ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

15 • 12 • 2010

Sākas Skandināvijas kauss ar Latvijas slēpotāju dalību

Norvēģijas pilsētiņā Savalenā šo piektdien, 17.decembrī, tiks atklāta jaunā sezona Skandināvijas kausam distanču slēpošanā, kurā diezgan kuplā skaitā piedalīsies arī Latvijas slēpotāji.

Jau sesto gadu tiks organizētas Skandināvijas kausa sacensības distanču slēpošanā, kas sastāva ziņā ir otrajā vietā aiz Pasaules kausa posmiem. Neskatoties uz to, ka skandināvi šajās sacensībās startē ar otro sastāvu, ņemot vērā viņu augsto līmeni un kvantitāti, Skandināvijas kausā ir ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs. Neskaitot pašus skandināvus, tajās piedalās arī Baltijas valstis, pa kādam baltkrievam, krievam un ukrainim, kā arī pa kādam pārstāvim no „eksotiskajām” valstīm, tajā skaitā popularitāti ieguvušais kenijietis Filips Boits, kuram roku pēc finiša 15km distancē 1998.gadā Olimpiskajās spēlēs Nagano pirmais paspieda leģendārais Bjerns Dēlī.

Pavisam kopā paredzēti pieci posmi, no kuriem viens arī Latvijā. Pirmo reizi Latvijas posms notiks 2. un 3.februārī par ziemas sportu galvaspilsētu dēvētajā Madonā „Smeceres sila” trasē, kas šobrīd ir izveidota, lai atbilstu visaugstākajiem starptautiskajiem kritērijiem.   – 1. Savalena, Norvēģija (2010.g. 17.-19.decembris), 2. Torsbī, Zviedrija (2011.g. 8.,9.janvāris), 3. Madona, Latvija (2011.g. 2.,3.februāris), 4. Joulumē, Igaunija (2011.g. 5.,6.februāris), 5. Keurū, Somija (2011.g. 25.-27.februāris).

Uz Norvēģiju Latvijas izlase ir devusies šādā sastāvā: Arvis Liepiņš, Rinalds Kostjukovs, Nauris Biķernieks, Pāvels Ribakovs un Mārcis Jakovičs. Piektdien paredzētas sacensības 15km distancē brīvajā stilā, sestdien 1,5km sprints brīvajā stilā, bet trīs dienu sacensības noslēgsies svētdien ar 10km distanci klasiskajā stilā. Šajā sezonā mūsējie jau ir startējuši FIS sacensībās Muonio (Somijā), kā arī Arvis ar Rinaldu ir paspējuši pieredzi iekrāt pasaules kausa posmos. Pērējiem tādēļ būs stimuls pierādīt, ka viņi nav sliktāki par abiem un arī ir cienīgi pārstāvēt Latviju augstākā līmeņa sacensībās. Muonio jau pārsteigumus paspēja sarūpēt Roberts Slotiņš un Nauris Biķernieks, būdami labākie starp Latvijas slēpotājiem. Vīriešu konkurencē Latvijas slēpotājiem Skandināvijas kausa posmos vēl nav izdevies iekļūt labāko trīsdesmitniekā un izcīnīt ieskaites punktus, bet šosezon mūsu slēpotāji ir apņēmības pilni lauzt šo nepatīkamo tradīciju.

Skandināvijas kausos spēcīgās Norvēģijas, Zviedrijas un Somijas izlases parasti startē ar otrajiem sastāviem, bet atsevišķos posmos piedalās arī kāds no vadošajiem slēpotājiem. Pirmajā posmā Savalenā startēs tādi zināmi meistari kā olimpiskais čempions komandu sprintā Oistens Petersens, kā arī viņa komandas biedri, vairāku pasaules kausa posmu uzvarētāji sprintā Jons Kristiāns Dāls un Anderss Glērsens.

Vīriešiem Skandināvijas kausa kopvērtējumā triumfējuši ir tikai norvēģi, ieskaitot pašu Peteru Nortugu un arī Olimpisko čempionu komandu sprintā Oistenu Petersenu. Sievietēm arī dominējušas ir norvēģietes, tajā skaitā pasaules sprinta čempione Astrīda Jakobsena un desmitkārtējā pasaules junioru čempione Ingvilda Estberga, taču pirmajā sezonā uzvara tika somietei Katjai Ruotsolainenai.

Ivars Bācis

6 Komentāri

lai veicas!!!

15 • 12 • 2010 / 17:12
Domāju, ka sprintā varētu būt labas vietas.
rollex
15 • 12 • 2010 / 17:16
Kā znatokiem šķiet:
Arvis spēs uzlabot savu sniegumu? Pāvelam ir reāli paskriet zem 120punktiem?
Svētdiem tur sola -25...
RR
15 • 12 • 2010 / 20:16
Pēc pieredzes PK posmos un treniņiem vajadzētu gan uzlabot rezultātu.
rollex
15 • 12 • 2010 / 22:06
Domāju, ka aptuveni tādi paši rezultāti būs kā pagājušajā gadā.
skiing
16 • 12 • 2010 / 10:19
Domājams, ka Liepiņš uzlabos rezultātus, bet par Ribakovu šaubos....
Biju Madonā paslēpot, tiešām laba trase, bet redzēju dažus, kuriem vajadzētu būt NOR...???
skatitajs
16 • 12 • 2010 / 15:47
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv