ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

09 • 02 • 2011

Šosestdien Eži organizē slēpojumu, kurš savienos divas alus darītavas no Brenguļiem uz Valmiermuižu.

Saistītā informācija

12.februārī  “Aktīvā tūrisma centrs Eži” sadarbībā ar alus darītavām „Valmiermuižas alus” un Brenguļu „Abula alus” organizēs vēl nebijušu slēpju pārgājienu. Tas savienos abas alus darītavas, kuras atrodas katra savā Gaujas krastā un taisnā līnijā tās šķir vien 10km. Pa vidu vēl atrodas skaista priežu meža ieskautā upe Abuls, kuras krastos iespējams izplānot brīnišķīgu slēpošanas pārgājienu.

Plānotā maršruta Brenguļi- upe Abuls- Abula ieteka Gaujā- Baiļu kalns- Vanšu tilts-Valmieras stāvie krasti – Daliņi- Valmiermuižas alus darītava kopgarums būs aptuveni 16 km. 

Slēpojums sāksies Brenguļu sporta kompleksā „Kaimiņi”, kuri visi dalībnieki stiprināsies “Brenguļu alus”, “Trikātas siera” un “Liepkalnu maiznīcas” sarūpētajās brokastīs . 

Slēpojuma pusceļā, vietā kur Abuls ietek Gaujā, dalībniekus priecēs ugunskurs, Valmiermuižas karstalus  un “Kastes hokeja” turnīrs. 

Galapunkts - alus darītava „Valmiermuižas alus”, kur slēpotājus gaidīs vakariņas un mobilā pirts, ekskursija pa alus darītavu un neiztrūkstoša alus baudīšana.

Organizētāji uzsver, ka slēpojums nav sacensības, tā mērķis – sasniegt galapunktu. Pamatgrupa dosies maršrutā Ežu gidu pavadībā, taču būs iespēja izvēlēties arī sev tīkamāko maršrutu un slēpot orientējoties pēc kartes. 

Ieteicams izmantot pārgājieniem un mežam paredzētas slēpju ekipējumu. Iepriekš piesakoties pieejama arī slēpju noma. 

Uz slēpojumu iespējams ierasties ar Rīgas – Valkas vilcienu, izkāpjot Brenguļos. Tiem kuri atbrauks ar saviem auto tiks nodrošināta šoferu nogādāšanu uz starta vietu.

Informācija un pieteikšanās www.ezi.lv

plakats.jpg

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv