ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

02 • 08 • 2011

Nortugs „nobīstas” no Helnera, bet startēs pasaules čempionātā

Piektdien Stokholmā (Zviedrija) Dimanta līgas vieglatlētikas sacensību laikā nenotika paredzētais duelis rollerslēpošanas sprintā starp principiālajiem sāncenšiem – norvēģi Peteru Nortugu un zviedru Markusu Helneru, jo norvēģis esot atteicies piedalīties.

Pagājušās piektdienas vakarā, kad Zviedrijas galvaspilsētā norisinājās kārtējais Dimanta līgas posms vieglatlētikā, kurā startēja arī „sprinta karalis” Useins Bolts,  sacensību laikā bija paredzēts šova elements – īpašs duelis rollerslēpošanas sprintā starp pēdējo sezonu „niknākajiem” konkurentiem distanču slēpošanā – Peteru Nortugu un Markusu Helneru. Norvēģiem un zviedriem, kā kaimiņvalstīm ir ierasts, bieži cīņas sporta arēnās ir ar īpašu piedevu, turklāt tādā sporta veidā kā distanču slēpošana, kur abas valstis ir bijušas un joprojām ir vadošās pasaulē. Jūnija sākumā Oslo slavenajā Bišletas stadionā, kad norisinājās Dimanta līgas 5.posms vieglatlētikas sacensībās, Nortugs ar Helneru jau „mačojās”. Toreiz mājas sienas nāca par labu norvēģim, kurš bija pārāks šajā duelī, 4 apļus (1600m) veicot tieši četrās minūtēs un finišējot aptuveni piecus metrus priekšā zviedram. Neiztika arī bez Nortuga  „izlēciena”. Burtiski līdz ar finiša līniju Peters pacēla vienu kāju gaisā, tādējādi cenšoties atdarināt Helnera uzvaras prieku finišā sprinta distancē šā gada pasaules čempionātā Oslo, kad zviedrs svinēja pārliecinošu uzvaru, jo distances vidū bija veicis fantastisku „rāvienu”, kam neviens nespēja tikt līdzi. Nortugs tik ļoti personīgi to uztvēra, ka centās „izcelties” stafetē, nobremzējot un apstājoties uz mirkli pirms finiša līnijas, kā rezultātu no zviedru komentētāja tiešraidē Zviedrijas televīzijā izpelnījās apzīmējumu „sivēns”.

Markuss Helners pēc zaudējuma Bišletas stadionā vēlējās revanšu. Un abi vienojās, ka vēlreiz varētu sacensties rollerslēpošanas sprintā vieglatlētikas celiņā, sarīkojot kārtējo šovu skatītājiem, tikai šoreiz Markusa dzimtenē Zviedrijā, jo 29.jūlijā Stokholmā tur norisinājās Dimanta līgas sacensības vieglatlētikā. Taču atkārtotais duelis izpalika, jo Nortugs organizatoriem nosūtīja ziņu, ka viņš atsauc savu dalību, kā iemeslu minot, ka esot apslimis. No 14.jūlija viņš atradās treniņnometnē augstkalnē, un vēlas uzreiz pēc tam doties uz nākamo treniņnometni Oberhofā, kur trenējas viņa komandas biedri. Kā izteicās Norvēģijas izlases šefs, tad plānotā dueļa atcelšanas iemesls ir tāds, lai netiktu izjaukts patreizējais treniņprocess. Tam arī neesot nekāds sakars ar nupat Oslo notikušajiem teroruzbrukumiem. Taču sacensības, kurās Nortugs varētu parādīties, ir nekas kā Pasaules čempionāts rollerslēpošanā, kas augusta pirmajā pusē norisināsies Nortuga dzimtenē. Nortugs uzskatot, ka piedalīšanās čempionātā ir labs izaicinājums, kas dod motivāciju treniņprocesam priekš ziemas sezonas.

Video no abu iepriekšējā dueļa Bišletas stadionā:

2 Komentāri

interesants duelis vieglatlētikas stadionā. varēja būt mazliet īsāka distance. Skrējēji skrien ātrāk nekā viņi rollero.
Marcus
02 • 08 • 2011 / 14:45
Pa to mīksto segumu īpaši viegli jau nav, es tā domāju.

05 • 08 • 2011 / 15:32
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv