ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2012

Nedēļas nogalē Madonā trešais Latvijas čempionāta posms

Saistītā informācija

Šajā nedēļas nogalē, 10. un 11.martā, Madonā Smecersila trasē norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības un Madonas Bērnu un Jaunatnes sporta skolas organizētais Latvijas čempionāta trešais posms distanču slēpošanā. Pēdējā šīs sezonas posmā paredzētas divas disciplīnas – sprints slidsolī sestdien un garā distance ar intervāla startu arī slidsolī svētdien.

Pirmais un otrais posms slēpošanas centros Priekuļos un Vietalvā aizvadīti, un tieši tāpat kā iepriekšējos gados sezonas noslēguma posmu valsts čempionātā ir pienākusi kārta uzņemt vēl vienam no lielajiem slēpošanas centriem – Madonai, kur šogad jau otro gadu pēc kārtas februāra sākumā veiksmīgi tika aizvadīts prestižais Skandināvijas kausa posms. Trešais Latvijas čempionāta posms būs interesants ar to, ka tiks noskaidroti gan labākie šī gada sprinteri, gan arī garo gabalu meistari. Sestdien paredzēts sprints, bet svētdien garā distance ar intervāla startu. Abas dienas sacensības notiks brīvajā stilā.

Pagājušajā posmā Priekuļos vīriem elites grupā 10km distancē bija vērojama visaizraujošākā cīņa pēdējo gadu laikā, jo uz uzvaru līdz pat pēdējā apļa beigām pretendēja četri slēpotāji, un Madonā otrajā dienā garajā distancē ar intervāla startu varētu sagaidīt ko līdzīgu. Līdz šim šajā sezonā no trijiem individuālajiem startiem divas uzvaras ir Arvim Liepiņam, bet viena Jānim Paipalam. Neskatoties uz to, ka abas uzvaras Liepiņam Latvijas čempionātos ir klasiskā stila distancē, jāatceras, ka tieši Madonā februāra sākumā Skandināvijas kausā Arvis 30km slidsolī bija stabili labākais no latviešiem. Kaut arī šogad vēl nav izdevies uzvarēt, tomēr atzīstamu sniegumu ir rādījis Roberts Slotiņš, izcīnīdams divas otrās vietas Priekuļos, taču Roberts šobrīd ir Somijā un Madonā nestartēs. Noteikti par uzvaru cīnīsies arī Pāvels Ribakovs, kurš nesen uzvarēja 20km slēpojumā Somijā, turklāt papildus niknumu Pāvelam uzdzinis tas, ka komandas un izlases biedrs Arvis Liepiņš, kuram bija priekšroka, pašā pēdējā brīdī pārdomājis par dalību Lahti skiatlonā, tādējādi liedzot Ribakovam debiju Pasaules kausā. Pagājušajā gadā, starp citu, 30km distancē klasiskajā stilā Madonā Pāvels, ierindojoties 2.vietā, par četrām ar pusi minūtēm pārspēja Arvi, kurš palika trešais. Toreiz konkurentiem cerības uz uzvaru neatstāja Jānis Paipals.

Dāmām visos trijos individuālajos startos šosezon ir uzvarējusi Inga Dauškāne, bet Madonā viņa nestartēs, jo jāveic dienesta pienākumi, tādējādi tiek pavērsts ceļš uz uzvaru pārējām konkurentēm. Interesanti varētu būt jauno slēpotāju varējums attiecībā pret izlases dāmām. Priekuļos pārsteidza Kitija Auziņa, kas noteikti mēģinās aizmirst pagājušā gada neveiksmi Madonā, nesasniedzot finišu, un šoreiz savās mājās būs nopietna konkurente izlases pārstāvēm, kuras, cerams, pēc Priekuļos piedzīvotā būs izdarījušas secinājumus un sasparojušās, turklāt papildus stimulam juniorēm un izlases slēpotājām vajadzētu būt tam, ka Priekuļos 12 gadus jaunā Vineta Pētersone parādīja, ka tikai par 2,5km īsāku distanci viņa slēpo ātrākā tempā nekā visas juniores un lielākā daļa pieaugušo izlases dalībnieces. Pērn Madonā garajā distancē labākā no visām dāmām bija Anda Muižniece.

Pagājušajā gadā sprintā klasiskajā stilā, kas norisinājās Vietalvā, uzvarēja Rolands Pužulis. Viņš savu sprintera meistarību apliecināja arī Skandināvijas kausā Madonā, vienīgais no latviešiem iekļūstot labāko trīsdesmitniekā un kvalifikācijā uzrādot 20. ātrāko laiku. Otrs ātrākais no mūsējiem bija Arvis Liepiņš, kurš Rolandam piekāpās par 3,5 sekundēm. Šobrīd Pužulis cīnās Pasaules čempionātā biatlonā Vācijā, un Madonā droši vien nestartēs.





92 Komentāri

Pieteikšanās sistēmu derētu līdz galam saremontēt. V18 grupu nepiedāvā
Gundars
06 • 03 • 2012 / 12:16
Reģistrācija sacensībām ne vēlāk kā līdz 9.martam plkst. 12:00. Starta numuru saņemšanas visām vecuma grupām ir jāveic sekretariātā ne vēlāk kā: 11:45-sestdien, 10:45 - svētdien visām vecuma grupām.
ATGĀDINĀJUMS
06 • 03 • 2012 / 15:55
Tiešām dalībnieki šoreiz varētu laicīgi reģistrēties, lai sekretariātam neradītu problēmas un sarežģījumus ar starta listēm.

06 • 03 • 2012 / 16:47
kā tad tas iznāk, ka dalībnieki sekretariātam rada problēmas ar pieteikšanos?
whaaat?
06 • 03 • 2012 / 19:32
Tā vietā, lai tērētu laiku tukšiem un anomīmiem komentāriem, ņem un piereģistrējies. Es neatceros nevienu LČ, kur kāds pilsonis nepamostos pusnaktī pirms starta un nesāktu drudžaini sūtīt @ pastus vai apzvanīt vēl kādu neguļošu tiesnesi un meklēt kaut cik ticamu attaisnojumu tam, ka aizmirsis piereģistrēties LČ, kuram cītīgi gatavojies visus gadu. Bet tam abas dienas ir tāds sacensību formāts, ka lai saliktu programmu ir jāzin, cik katrā grupā būs dalībnieku.
Mārtiņš Niklass
06 • 03 • 2012 / 20:25
Jā, jā, Mārtiņ, 100 sportisti 10 tiesnešiem sagādā milzīgas problēmas.
Bet V18 grupa vēl joprojām nav parādījusies
Dalības maksa vakar saremontējās, bet grupa nē
Gundars
06 • 03 • 2012 / 20:36
Tieši tā, dalībnieki ar pieteikšanos pēc noteiktā termiņa rada sekretariātam problēmas, ar uzsvaru uz būtisku nosacījumu - PĒC NOTEIKTĀ TERMIŅA, tas tā, ja kāds nesaprot vai arī izliekas nesaprotam. Sekretariātam nav līdz piektdienas pusnaktij visu laiku jādežūrē tikai tāpēc, ka kādi nevīžā noteiktajā laikā pieteikties. Viņiem ir pietiekoši daudz ko citu, ko darīt. Var kādreiz gadīties, bet kā Mārtiņš raksta, tad tas notiek regulāri. Tā ir vienkārši citu nerespektēšana. Ko teiktu dalībnieki, ja viņi ierastos uz noteikto startu plkst.10.00, bet organizators pateiktu, sorri, jūs startēsiet 13.00, bet plkst. 13.00 pateiktu, nē tomēr 17.00. Pēc šāda gājiena dalībnieki vairs nebrauktu uz mačiem, tad varbūt arī organizatoriem vienreiz jāsāk nepielaist pie sacensībām tos, kas nokavē pieteikšanās termiņu. Reģistrācija jau nav vienā dienā 2 stundu laikā, ka to būtu grūti izdarīt.
Ivars
07 • 03 • 2012 / 09:39
Tāpēc jau esam cilvēki,ka ņemam vērā cilvēciskos faktorus...
Lai jauki mači ar bagātām pozitīvām emocijām...
cilvēks
07 • 03 • 2012 / 10:09
Ivar, laikam neesi mēģinājis pieteikt uz mačiem V18 jaunieti. Jau trešu dienu te klikšķinos, bet nesaku sorry :) Varu, protams sacūkot protokolu, un pieteikt 1995.g. V16 , gan pēc tam "razberjomsja". Jeb es atkal vienīgais te kaut ko neredzu, bet visi pārējie visu zin, un ir izdarījuši :) Visur ir cilvēciskie faktori. 3 dienas pirms stata pieteikušies pārdesmit sportisti. Tas parāda reālo slēpošanas organizatorisko līmeni, nevis to, kuru grib Mārtiņš vai Ivars
Gundars
07 • 03 • 2012 / 11:38
Gundar, piesaki savu V18 grupas jaunieti VE grupā, jo diciplīnas ir vienas un startē kopā. Ja būs norādīts viņam arī dzimšanas gads, sekretariāts sapratīs ka tas vēl ir arī atsevišķs vērtējums V18 grupā.

07 • 03 • 2012 / 12:11
runājot par starta protokoliem, ņemiet piemēru no orientēšanās sacensībām. katrai grupai atvēl divas vai vienu vakanci, tā tā veidā kāds veiksminieks var paspēt startēt arī tad ja nokavējis pieteikšanos, protams ar dubultu dalības maksu.
skrējējs
08 • 03 • 2012 / 14:10
Vīri! Laikā, kad kosmiskie kuģi vago visuma plašumus, nauda vairs nemaz nav nauda, bet tas ko kads kādam pārskaitīja, jūs nevariet normālu pieteikšanos uztaisīt? Nu tad par ko tie jūsu "kompjūteristi" algu saņem?
P.S. Tikai nesakiet, ka man jābūt pozitīvākam.
08 • 03 • 2012 / 15:10
Dārgie draugi! Mums viss kā Latvijā- lai liktos, ka krutāki mači tad vajag īpaši sarežģītu un stulbu pieteikuma formu? Es šeit mēģināju pieteikt dažus mūsu kluba pārstāvjus un secināju, ka otrreiz mēs to vairs nedarīsim!
Es esmu pieteicies dažādiem pasākumiem/sacensībām gan Latvijā gan ārzemēs, bet šitādu sviestu vēl nebiju redzējis! Nu, ja organizatoriem trūkst intelektuālo resursu mēs varētu par mazām naudiņām tās lietas sakārtot. Rakstiet [email protected] Veiksmi slēpotājiem.
08 • 03 • 2012 / 15:55
Esmu pozitīvs :) Necepos. Bet izstāstiet man kāpēc numurs jāsaņem 10:45, ja starts 13:30 ??? Ko bērniem tur darīt 2 stundas ???
Fāters
08 • 03 • 2012 / 16:01
Dārgais Inesi, tieši tā - kā Latvijā! Visi kam nav slinkums nevis vienkārši pieklājīgi pajautā vai painformē par kādām problēmām, neprecizātēm, bet uzreiz nolamā, pie kam vislabāk publiski un vēl par n-tām vietām. Nekur, visā savā ilgajā pieredzē neko tādu tiešām neesmu redzējis, izņemot pie mums, kur cits citam nevis palīdz, bet mēģina sariebt!
Derētu atgādināt ka pašam rīkojot sacensības ne viss bija gluži perfekti un bez cilvēku neapmierinātības.
Kas attiecas uz reģistrēšanas sistēmu, zinam problēmas un viņas esam risinājuši un risinam. Ar katru brīdi tā uzlabojas. Jautājums kā pārējie 105 dalībnieki ir mācējuši piereģistrēties, bet Jums tas neizdodas?
Jau tagad esam savā starpā runājuši, ka nākošgad droši vien būs lietderīgi mūsu rīkotajā seminārā pastāstīt un parādīt visiem kā notiek reģistrācijas sacensībām konkrētajā sistēmā. Nevienā brīdī neesam pozicionējuši LSS sacensības kā "krutākus mačus", bet tas ka paši vēlamies tām pietiekoši augstu organizatorisku līmeni un kārtību, nenoliedzam. Gribam lai dalībniekim būtu ērti elektroniski piereģistrēties un uzreiz samaksāt ar karti vai pārskaitījumu, tādejādi ietaupot gan jūsu, gan mūsu laiku. Dažiem laikam tas nav vajadzīgs, ir skaudība vai vienkārši vajag pacelt savu pašapziņu. Ar to mēs arī rēķinamies.

Fāteram.
Pamatā sacensībās piedalās klubi, sporta skolas, attiecīgi viņiem arī ir treneris, pārstāvis, kurš numurus izņem priekš visiem saviem sportistiem. Organizatoriem, sekretariātam, cilvēku ir tik cik ir, papildus cilvēks kas ar to vien nodarbojas kā gaida katru dalībnieku un iedod numuru, parunā, izstāsta programmu, visu parāda (diemžēl tā pie mums parasti ir), sadārzina sacensības. Tas nevienam nav vajadzīgs, ne jums ne mums. Bet tie individuālie sportisti, kas tiešām ir vieni, maksā paaugstinātu dalības maksu (tieši tādēļ ka ar viņiem individuāli jāstrādā) un cik zinu, līdz šim sekretariātā nav bijušas problēmas tādam cilvēkam saņemt numuru. Sacensībās organizatoriem nav neviena lieka cilvēka, visiem ir pienakumi, darbs un uzmanība sacensību gaitā ar daudz un dažādām lietām un neviens rokas klēpī salicis nesēž. Ja vēlaties to izbaudīt, piesakieties, mums šādi cilvēki kas palīdz un piedalās ir vajadzīgi.
Lai Jūsu bērnam veicas sacensībās!
08 • 03 • 2012 / 18:10
Ui, Agri, par tiem klubiem, sporta skolām un treneriem gan pāršāvi pār strīpu
Jeb varbūt nemaz nezini, kā ir patiesībā? Interesanti, kas tā par paaugstināto dalības maksu?
Gundars
08 • 03 • 2012 / 19:40
Par to paaugstināto maksu īsti nesapratu. Bet federācijas rīkotajos mačos sanāk aplama nostāja - ērtāk ir sporta skolām (ja pareizi sapratu arī lētāk), bet individuālie - kā sanāk. Vajadzētu taču priecāties par brekšiem, kas savā nodabā ņemās neskatoties, ka sporta skolās attiecīgas grupas nemaz nav un brauc uz mačiem par savu nevis sporta skolas apmaksātu transportu.
Ierosinu, ka tie kas samaksājuši numurus saņem startā. Kas nav samaksājuši - kārto štelles līdz 10:45.
Fāters
08 • 03 • 2012 / 19:58
Cita starpā, bez numuru saņemšanas ir tāda lieta kā oficiālie treniņi, kas ir vienīgais laiks, kad dalībnieks var iepazīties ar sacensību trasi, nevis tad, kad sacensības rit pilnā sparā, sākas nekontrolēta šļūkāšana pa trasi.
Mārtiņš
08 • 03 • 2012 / 21:08
Kas jums visiem ir!!
Kāpēc jūs dalībnieki,vecāki rakstat šeit k-kādus stūlbumus ja nezinat neko tad priekškam kasīties.
Man apmierina viss,jo zinu,ka tas nav viegli jebkuš cilvēks k-ko izdara nepareizi,bet par to nav jābļauj!
Un par to numuru izņemšanu jā tā ir bijis vislaik,jo tad tiesnešiem un visiem ir vieglāk,jo pa trasi var slēpoti tikkaj ar numuriem piemēram vasarā ja nav ķiveres tad nosts no trases!!
Un pirms starta dod čipus nevis numurus pēc numuriem kuri jums tiek izsniegti izdod čipus vai vnk paši tisneši viņus uzliek uz tās kājas uz kuras jūs vēlaties!!!!
Ja starti ir tik vēlu tad vnk numuru izņemta un darat ko vajaga pa tām 2h vnk jums gribas pakasīties un tas ir viss.,bet iemeslu pie kā kasīties vnk nav!!
08 • 03 • 2012 / 21:42
Ko tad lai pa tām 2h dara?
jāsēž un jānīkst.... ne visi dzīvo Madonā un var aiskriet uz trasi pa 5min!
ja nebutu kur piekasīties tad neviens ari nerakstitu stylbus koment! vnk vis ir tādā suu.... kad organizatori paši nezin ko darīt

08 • 03 • 2012 / 21:54
Ak tu nabaga fāter. Mož iestāsies sportas skolā, nebūs par transportu jāmaksā un 2 stundas arī pajies ātrāk, jo sporta skolām jau ērtāk.Fantazētājs neesi?

08 • 03 • 2012 / 23:18
Paldies Agri par operatīvo un taisnīgo atbildi! Paldies arī par e-pastu no LSS. Es jau saprotu, ka tagad te dažiem būšu sliktais nečoms, bet tas vakardienas pasākums baigi nokaitināja.
Vispār jau es nevienu personīgi nenolamāju, bet gan izteicu viedokli un priekšlikumu. Un neba jau nu es tas vienīgais pamuļķītis, kurš ilgi ņēmās un ķēpājās ar to pieteikuma formu, citi, kas psihiski stabilāki, viekārši nolamājās pie sevis un neko nekomentēja.
Vēlreiz par pieteikšānās formu, mēģinot būt konstruktīvs:
1) tā programma ir šausmīgi lēna , stīva un neērta (liekas, ka veca)
2) kāda mārrutka pēc man, ja es gribu pieteikt citas persona, jāveido kau kāds lietotājkonts un obligāti jūzrāda savs personas kods un jāņemās ar kaut kādiem e-pastiem?
3) ja es gadījumā piesaku 30 cilvēku uz divām distancēm no viena kluba, tad jūs ko man 60 rēķinus sūtīsiet? Tad, ja es sadomāšu maksāt ar pārskaitījumu un visu dienu sēdēšu internetbankā un maksāšu komisijas maksās 12 latus?
4) kāpēc ja es norādu klubu nevar norādīt arī pilsētu?
5) vai jums tas kompis tik dumš, ka nevar automātiski vecuma grupu saskaitīt pēc dzimšanas gada un kopējo samaksas summu vairākiem dalībniekiem?
Netēlosim nezinīšus un paņemsim par piemēru, kaut vai pieteikšanās formu uz superduper FIS un Worldloppet mačiem -Tartu maratonu. ne man tur kādi personu kodi, ne konti- aizpildi anketu pāris minūšu laikā par vienalga cik dalībniekiem tev pasaka priekšā maksājuma summu, samaksā ar karti vai caur banku, ja vajag arī rēķinu atsūta un beigās vēl rezultātus uz epastu un mobilajā telefonā. Piedalies uz nebēdu!
Tādēļ novēlu veiksmi uzlabojumu veikšanā, lai uz nākamo LČ būti tikai sajūsmas pilni komentāri. Un lai sportistiem Madonā labi slīd.
P.S. Piedāvājums paliek spēkā!
09 • 03 • 2012 / 09:21
Tas lietotājkonts tiešām nav vajadzīgs...es saprastu, ja caur to sistēmu varētu pieteikties uz visiem mačiem Latvijā un tas būtu izdarāms vienkāršāk, tad jā....bet lai pieteiktos 3 reizes gadā uz LČ, tas toč nav vajadzīgs...
tā lieta ir kārtējo reizi nepārdomāta, tik nauda aizgājusi :(
tas no sērijas - noraut ielai asfaltu, ielikt kanalizāciju, uzliet jaunu asfaltu, tad noraut jauno, jo izdomāja, ka komunikācijas ar jāliek :(
Jānis
09 • 03 • 2012 / 09:53
Var kaut kur redzēt pieteiktos sportistus??
Kārlis
09 • 03 • 2012 / 10:30
Paldies par racionāliem priekšlikumiem reģistrācijas sistēmas uzlabošanai! Domājam līdz nākošai sezonai šo sistēmu sakārtot tā, lai tā ir komfortabla visiem lietotājiem. Trūkumus un nepilnības var atklāt tikai testējot šo produktu.

Sistēma ir veidota tādā veidā, lai tajā tiešām varētu pieteikties uz visām sezonas sacensībām. Šogad šādu servisu nepiedāvājām sacensību rīkotājiem tikai tādēļ, ka vēlējāmies šo sistēmu praksē pārbaudīt, atrast un novērst visas kļūdas un nepilnības.

Noteikti ņemsim vērā lietotāju ieteikumus, jo pamatmērķis ir nodrošināt sportistiem un treneriem maksimālu komfortu!

Ar cieņu,
Vairis
Vairis
09 • 03 • 2012 / 10:46
Labrīt,pavasarīgie...Visus,kas nebrauc uz Madonu,aicinu Vietalvas Mailēs izbaudīt labi sagatavotu slēpojumu trasi 20km garumā.Gan slidotāji,ganslēpotāji! Un reģistrēties un pieteikties nevajag! Būs saule,tēja un pirts.Lai jauka nedēļas nogale!
Arvīds
09 • 03 • 2012 / 10:52
Domāju, ka visiem, kas grib, lai Latvijā attīstās distanču slēpošana, ir jāpriecājas, ka tāds fāterīts atved savus bērnus, jo ne jau visur ir sporta skolas vai klubi. Lai vispārējais līmenis celtos ir vajadzīgi jauni dalībnieki un daudz dalībnieku:) Un ļoti izbrīna distanču garumi jeb īsumi. Un šeit neder arguments, ka nav kas slēpo tos 50km.
Lai visiem veicas un lai uzvar spēcīgākie!
lasu un brīnos
09 • 03 • 2012 / 10:53
Par 50km piekriitu.Klasika paliek klasika...

09 • 03 • 2012 / 10:57
Slēpotāji jau atrastos, bet neviens jau nerīko...
ka nav kas slēpo tos 50km.
09 • 03 • 2012 / 10:57
1km starta protokols
09 • 03 • 2012 / 23:09
50km katrā valsī, kur ir sniegs un kaut vai 5 iziet uz starta notiek katru gadu...

09 • 03 • 2012 / 23:10
Sprinta kvalifikācijas live rezultāti būs - http://rollertour.lv/live/MyCompet.php?compID=30&group=13
Mārtiņš
10 • 03 • 2012 / 10:18
nolikumā par apbalvošanu rakstīts ka apbalvo ar medaļām un diplomiem,bet gadījumā ja neatnāk uz apbalvošanu nesaņem BALVU,medaļu un diplomu...kas paskaidros,kādu balvu nesaņems...vai tas tik tā-iebiedēšanai..:))))
domīgais
10 • 03 • 2012 / 12:25
Tas sīkums, droši vien kopī-peist variants. Pirms nedēļas bija mači, kur nolikumā melns uz balta solīja Fišer balvas, un mēs , naivie, noticējām :)
Gundars
10 • 03 • 2012 / 15:16
"Ziepju trauka" video no sprinta fināliem (apgrieztā secībā) - http://youtu.be/JjTkh-TPJkA
Mārtiņš
10 • 03 • 2012 / 17:49
Un rezultāti.. ??? Kā jau parasti... :(
Jānis
10 • 03 • 2012 / 19:09
Hmm! Skaisti te cepaties, it kā par tēmu, bet bez jēgas. Savienības pārstāvjiem taisnība, ka numuri jāizņem līdz konkrētam laikam. Arī biatlona starptautiskās sacensībās viss ir pēc noteikumiem un konkrēti zināmiem laikiem.Tas DISCIPLINĒ cilvēkus un nepadara sacensības par tirgus laukumu.Lasiet vienmēr NOLIKUMU! Visi sportisti gaida savu starta laiku. Ir tagad Madonā liela sacensību ofisa ēka, kur varat atpūsties.
Savienībai! Ja ir nepilnības pie reģistrēšanās onlainā, un jūs to apzinaties, vienmēr sagatavojiet alternatīvu risinājumu.
Veiksmi visiem slēpotājiem!:)
biatlonists
10 • 03 • 2012 / 21:17
Mārtiņš
10 • 03 • 2012 / 21:54
domīgais-balvu nesaņem patiešām,jo ja tu tiec trīniekā tad arī uz apbalvošanu ir jāierodas,jo firma kura dod balvas pēc tam skatās bildes vai patiešām tās viņu izsniegtās balvas tiek atdotas uzvarētājam tieši rokās vai arī kādam no ielas...agrāk tādi noteikumi nebija,bet taagd ir un tādi būs noteikumi un viņu nemainīsies SĀKAT PIERASTI!!
10 • 03 • 2012 / 22:13
Sprintā Pētersonei, Auziņai un Razgalei, kas slēpo tādā tempā vai ātrāk kā juniores un elites pārstāves, tagad ir pievienojusies arī P.Eiduka. Kas notiek??? Nākošā gadā varbūt vēl deviņgadīgā arkādiete Krampe sāks līdzināties labākajām juniorēm un elitei......
Hiihto
11 • 03 • 2012 / 14:06
Kādreiz arī uzrakstiet, cikos mači sākas, lai varam ar ģimeni aizbraukt paskatīties. Iespējams,ka kautkur noslēpts pulkstenis bija. Neesam profesionāļi tāpēc gribējās sacensību laiku redzēt ralkstā.
no malas. Interesents
11 • 03 • 2012 / 17:38
Laikam pēdējie mači, ka visi tā ņemas. Tad jau līdz nākošajai sezonai varēs nekomentēt.
Tikko kā ierados no pasaules čempionāta veterāniem un amatieriem Vācijā un Man subjektīvi liekas, ka
1. Latvijas čempis ir un paliek augstākās klases sacensības un numuri ir jāizņem laicīgi un droši, ka jebkuram atradīsies kāds, kurš var to izdarīt savlaicīgi.Bet jautājums ir diskutējams.
2. Vajadzētu tomēr būt garajai distance nu vismaz 30km( pasaulē 65 gadnieki slēpo 45km un ar ļoti atzīstamu sniegumu).
3. Katram ir sava daļa taisnības un visiem ir jādomā, lai vezums kust uz priekšu nevis jāģenerē negatīvās emocijas.
Tas uz ātru roku
Andis
11 • 03 • 2012 / 17:56
Šodien tas 20 tiešām priekš garās distances likās par īsu, lai arī bija grūti un viss pārējais, bet kopumā tas bija tāds pats ātrais gabals, kuru varēja izturēt priekš sevis pietiekami lielā ātrumā, kur spēkus nemaz nesanāca īsti taupīt. Bet ir ok, vismaz īsāks laiks distancē

11 • 03 • 2012 / 18:13
Neskatoties uz daudzskaitlīgajiem pelnu kaisītāju komentāriem, kopumā LČ 3. posms Madonā ir izdevies. Protams, ja būti pāris grādi mīnusā, saulīte spīdētu un nebūtu magnētiskās vētras, tad visiem būtu vēl priecigāks prāts. Paldies Madoniešiem un LSS par ieguldīto darbu sacensību sagatavošanā un organizēšanā un pozitīvo atmosfēru. Cīņa par uzvaru bija gana spaiga gan sprintā, gan arī garajā distancē intriga saglabājās līdz pēdējiem metriem. Sprintā īpašu atmosfēru piedeva vecāku un komandas biedru emocinālais atbalsts pašiem jaunākajamiem dalībniekiem. Savukār žēl, ka neviens neizmantoja 1. reizi LČ programmā ierakstīto slēpju maiņas iespēju garajā distancē. Protams, uz lauriem gulēt nevajag gan sportistiem, gan organizatoriem, un savlaicīgi gatavoties nākamai sezonai, lai aug sacesnību sprotiskā un organizatoriskā kvalitāte. Tikmēr sportistiem iedvesmas pēc iesaku noskatīties šodienas FIS PK 50km C vīriešiem finišu - http://fisplayer.infrontams.tv/cross-country/?id=67
Mārtiņš
11 • 03 • 2012 / 19:09
Tualetes labas, mači sūdīgi
Agrāk bija otrādi
viedoklis
11 • 03 • 2012 / 19:51
Latvijas čempionāts ar lielu brēku sākumā(spriežot pēc komentāriem), bet tomēr veiksmīgi noslēdzies. Šoreiz nācās pasākumu vērot no malas un secinājumi - Labi ka tā, labi ka tā!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skatijos online rezultātus (paldies par to rollertour.lv) un vienlaicīgi pasaules kausu Holmenkollenā: 50km vīriem vecais Helmjesteds pēdējos 3km šļūca plātīdamies ar rokām un klanīdamies publikai, jo tā viņam esot atvadu gonka, un beigās dabūja 83 FIS punktus!!!! Tas tā mūsu meistariem un funkcionāriem priekš nākamās sezonas sagatavošanās plāna.
11 • 03 • 2012 / 20:14
Mači labi ,arī tualetes...:)))
tas ka daudz komentāru,tas labi ...mēs neesam vienaldzīgi...tas liek organizatoriem pievērst uzmanību visam līmenī...un bija jau ar...
Paldies par labo trasi un veiksmi turpmāk...
labie
11 • 03 • 2012 / 20:16
snowbord,pats jau sāki brēkuļot:))))
es
11 • 03 • 2012 / 20:23
gonka bija laba. prieks par daudziem komentāriem, laikam interese ir augstāka nekā parasti. Trase bija laba. Lielisks sezonas noslēguma posms. Man patika! :)
gambijs
11 • 03 • 2012 / 20:28
A rezultāti kādreiz parādīsies?
Gundars
11 • 03 • 2012 / 20:53
Sveiki!
Tie kas šodien sūdzējās vai sūdzās par to kāda bij trasi tad vispirms padomājiet: 1)cik ārā bij grādu!
2) pa kādu trasi citām grupām bij jābrauc pēc lielo būldogu slēpojuma!
un tad sūdzaties par to,ka trase ir slikta,bet toaltetes labas tas ir smieklīgi kad toaletes sāk salīdzināt ar trases stāvokli silā laikā!!!!
Ko jūs visi rauduļi darītu ja pēkšņi nakti būtu -10 grādi un visa putra sasaltu vot tad varētu čīkstēti par to,ka kritienu dēļ rezūltāts slikts un vēl ne zkādi aizbildinājumi!!
trase tika sagatavota perfekti ja kādam nepatika tad,lai nakamreiz nāc pats un viņu a retraku nolīdzina pēc savas patikšanas un tad vainu varētu likti uz tā kurš nobrauca nemākulīgi!!!
UN KOPUMĀ MAČ IZDEVĀS PALDIES!!!
11 • 03 • 2012 / 20:58
Gundar-REZŪLTĀTI TIEK PARĀDĪTI VIENMĒR JĀSEKO IR!!
11 • 03 • 2012 / 21:02
Nu un kur tad ir tie rezultāti?
Mamma Mājāssēdētāja
11 • 03 • 2012 / 21:15
sportiste:) Ar visādām lapiņām nolīmēts dēlis nav rezultāti. V18 grupu neatradu ne es, ne pārējie jaunieši. Turklāt dikti gribās uzzināt diskvalificēto sarakstus. Varbūt tikai manā komandā puse apmaldījās mežā ? LČ !!!
Gundars
11 • 03 • 2012 / 21:31
Kādēļ LSS vadība apbižo Gundaru un neļauj kādu čempionāta posmu uzorganizēt.

11 • 03 • 2012 / 21:52
Gundar, rezultāti arī V18 bija. Nākošreiz skaties rūpīgāk, jo arī ar pieteikšanos, cik atceros, tev problēmas bija
Mans vārds
12 • 03 • 2012 / 07:44
es neredzu, ka te būtu protestējis kāds kārtīgs slēpotājs no vismaz pirmā desmitnieka, secinājumus izdariet paši! vai ta tas, ka nevar atrast rezultātus ietekmē rezultātus :D tie kas kapā tie arī kapā meža, trasē, tie kas nekapā mežā trasē, tie kapā šeit :D

12 • 03 • 2012 / 09:35
eu, nu kā gāja pasaules če'mpī veterāniem??????

12 • 03 • 2012 / 09:49
kad beidzot būs gatavi 11.03 distanču slēpošanas rezultāti grupai S14?
dalībniece
12 • 03 • 2012 / 11:02
Kur vispār atrodami rezultāti?
Ne pārāk advancēta mamma
12 • 03 • 2012 / 11:16
Es nekur nēsu redzējis tādu suuda sistēmu kā visos LČ posmos.....
Es regulāri braucu slēpot uz dažādiem slēpojumiem un sacensībām, bet nekur nau tads bardaks kā LČ posmos!!!!!
kapaataajs
12 • 03 • 2012 / 11:32
ne un rezultātus laikam šogad nevarēs redzēt!

12 • 03 • 2012 / 11:36
Cītīgi jāpiestrādā pie plānotā sacensību grafika ievērošanas, pārējais (trase, numuri, duša, utt) - labā līmenī. Tas, ka kāds nevar piereģistrēties, sajauc apļus, nevar atrast rezultātus - cilvēciskais faktors....!

12 • 03 • 2012 / 11:38
"nevar atrast rezultātus - cilvēciskais faktors....! "??????? Ja viņi ir nobāzti pilnīgā p..ļā un negribas smērēties, tad cilvēciskais faktors, tā vietā, lai tos ievietotu malā pie raksta, vai rakstā ar linku????
Necilvēciskais faktors
12 • 03 • 2012 / 12:09
Es tagad zinu, pateicoties Agrim:) Rezultāti ir rezultātu sadaļā. Tikai nevis augšā, kur Lūša taka, bet vidū, pie 18. janvāra LČ rezultātiem.
Juri, vakar LČ bija arī bērniem. Mēs to trasi zinam no galvas, bet citi tur bija pirmo reizi. Nezinu, kur viņi varēja nogriezt pa taisno, bet izrādās, ka varēja
Gundars
12 • 03 • 2012 / 12:10
1.trasē kur sadalījās 5km un 3km nestāvēja kāds no tiesnešiem,pati redzēju kā mazās meitenes apjūk jo es braucu pa 5km ,viņām jānogriežās,tur bija jābūt tiesnesim kas palīdzētu un norādītu...
2.vēl neredzēju ka finišā būtu tēja grupām kas startēja pēdējās,vai kungi visu izdzēra,vai kāds nepataupīja...
3.pie dēļa arī V18 rezultāti esot bijuši,tad nāca spraudējs un piesprauda citas lapas pa virsu...
4. sportlite-necepies par trases stāvokli...tavs vienīgais komentārs kurš kautko mēģina attaisnot..nevienā komentārā par svētdienas trasi nav kas nosodošs....pārējie saprot,trase bija atbilstoša laika apstākļiem....

prieks slēpot!
dāma seniore
12 • 03 • 2012 / 12:17
Gundar, un teiksi, ka tas nav p...ļā?
Necilvēcīgais faktors
12 • 03 • 2012 / 12:17
Kādēļ VE grupā startē junijori?
p...ļā?
12 • 03 • 2012 / 12:36
Galerijas arī būs?
:)
12 • 03 • 2012 / 12:43
Vai būs kopsavilkums pa visu sezonu VE un pārējām grupām?
sashabelij...!!!!!
12 • 03 • 2012 / 13:11
Nevienu brīdi neesmu ne bļaustījies, nedz arī kādu apvainojis, vienkārši man liekas, ka ir lietas, kuras var uzlabot un sekmēt pasākuma norisi.

1) programmas kavēšanās. Protams, ka Elite to nepamana, jo startē pirmie. Manuprāt tā ir elementāra lieta, ka tiesnešiem jāvar salikt programma, kuru paši var realizēt. Kavēšanās bija gan pagāšgad, gan šogad arī Priekuļos.
2) norādes / tiesneši distancē. Pagāšgad Priekuļos šajā ziņā bija misēkļi, šogad Madonā. Jā cilvēciskais faktors. Piekrītu. Bet baltas A4 lapiņas ar norādēm arī nav labākais risinājums;
3) rezultātu karināšana, numuru izsniegšana, u.tmldz. Tas ir neliels apliecinājums, ka mačus rīko tiesnešiem un federācijai, nevis dalībniekiem. Nav resursu, nav cilvēku, mums tā ērtāk.... tas neveicina ne pasākuma prestižu ne dalībnieku skaitu.

Vēlreiz saku - nav slikti. Bet varam labāk. Vai gribam ?
Fāters
12 • 03 • 2012 / 15:11
Abas sacensību dienas atrados ''smeceres silā'' un redzēju kā cīnās gan Elites, gan jaunie slēpotāji, tiešām aizraujoši.Cerams aug spēcīga jaunā maiņa .Rēdzēju ka bija arī fotogrāfi kas knipsēja uz nebēdu , taču bildes kā neredzam ,ta droši vien arī neieraudzīsim. Tas pats bija arī Priekuļos , FIS maču bildes ir bet pārējās laikam nav laika vai gribēšanas ielikt .

Nu ko sezona praktiski aizvadīta , gatavosimies nākošajai .
LAI VEICĀS !!!!!!!
Ēriks ašais
12 • 03 • 2012 / 20:47
nesaprotu par ko te var cepties, Latvijā sacensību organizēšanas līmenis ir ļoti augsts. ārzemēs daži fis mači salīdzinājumā ar LV čempi izskatās pēc sētas mačiem
gambijs
12 • 03 • 2012 / 22:44
Šosezon nesanāca piedalīties, gatavojos nākošajai sezonai. Man nepatīk, ka citi slēpo ātrāk par mani, man gribas FIS punktus, plosīties trasē un noģībt pēc finiša spurta.
Iesācējs amatieris diletants
12 • 03 • 2012 / 22:59
Cien. dāma seniore!
Vēršu Jūsu uzmanību, ka trasē biju no pirmā līdz pēdējam dalībniekam (laikam no Menģeles) un Jūsu norādītajā "ceļa krustojumā" virzienu norādiju ne tikai es bet arī mammas, tēvi, trenneri un pat vecvecāki. Un sāksim jau no mazotnes iemācīt topošajiem olimpiešiem, ka viss sākas ar galvu un skatāms ar acīm.
Tiesnesis no notikuma vietas
13 • 03 • 2012 / 09:10
Gambij, labi pateici:) Un tagad padomā, varbūt labāk būtu bijis otrādi ?
Tiesnesi, tas ir labi, ka jūs vesels pūlis stāviet vienā krustojumā, kamēr nākošā krustojumā jaunieši dragā, kā sanāk
Gundars
13 • 03 • 2012 / 11:56
Nu Gundar, ko Tu te vari ņemties, kas tevi tā ir apbižojis???, ka VISS tev ir tik slikti, varbūt vispirms jāpaskatās uz sevi....jo ābols no ābeles tālu nekrīt...

13 • 03 • 2012 / 14:57
Gundar, labāk izstāsti kad būs sacensības Meņģelē?

13 • 03 • 2012 / 15:06
nebūs
Gundars
13 • 03 • 2012 / 16:30
Bet, paldies, ka pajautāji :)
Gundars
13 • 03 • 2012 / 16:45
Vēršu jūsu uzmanību-tajā ''krustojumā'' kas sadala 5km un 3km ,kas bija kādus 500m no starta,nestāvēja neviens!!! Ja jums bija gaiši zila jaka,tad redzēju jūs skrienam tobrīd virzienā prom no "krustojuma'' tuvāk startam.
Veiksmi!
dāma seniore
13 • 03 • 2012 / 20:17
Kam tad kundzīt tur bija jāstāv? Jūs varējāt 3km vietā nobraukt 5km. Ja jums bija jābrauc divi 5km un jūs gribējāt saīsināt distanci un otru apli nobrakt 3km, tad tiesnesis, kas stāvēja tālākajā galā jūs vienkārši nefiksētu un jūsu rezultāts tiktu anulēts. Tiesnesim nav jārāda kur jābrauc, tiesnesim ir jāfiksē tas, vai jūs aizbbraucāt pareizi vai nepareizi. Vai skaidrs?

16 • 03 • 2012 / 23:13
Pareizi! Tiesnesim jāsēž krūmos ar fotoradaru
ceļu policists
17 • 03 • 2012 / 18:54
Jā,jā....piekrītu,nevis palīdzēt,bet sodīt un nopērt...
ceļu policista palīgs
18 • 03 • 2012 / 08:29
Tādi ir noteikumi, vai mēs LČ taisam izņēmumu?
to ceļu policistiem
18 • 03 • 2012 / 22:35
Nav tādu noteikumu, ka
1. Pie starta nedrīkst būt trases shēma.
2. Ka informators nedrīkst informēt dalībniekus par viņu grupu starta laiku un distanci.
3. Ka trase nedrīkst būt nomarķēta.
4. Ka šaubīgās vietās nedrīkst būt trases tiesnesis.
Labi organizētās sacensībās dalībnieks, tiklīdz ir saņēmis starta numuru, pat gribēdams vairs neko nevar izdarīt nepareizi
Gundars
19 • 03 • 2012 / 14:04
Ta nu gan izdomāji.Tak ir vel 5...6 utt. Vajag tikai izdomāt. A tiesnešiem nav jārāda kur trase. Tāpēc ir trašu apskate un pārstāvju sanāksme.

21 • 03 • 2012 / 23:25
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv