ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

10 • 08 • 2011

Nortugam otrais, Kallai pirmais zelts

Saistītā informācija

Otrajā dienā pasaules čempionātā rollerslēpošanā, kas notiek Aurē/Kristiansundā (Norvēģijā), tika noskaidroti uzvarētāji brīvā stila distancē ar masu startu. Vīriešiem 24km garajā distancē uzvarēja norvēģis Peters Nortugs, bet sievietēm 17km distancē pārāka par visām bija zviedriete Šarlote Kalla.

Vakar nostartējuši 10,6km distancē klasiskajā stilā pret kalnu, šodien bez atpūtas dienas rollerslēpotāji izgāja uz startu, lai noskaidrotu labākos brīvajā stilā. Sievietēm septiņpadsmit dalībnieču vidū par galveno favorīti tika uzskatīta Šarlote Kalla, kas vakar izcīnīja otro vietu, jo tieši slidsolis ir zviedrietes specifika un kā nekā viņa ir olimpiskā čempione 10km brīvajā stilā. Turklāt šodien nestartēja viņas sīvākā konkurente, vakardienas uzvarētāja, Marita Bjergena no Norvēģijas, jo pasaules vadošā distanču slēpotāja bija paredzējusi piedalīties tikai vienā disciplīnā.  Distances otrajā pusē Kalla kāpināja tempu, kas palīdzēja viņai atrauties no pārējām konkurentēm un vakardienas sudrabam pievienot zeltu. Zviedriete 17km distanci veica 36:33.2 un par 48 sekundēm apsteidza mājinieci Heidi Vengu, kas vakar bija trešā. bronzas godalgas, uzvarētājai zaudējot jau vairāk nekā minūti (+1:19), izcīnīja krieviete Ksenija Konohova. Un jau otro dienu pēc kārtas tūdaļ aiz goda pjedestāla paliek garo distanču speciāliste no Zviedrijas Sandra Hansone, bet viņas tautietei, šīs sezonas līderei, Hannai Sepasai atkal neveiksmīgs starts, jo iegūta tikai devītā vieta (vakar 11.vieta).

Vīriešiem sava favorīta statusu brīvā stila distancē ar masu startu 27 dalībnieku konkurencē apliecināja Nortugs, izcīnot jau otro uzvaru šajā čempionātā un arī savā karjerā rollerslēpošanā, jo šis čempionāts Peteram ir pirmais. Norvēģis distanci veica 46:58.8, un šoreiz uzvara nācās sīvākā cīņā nekā vakar, jo otrās vietas ieguvēju Andersu Svanebo (Zviedrija), kurš vakar izcīnīja bronzu, viņš apsteidza par 2,7 sekundēm. Taču tik un tā distances pēdējos metros šaubas par uzvarētāju nebija, jo Nortugs „visu kontrolēja”. Pie pirmās medaļas, izcīnot trešo vietu, tika sezonas kopvērtējuma līderis Pasaules kausā rollerslēpošanā itālis Simone Paredi, kurš Nortugam zaudēja 9,5 sekundes. Igaunis Timo Simonlatsers šoreiz par trim vietām zemāk, noslēdzot labāko desmitnieku un uzvarētājam zaudējot 40 sekundes. Interesanti, ka distances pirmajā pusē atrāvienā aizgāja Igor Cuny no Francijas, taču beigu daļā „noplīsa”, ierindojoties priekšpēdējā vietā (+3:03,5). 

Šoziem Oslo Holmenkollenā notikušajā pasaules čempionātā distanču slēpošanā Nortugs izcīnīja trīs zelta medaļas, taču to atkārtot rollerslēpošanā viņam neizdosies, jo norvēģis bija plānojis piedalīties tikai divās disciplīnās. 

Rītdien programmā ir brīvdiena, bet piektdien čempionāts turpināsies ar komandu sprintu.

2 Komentāri

Nortugs arī šeit visiem liek. Viens mēģināja aizbēgt, bet rezultāts redzams. Labi, ka Kalla vinnēja, lai vismaz kādai citai nācijai arī uzvara tiek.
rollex
11 • 08 • 2011 / 08:38
Sportacentrā rakstīts, ka Nortugs startēs arī komandu stafetē.
jazeps
11 • 08 • 2011 / 16:29
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv