ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2011

Paipals čempionātu sāk ar piekto vietu kvalifikācijā

Trešdien Holmenkollenā (Norvēģijā) pasaules čempionātā distanču slēpošanā 10km slēpojumā klasiskajā stilā, lai kvalificētos 15km distancei, Latvijas pārstāvis Jānis Paipals 48 dalībnieku konkurencē ierindojās 5.vietā, pārvarot kvalifikāciju, bet Naurim Biķerniekam tas neizdevās, jo palika ārpus labāko desmitnieka, ierindojoties 17.vietā.

Sakarā ar jaunievedumu pirms diviem gadiem Liberecā sportisti, kam ir vairāk nekā 90 FIS punkti, lai kvalificētos 15km distancei, piedalās kvalifikācijas slēpojumā (10km). Tā kā šajā čempionātā vienīgā individuālā distance ir klasiskajā stilā, tad uz startu izgājušie 48 slēpotāji no 20 valstīm, starp kuriem bija arī latvieši Jānis Paipals un  Nauris Biķernieks, 10km distanci veica klasikā. Kaut arī nestartēja vadošie sportisti, noskatīties kvalifikāciju, kur vienīgā skatītājiem nav jāpērk biļetes, bija ieradušies diezgan daudz interesentu, to starpā arī vairāki skolnieki, no kuriem daudziem visticamāk tas nebija pavisam brīvprātīgs pasākums. 

Jau distances sākuma bija skaidrs, ka tikai Paipalam izdosies tikt labāko desmitniekā, kas tiek tālāk pamatsacensībās, jo pēc 5km Jānis līderim zaudēja 9 sekundes, bet Nauris tikmēr atpalika no desmitās vietas jau 30 sekundes. Finišā Jānim 5.vieta, uzrādot laiku 15:12.1 un uzvarētājam Bendžaminam Koonsam no Jaunzēlandes zaudējot 29 sekundes, bet Naurim 17.vieta (+1:57.3). Abiem mūsu slēpotājiem slēpes slīdēja labi. Paipals bija apmierināts ar savu rezultātu, jo tika sasniegti labākie FIS punkti (101) klasiskajā stilā, savukārt Nauris ar savu startu nebija apmierināts, jo vajadzējis tikt labāko desmitniekā. Tā kā starts 15km ir tikai 1.martā, tad diemžēl Paipals brauc mājās un nevarēs sastādīt konkurenci Arvim Liepiņam, kas vienīgais automātiski ir kvalificējies. Vēl labāko trijniekā iekļuva brits Smits un armēnis Mikajelians. Labākais no lietuviešiem bija Aleksejs Novoseļskis, kas bija par 13 sekundēm lēnāks un 2 vietas zemāk nekā Jānis. Savukārt pazīstamais kenijietis Filips Boits, kas tekoši runā norvēģu valodā, finišēja tikai 42.vietā (+7:09). Kenijietim pat nepalīdzēja tas, ka kontrollaikus viņam teica pats Bjerns Dēli, kas Boitu Nagano spēlēs gaidīja finiša zonā un tagad ir viņa treneris. Īrs Rorijs Morišs, kas vienīgais startēja ar koka slēpēm, ierindojās 46.vietā (+11:39). 

Vakarpusē notika oficiālā atklāšana, kurā piedalījās arī daži Latvijas slēpotāji. No karaļa pils pa galveno ielu (Karla Johana) uz netālo atklāšanas vietu pa grupām virzījās katras valsts dalībnieki, kuriem blakus kopā ar karognesēju gāja skolēni, kuru kreklus rotāja konkrētās valsts karogs un kas ļoti skaļi sauca valsts nosaukumu, tā kā mūsējie dažbrīd varēja justies kā valstvienības spēlē arēnā. 

Šodien sprints slidsolī un pirmā oficiālā čempionāta diena, kad tiks izcīnītas pirmās medaļas. Kvalifikācijā starp 87 dāmām un 122 vīriem būs arī astoņi Latvijas pārstāvji – 4 dāmas un 4 vīri.

CC10kMen_PhotoToreAfdal_92.jpg

Foto: Ski-VM 2011

2 Komentāri

Vai tad Jānis nestartēs pamatsacensībās, ka rakstīts, ka nevarēs sastādīt konkurenci Arvim.
janis
25 • 02 • 2011 / 01:23
Diemzheel nestartees.
Besserud
25 • 02 • 2011 / 07:26
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv