ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2012

Isostar Tautas slēpojums Biķernieki 2012

Saistītā informācija

2012.gada 4.februārī visi Latvijas slēpotāji tiek aicināti piedalīties Isostar Tautas slēpojumā Biķernieki 2012. Tā ir iespēja ikvienam pārbaudīt sevi, izaicināt savus draugus un konkurentus, izbaudīt un priecāties par savām un citu uzvarām, un vienoties visiem tautas slēpojumā Rīgā.

Ziema jau vairākas nedēļas priecē slēpošanas piekritējus ar labu sniega ražu, pēdējās dienās arī lausks sāka kost degunā. Visi Latvijas slēpotāji aktīvi pilnveido savu meistarību, lai uzstādītu jaunus rekordus un nosvinētu uzvaras. Ievērojot tradīcijas, daudzi slēpotāji jau sen bija ieplānojuši pārbaudīt savus spēkus 4.februārī, dienā, kad bija ieplānots Latvijas masveidīgākais slēpojums Apkārt Alaukstam, kas ir atcelts. Lai šo dienu neatstātu bez sacensībām un slēpošanas mīļotājiem sagādātu prieku, 4.februarī ikviens, kam patīk baudīt ziemu slēpojot ar distanču slēpēm, tiek aicināts uz Isostar Tautas slēpojumu Biķernieki 2012 Rīgā, kuru  rīko xRace piedzīvojumu sacensību organizatori sadarbībā ar Uvi Avenu.

„Šogad mums neizdevās kopīgi slēpot Vecpiebalgā, tāpēc kopā ar xRace organizatoriem nolēmām nodibināt jaunu tradīciju Rīgā, Biķerniekos, jo vieta sacensību kalendārā nedrīkst palikt tukša,” saka U.Avens. „Biķerniekos šogad sagatavota teicama trase, ko iecienījuši rīdzinieki, bet, cerams, ka 4.februārī tur pulcēsies slēpotāji no visas Latvijas. Alauksta apkaimes auru, iespējams nevarēsim nodrošināt, bet brīnišķīgu sacensību gaisotni garantējam!”

Sacensību rīkotāji parūpējušies, lai katrs atrastu saviem spēkiem piemērotu distanci. Paši mazākie sacentīsies līdz 1km garā distancē, ikvienam slēpošanas entuziastam būs pieejama 15 km tautas distance, bet stiprākie salīdzināt savus spēkus varēs 30km izturības distancē. Var piebilst, ka Rīgā līdz šim trūcis garākas distances slēpojums, bet tagad, pateicoties Biķernieku slēpošanas trasei, tas kļuvis iespējams.

„Mēs ticam, ka ar Isostar Tautas slēpojumu Biķernieki 2012 tiks nodibināta jauna tradīcija.  Priecāsimies redzēt, ka tautas slēpojumā kuplā skaitā gan slēpotājus, kuri iecienījušo tik pazīstamo pasākumu „Apkārt Alaukstam”, gan tos, kuriem šis tautas slēpojums būs jauns piedzīvojums un piedalīsies sacensībās pirmo reizi. Lai nesatraucas tie, kuri grib slēpot, bet trūkst inventāra – to varēs iznomāt „Burusports” slēpju nomas punktā pie trases. Brīnišķīgas emocijas gūs ikviens,” saka xRace organizators Jānis Vanags.

„xRace” sevi jau pierādījis organizējot piedzīvojumu sacensības vasarā, kas izpelnījušās dalībnieku visaugstāko novērtējumu. Sacensības Isostar Tautas slēpojums Biķernieki 2012  ir lieliska iespēja izpildīt patstāvīgu xRace dalībnieku vēlmi piedalīties kvalitatīvās sacensībās arī ziemā. Sacensībās var piedalīties arī komandās. Sacensību organizatoru galvenās vērtības ir profesionāli tiesneši, pasākuma organizatori un kvalitatīva sacensību norise.

Sacensību dalībnieki iepazīties ar sacensību nolikumu un reģistrēties var mājas lapā www.xrace.lv

Sacensības ģenerālsponsors – Isostar, atbalsta Dreamer, pasākuma tehniskais sponsors Burusports.

9 Komentāri

Lūk tā jārīko sacensības, ja Alauksts sniega dēļ atceļas jācenšās organizātoriem tas ar kaut ko aizstāt! Liels paldies U.Avenam un Xrace par šo pasākumu. Lai Jums izdodas!!!
Dalībnieks
31 • 01 • 2012 / 09:04
Dažās vācu mājas lapās vel rādās sacensības "Apkārt Alaukstam"
Sadaļa: Termine lapas pašā apakšā

http://www.xc-ski.de/224--aktuelles.html

31 • 01 • 2012 / 09:07
Nolikumā vīriešu un sieviešu vecuma grupas ir otrādi un ar kļūdam vecumā.
31 • 01 • 2012 / 16:29
Jāni, Kādas organizatori atsūtījuši, tādas ir. Sieviešu vīriešu jā, ir sajauktas otrādi, neuzmanības kļūdiņa, nav tik būtiski :) Bet vecumos kļūdas nemanīju... grupas nosauktas vienā ciparā, gadi tai grupā vairāki bet atbilst.

Par Alaukstu Vācijas saitos... acīmredzot visur nav aizgājusi info. Diez vai vācieši relīzi par Alauksta atsaukšanu sūtīja riņķī... interesantāk gan ir tas ka pašu rīkotāju lapā http://www.apkart-alaukstam.lv joprojām stāv "paldies par piedalīšanos... tiekamies maijā!" un viss tikai latviski... :)
31 • 01 • 2012 / 18:49
Interesanta gan tā rīkošana, pasākumu nolikumu maina pa dienām un kā vēlas. Kur palika V30 grupa kas bija iepriekš. tikai tāpēc nolēmu piedalīties ka bija labs grupu sadalījums tagad Veciem vīriem jāskrienas ar jauniem puikiem, esmu drusku piekrāpts, tad jau labāk būtu braucis uz Mazsalacas slēpojum, tikai samaksaataa dalības maksa žēl.Organizatori esiet lūdzu korektāki sniedzot info, lai nav jāmaina katru dienu info. Arī samaksas iespējas bija labās, Piesakoties līdz 29.01 maksa 8 Ls tikai par pasākumu lielākās masās paziņoja 30.01 caur infoski, es nerunāju par organizatoru majas lapu, Jā un tomēr par auksto laiku vai 30 km slēpojums tomēr nebūtu optimālāks ap 13.00 kad gaiss paliks siltāks, jo sola -25c Ar vilšanos gatavojos šim pasākumam, žēl ka tā :(
MarksTvens
31 • 01 • 2012 / 23:26
Forša, adekvāta ideja. Lai sanāk! Nesludini vilšanos pirms laika!
Bet nu tiešām starts 9.00 .... Un neizskatās, ka kāds gatavotos reāli novērtēt situāciju, un pārcelt startu :(
Kas tā par zibakciju Vecpiebalgā ?
Gundars
31 • 01 • 2012 / 23:46
Bez Avenu lidzdalības un nesaskaņotas ar Avena informācijas sniegšanas - izpaušanas Publiska telpa !!!! Lai, veicas J. Dzenītim ...
Par trases kvalitāti un pasākumu norises vietas drošību Jāatbild, šī pasakuma org.
01 • 02 • 2012 / 13:55
nuu ko.... 9.00 Starts
organizatori laikam isti nerubi ko dara!!
ieteiktu ko pamainit ar tiem laikiem
sashabelij...!!!!!
01 • 02 • 2012 / 23:11
* 09:00 – Sākas dalībnieku reģistrācija un numuru izņemšana
* 11:45 – Beidzas reģistrācija Bērnu slēpojumam
* 12:10 – Starts Bērnu slēpojumam
* 12:20 – 12:40 – Finišs un apbalvošana Bērnu slēpojumam
* 12:30 – Beidzas reģistrācija Izturības 30km un Tautas 15km slēpojumam
* 13:00 – Starts Izturības 30km Tautas 15km slēpojumam
* 13:35 – 16:00 – Finišs un apbalvošana Tautas 15km slēpojumam
* 14:10 – 17:00 – Finišs un apbalvošana Izturības 30km slēpojumam
* 17:00 – Trase tiek slēgta
03 • 02 • 2012 / 14:45
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv