēģi, kuriem bez sava līdera Nortuga labāko vietu ieguva 20 gadus jaunais Didriks Tensets, kurš savā debijā Pasaules kausā ierindojās 17.vietā. Tik slikti norvēģi Pasaules kausa posmos klasiskā stila distancē vēl nekad nebija startējuši. Pēc slimības ne tajā labākajā formā bija pagājušā gada uzvarētājs Eldars Renings (37.vieta), kuru jau pie 6,1km atzīmes bija apdzinis minūti vēlāk startējušais Keršovs. Veselības problēmas vajā arī pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Sunbī, kurš palika 18.vietā. Neveiksmīgs starts arī māiiniekiem igauņiem, kuriem arī šoreiz neizdevās tikt pie ieskaites punktiem distancē, jo labākais bija Algo Kerps, kurš ierindojās 38.vietā. Pēc Vērpalu, Mae un Šmigunas aiziešanas igauņiem rezultāti ir strauji kritušies, tāpēc arī varēja vērot savādo skatu - pustukšās tribīnes. Vēl pagājušā gadā, nerunājot nemaz par iepriekšējiem, Tehvandi stadionā un ap trasi bija ļaužu masas, kad labākie pasaules slēpotāji sacentās Otepē.

IMG_7511.JPG

14 Komentāri

whhhoooooho mans favoriits!!! malacis :)))
Elīna
22 • 01 • 2012 / 19:58
Cologna?! nē, ir jau labi :)
mhm
22 • 01 • 2012 / 22:40
Rezultāts normāls, bet progresa nav. It kā kaut kas notiek, bet cik tas ir produktīvi....par to grūti spriest.

22 • 01 • 2012 / 22:47
Nebiju domājis, ka Vērpalu aiziešana atstās tik lielu iespaidu uz apmeklētību. Ja pagājušogad vajadzēja vēl vismaz pusstundu pirms starta staigāt gar trasi un meklēt kādu labāku vietiņu, un pēc tam nedrīkstēja to vietu pamest, lai tur neieperinās kāds cits, tad šogad diezgan brīvi varēja tikt pie trases gandrīz visās, izņemot lielo kalnu pie tramplīna. Uz sieviešu sacensībām pat bija vēl krietni mazāk cilvēku. Starplaiks starp vīriešu un sieviešu startiem bija nedaudz par ilgu, paspēja uznākt garlaicība. Par laimi pastaigājoties gar trasi izdevās atrast vietu, kur vairākas komandas pirms sieviešu starta gatavoja slēpes un daudzas zvaigznes varēja redzēt ļoti tuvu.
Prieks par Latvijas pārstāvja piedalīšanos, jo tas tomēr piedod papildus interesi un ir iespēja trases malā pabļaustīties.
Imants
23 • 01 • 2012 / 09:21
Jā, skatītāju pamaz. Neatceros, kad tik maz būtu bijis. Pagaidām jau pašvaki igauņiem iet, varbūt tāpēc. Šoreiz kaut kā ilgāks pārtraukums starpā, un sieviešu sacensību laikā tas nebūt neizskatījās pēc PK, it īpaši Igaunijā, kur distanču slēpošana ir lielā cieņā.

23 • 01 • 2012 / 09:47
Arvja rezultāts stabils! Galvenais neapstāties, gan jau pienāks arī kāpums. Citi jau arī patstāvīgi progresē.
p.s. Ivars atkal līmenī uzrakstījis ark komentātiem un analīzi.

23 • 01 • 2012 / 09:51
Arvim rezultāts nav ne labs, ne arī īpaši slikts... tomēr vajadzētu jau takā skriet mazliet labāk... mazliet izbrīna ka pats ar to ir apmierināts un komentārs par salīdzīnāšanu ar Skandināvijas kausu vairāk izskatās kā atrunāšanās, lai nesalīdzina ar pārējo izlases sportistu sniegumu Skandināvijas kausā. Pēc iepriekšējās dienas likās cerīgāks skats uz Arvi. Te nedomāju rezultātus, jo ja būs sportiskais niknums un vēlme sasniegt labāku rezultātu, nevis pārspēt tikai kādu citu no Latvijas, tad viss būs kārtībā un nekur neizpaliks.

23 • 01 • 2012 / 10:24
Piekrītu, ka vajadzētu skriet labāk un jābūt niknumam, taču attiecībā uz Arvja salīdzinājumu par Skandināvijas kausu, viņam ir taisnība.

23 • 01 • 2012 / 10:31
par skatītājiem viss ir tikai loģiski... ja nav zvaigznes, turklā savējās, tad interese noplok. kaut kas attālināti līdzīgs publikas interesei pie mums bija pēc Nagano biatlonā.. toreiz uz Priekuļiem uz biatlona čempionātu sabrauca liekas lielākās skatītāju masas kādas bijušas... lai arī rezultāti biatlonā kādu laiku bija labi, skatītāju interese noplaka diezgan strauji... jo netika jau uz tām strādāts, piedāvāts kvalitatīvs pasākums. pie igauņiem ir citādāk, ir ļoti kvalitatīvs pasākums no skatītāju viedokļa, bet līderu aiziešana un gan jau arī dopinga skandāli ir darījuši savu...

23 • 01 • 2012 / 10:32
Diemžēl pat daudzpusīgās Panorāmas sporta ziņas ignorē distanču slēpošanu. Parāda biatlonu, kalnu slēpošanu, tramplīnlēkšanu, snovbordu, frīstailu, bet par tepat blakus Otepē notiekošo Pasaules kausu distanču slēpošanu vispār neko.

23 • 01 • 2012 / 11:26
Cik dzirdētas runas, nākamgad Igaunija nebūšot Pasaules kaus.Man jau liekas kad Verpulu un Mae bija pieradinājuši skatītājus pie labiem rezultātiem un 20-30 tiem neder, varam vilkt paralēles ar LV biatlonu. Zinu kad tagad Igauņi ļoti spēcīgi strādā pie jaunatnes nevis pirmās izlases, un liekas kad pareizs un tālredzīgs solis, lai nebūtu kritumi ka tagad. Ja mūsējie skrietu Igauņu līmenī mēs te lēktu debesīs.
Gatis
23 • 01 • 2012 / 23:12
Tas par Panorāmu, LV nav neviena jēdzīga sporta žurnālista, visi slinki, to ko no lieliem ziņu portāliem var pārtulkot ieliek....
Smieklīgi bija Sportacentrs.com , konkrēts fakts
Mūsu jaunie biatlonisti izlaida 5 pasaules kausa posmu lai gatavotos u-26 čempim, bet nu žurnālisti nenoskaidro un uzraksta kad viņi gatavojas 6 pasaules kausa posmam... kas čaļiem pēc kārtīgas nometnes nav aktuāls... ta kur vēl vairāk! Bēdīgi!!!

23 • 01 • 2012 / 23:18
Patiesība diezgan skumji,zinot,ka visi stiprākie taču nesen tour de ski nobraucu un ir uzkrājusi nelielu nogurumu!!

Secinājums ir tāds ka, ja slēpošanā tuvāko gadu laika netiks ieguldīti būtiski līdzekļi,mūsējie, piemēram, tajā pašā 15km distancē nekad netiks pat 2minūšu attālumā līdz šiem farmakoloģija brīnumiem kā Kolonja utt.
Farmo
24 • 01 • 2012 / 09:38
Kolonja ar Kovaļčiku toč nav uzkrājuši nogurumu:)
No vienas puses, divas minūtes ir daudz, bet priekš mūsējiem pat trīs minūtes būtu super rezultāts.

24 • 01 • 2012 / 10:06
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv