ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

01 • 03 • 2012

„Priekuļu loppet” uzvarētājs noskaidrojās pēdējā posmā

Vakar Priekuļu biatlona un slēpošanas kompleksā norisinājās noslēdzošais posms Cēsu Olimpiskā centra un biedrības „Rollertour” organizētajam distanču slēpošanas seriālam „Priekuļi loppet 2012”. Vīriešiem  četru posmu summā, vienīgais veicot 118km, uzvaru svinēja Andris Rozītis, bet dāmām nepārspēta palika Ieva Cēderštrēma, kurai vienīgai no daiļā dzimuma pārstāvēm izdevās sasniegt maģisko 100km robežu.

Pirmais posms sakarā ar vēlāku ziemas iestāšanos sākās vienu nedēļu vēlāk un norisinājās janvāra pēdējā trešdienā, 25.janvārī. Pagāja piecas nedēļas un nemanot arī klāt pēdējais ceturtais posms, kurā dalībnieku skaits atkal pārsniedza simtu – 114 dalībnieki. uznākušais atkusnis nebija sasniedzis Priekuļus, tādēļ sacensības varēja noritēt labos laika un trases apstākļos. Tā kā šīs sezonas ātrākais dalībnieks, motosportists Kaspars Stupelis, kuram vienīgajam šogad izdevās pusotrā stundā noslēpot 16 apļus jeb 32km, otro posmu bija izlaidis un nestartēja arī pēdējā ceturtajā posmā, tad vakar pirms starta uz uzvaru kopvērtējumā vīriešu konkurencē bija trīs pretendenti – Andris Rozītis, Guntars Ceplītis un pirmās sezonas uzvarētājs Aigars Kalējs, kuriem visiem pēc trim posmiem bija noslēpoti 88km. Minimālas cerības bija arī Aigaram Celmiņam un Ivo Caunem, kuru kontā attiecīgi 86km un 84km, bet tad abiem būtu jāpaveic neliels brīnums – jāatkārto pagājušās sezonas uzvarētāja Kaspara Dumbra sasniegto viena posma rekordu – 17 apļi jeb 34km. Pēdējā posmā Andris Rozītis ar noslēpotajiem 15 apļiem jeb 30km bija otrajā vietā, piekāpjoties tikai jaunajam biatlonistam Daumantam Lūsam (piedalījās divos posmos), kurš tikpat garu distanci noslēpoja par pusminūti ātrāk nekā Andris, taču tā kā pārējiem  pretendentiem uz uzvaru kopvērtējumā pusotras stundas laika limitā pa spēkam bija 14 apļi jeb 28km, tad kopvērtējumā uzvaru varēja svinēt Andris Rozītis, kurš pa četriem posmiem kopā noslēpoja 118km, tos veicot 5 stundās 47 minūtēs un 4 sekundēs. Otrās vietas ieguvējam Ceplītim un trešās vietas ieguvējam Kalējam par 2km mazāk.

Dāmu konkurencē bija pavisam savādāka situācija, jo līdere Ieva Cēderštrēma tuvākajai konkurentei bija priekšā par 12km, un līdz ar to bijušās olimpietes biatlonā kopvērtējuma uzvara tik droša, ka viņa pat pēc katra apļa paviesojoties šautuvē, tik un tā būtu pirmā. Ieva pēdējam posmam piegāja nopietni un nekādas improvizācijas neatļāvās, uzrādot arī vakar labāko rezultātu starp dāmām – 12 apļi jeb 24km, kas četru posmu summā viņai deva 100km (5:44:34,5), kurus nevienai citai dāmai nebija pa spēkam veikt. Otro vietu ieguva Arta Kronberga, kura kopvērtējumā pieveica 86km un kura pēdējā posmā uzrādīja ceturto rezultātu – 11 apļi jeb 22km, tikpat, cik Nora Osīte un Annija Sabule, bet par trim minūtēm lēnāk nekā abas jauniešu grupas pārstāves. Trešajā vietā kopvērtējumā ierindojās Aiga Strazdiņa, kuras kontā 78km. Labākie saņēma balvas no sacensību atbalstītājiem Sport2000, ProfilSport, Strazdu grava, Priekuļu novada pašvaldības. Solo maiznīca bija sarūpējusi gardus kliņģerus, bet NBS Instruktoru skolas pavāres tēju.

Šī bija jau trešā „Priekuļi loppet” sezona, un šis vairāku posmu distanču slēpošanas seriāls jau kļūst arvien populārāks. Tajā piedalās dažāda vecuma slēpot gribētāji, no 6 līdz pat 74 gadiem, kā arī dažāda slēpošanas meistarības līmeņa – gan sportisti, slēpošanas entuziasti, gan arī tādi, kas pirmo reizi kāpj uz slēpēm.

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv