ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

06 • 10 • 2011

Notikusi Pasaules veterānu asociācijas konference

Laikā no š.g. 29.septembra līdz 02.oktobrim Itālijas pilsētā Asiago, norisinājās gadskārtējā WMA konference. Informācija: WMA (Pasaules veterānu asociācija) – organizē Pasaules čempionātu distanču slēpošanā veterāniem, apvieno savā paspārnē pārstāvjus no vairāk kā 30 valstīm, iespēju robežās koordinējot distanču slēpošanas veterānu kustību pasaulē.
Dienas kārtībā pirmkārt bija Asiago kā 2013.gada distanču slēpošanas pasaules čempionāta veterāniem norises vieta. Tika prezentēta gan pilsētas vadība un tās attieksme, gan sacensību norises vieta, reāli dabā izstaigātas trases. Tāpat tika risināti jautājumi, kas saistīti ar dalībnieku izmitināšanu sacensību laikā un transporta kustību.

Tika apspriesti jautājumi, kuri bija radušies atsevišķām valstīm saistībā ar 2012.gada pasaules čempionātu Vācijā, Oberwiesenthal.
WMA rindas šogad papildināja arī jauna dalībvalsts: Polija. Domājams, ka 2012.g. gada Pasaules čempionātu apmeklēs daudzu poļu slēpotāji.
Izskatīja pāris jautājumi, kurus bija ierosinājusi Norvēģija par atsevišķu veterānu vecuma grupu skaita samazinājumu sievietēm. Taču šie priekšlikumi balsojumā netika apstiprināti.

Interesantas diskusijas izvērsās ap Krieviju kā iespējamo 2015.gada Pasaules čempionāta rīkotāju valsti ar norises vietu Siktivkarā. Un protams jautājums par lidojumu drošību. Šis jautājums vēl ir atklāts, jo cenas nokļūšanai un dzīvošanai ir neadekvāti augstas pretstatā pret iespējamo servisa līmeni.

Īpaši interesants bija RODE rūpnīcas apmeklējums ar informatīvo daļu par slēpju smēru, klīsteru un parafīnu ražošanu. Bet par to varbūt atsevišķs stāsts citreiz.

Tuvākajā laikā sniegšu papildus informāciju par gaidāmo 2012.gada pasaules čempionātu Vācijā.

Andis Puida
LSS veterānu komisijas vadītājs

WMA (Pasaules veterānu asociācija) oficiālā mājas lapa www.world-masters-xc-skiing.ch 

3 Komentāri

Arī vīriešiem būtu jaunākājās grupās jāapvieno grupas- 30-40 gadīgie, varbūt arī 40-50 gadīgie, jo ja 30-35 gadīgajiem uz starta iziet tikai 10 dalībnieki... . Ar 60 un vecākiem viss ir Ok, tur startē pat 100 cilvēki 5 gadu ietvarā vecuma grupā.
Edgars
07 • 10 • 2011 / 11:56
Daļeji varētu piekrist par grupu no 30 gadiem, bet ne virs 40.Tur man liekas kopumā ir o.k. Grupu iedalījums veterānos jau no 30 gadiem saistīts ar to ka pasaulē ne jau visas ir slēpošanas Lielvalstis un piedalās Pasaules līmeņa mačos. Ir valstis kurās slēpo (kaut vai Jaunzelande, Austrālija, Holande u.c.), bet nepiedalās pasaules kausos u.t.t Un lai neatstumtu šo valstu iedīvotājus arī tik agra gradācija.Tad jau virs 75 arī nav daudz, bet slēpot taču grib un kustās.kāpēc jāaizliedz. Vismaz man tā skaidroja. Varbūt arī kādi citi apsvērumi.
Mēģināšu iekanēt informāciju par veterānu čempionātu statistiku citās valstīs. Bet to nākošreiz.
08 • 10 • 2011 / 22:41
Kas tas par veterānu 32 vai 36 gados!? Tas ir vecis pašos labākajos spēka gados! Agrāk līdz 40 gadiem visi startēja kopā ar meistariem vai elitē ....
24 • 10 • 2011 / 11:59
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv