ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

25 • 07 • 2011

Aizvadīts Baltijas kausa rollerslēpošanā pirmais posms

Saistītā informācija

Vakar, 24.jūlijā, Joulumae slēpošanas centrā (Igaunijā) norisinājās Baltijas kausa rollerslēpošanā pirmais posms. Vīriešiem 42km distancē brīvajā stilā uzvarēja Igaunijas pārstāvis Oļegs Kovaļovs, bet dāmām pirmā bija cēsniece Zane Eglīte.

Kā jau tas ir ierasts, Baltijas kauss rollerslēpošanā sākās ar pirmo posmu Igaunijā. Diemžēl Baltijas kausa sākums mūsu ziemeļu kaimiņos, kur distanču slēpošana un vasarā arī rollerslēpošana ir lielā cieņā, dalībnieku ziņā nebija tik kupli apmeklēts, kā bija gaidīts. Joulumae slēpošanas centrā uz starta 21km distancē izgāja 16, bet maratona distancē – 14 dalībnieki, kas nozīmē, ka pavisam kopā startēja 30 rolleristi, viņu vidū arī četri Latvijas pārstāvji. Paši igauņi mazo dalībnieku skaitu skaidroja ar to, ka vadošie distanču slēpotāji ir dikti aizņemti ar trenēšanos, ka rollersacensībām neatliek laika. Arī sarūpētās balvas nespēja „uzrunāt” dalībniekus. Tajā pašā laikā skrituļslidošanas sacensības Igaunijā pulcējot pat vairāk nekā 100 dalībniekus. 

Vīriešiem 42km distancē, kurā nepiedalījās neviens no mūsējiem, uzvaru izcīnīja mājinieks Oļegs Kovaļovs, uzrādot laiku 1:24:30,4. Dāmu konkurencē 42km distancē vienīgā Latvijas pārstāve Zane Eglīte (Cēsu pilsētas sporta skola) bija arī vienīgā dalībniece, līdz ar to viņai automātiski arī pirmā vieta, tiesa viņa bija ātrāka par četriem vīriešu grupas dalībniekiem. Viņas uzrādītais laiks ir 1:48:00,9. Zane pagājušajā gadā bija labākā no mūsējām Baltijas kausa kopvērtējumā, izcīnot otro vietu. 

Savukārt pusmaratonā jeb 21km distancē gan vīriešiem, gan dāmām labākie bija Olimpiskā čempiona Andrusa Vērpalu atvases Andreass un Anete. Andreass uzrādīja laiku 45:16,6, bet māsa par trīs ar pusi minūtēm lēnāka. Astotajā un devītajā vietā (neskaitot Aneti Vērpalu, kas kopējā ieskaitē bija 5.vietā) ar pusminūtes starpību lietus pielītajā trasē finišēja latvieši Andis Dravants (Cēsis) un Juris Gaidelis (Cēsis), uzvarētājam zaudējot attiecīgi deviņas un deviņas ar pusi minūtes. Tieši mitrās trases dēļ Juris piedzīvoja divus kritienus un mikromačā piekāpās gados jaunākajam novadniekam. Krista Razgale (Cēsis) bija labākā no mūsējām, iegūstot dāmu konkurencē otro vietu un uzvarētājai zaudējot deviņas minūtes. Ceturtā vieta dāmu konkurencē 13 gadīgajai cēsniecei Madarai Zaķei.

Nākamais Baltijas kausa posms, kuru organizēs mūsu dienvidu kaimiņi lietuvieši, notiks tikai pēc diviem mēnešiem – 24.septembrī, bet Baltijas kausa sezona tāpat kā iepriekšējos gadus noslēgsies Priekuļos (9.oktobrī) ar maratona distanci brīvajā stilā, kas vienlaikus būs arī „Rollertour” sezonas pēdējais posms.

3 Komentāri

kaut kā neizraisa interesi sportistos tas Baltijas kauss, bet nu treniņu plāns nākošajai sezonai ir svarīgāks.
jancis
26 • 07 • 2011 / 09:06
Kā par zemo dalībnieku skaitu teica pats posma organizators Rain Jaksoo: "Igauņi ir trenēšanas čempioni. Visu laiku trenējas. Viņiem nav laika piedalīties sacensībās"..... Vienīgi Verpalu atvasēm kaut kas nav kārtībā ar treniņu programmu :)
26 • 07 • 2011 / 20:41
Nu ja, pēc Vērpalu gadījuma igauņus stingrāk skatīsies, tāpēc jātrenējas vairāk:)
Agnese
27 • 07 • 2011 / 21:59
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv