ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

09 • 01 • 2011

Slēpošanas sprinta sacensībās Latvijā pulcē 350 dalībniekus

Šodien 8. janvārī Rīgā Uzvaras parka trasē norisinājās Kvadrum slēpošanas sprinta sacensības, kas pulcēja 350 dalībniekus. Jaunākajam dalībniekam drīz būs četri gadi, savukārt 50 un 60 gadīgo kungu grupās dalībnieku skaits sniedzās otrajā un trešajā desmitā, sacensībās piedalījās veselas ģimenes, pat dzimtas. Kā zināmāko var minēt Glāzerus no Vecpiebalgas ar biatlonisti Līgu Glāzeri priekšgalā.

Sākumā visi dalībnieki divas reizes veica 1,2 kilometru garo kvalifikācijas apli ar atsevišķu startu. Summējot abu braucienu laikus, tika noteikti seši labākie sportisti katrā vecuma grupā, kuri cīnījās finālā ar kopējo skaitu.

Sacensību organizators, ilggadējais Latvijas biatlona izlases dalībnieks Gundars Upenieks: “Mēs piedzīvojam distanču slēpošanas renesansi. Visu dienu Uzvaras parka trase bija kā bišu spiets, V20 grupas fināls ne intrigas, ne cīņas ziņā ne ar ko neatpalika no pasaulē redzētā – visi seši finālisti finišēja 10 sekunžu robežās, pirmo divu vietu ieguvēji uzrādīja identiskus rezultātus. Slēpoja jauni un veci, profesionāļi un iesācēji. Un visiem bija labs garastāvoklis. Par to arī vislielākais gandarījums.”

Sacensībās, kas vienlaicīgi bija arī populārā izturības sporta veidu seriāla SPORTLAT BALVA pirmais posms, par uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva Elīna Radziņa (S12), Vineta Pētersone (S15), Laima Leitāne (S16), Līga Glāzere (S20), Ļubova Pavļukova (S30), Laima Klauža (S40), Zinaīda Rācenāja (S50),  Mārcis Pīnups (V12), Krišjānis Rudus (V15), Mārcis Jakovičs (V16), Juris Damškalns  (V20), Aleksandrs Zilis (V30), Raivis Zīmelis (V35), Raimonds Aļuskins (V40), Andis Puida (V50), Aleksejs Makarovs (V60). Īpaši emocionālas izvērtās bērnu sacensības. Piec un sešgadīgo grupā uzvarēja Elza Šipkova un Kārlis Zeidaks,  grupā līdz astoņiem  gadiem – Samanta Krampe un Bruno Krampe, līdz desmit gadiem – Patrīcija Kaminska un Emīls Zērnis. Pilni sacensību rezultāti pa vecuma grupām būs apskatāmi mājas lapā www.sportlat.lv

Kā ierasts SPORTLAT rīkotajās sacensībās, tās pavadīja plašs dažādu aktivitāšu klāsts: pašiem mazākajiem tika piedāvāta iespēja piedalīties slēpošanas skoliņā un spert savus pirmos soļus uz slēpēm. Tāpat dalībniekiem un skatītājiem bija iespēja testēt dažādu ražotāju slēpju jaunākos modeļus. Neizpalika kopīga putras ēšana un tējas dzeršana pie ugunskura.

SPORTLAT BALVA ir lielākais multisporta sacensību seriāls Latvijā, kas notiek jau sesto sezonu. Sacensību mērķis ir popularizēt sportisku un veselīgu dzīvesveidu, vienot enerģiskus, optimistiskus un aktīvus cilvēkus, kurus interesē jauni izaicinājumi savai varēšanai.

Šogad seriālā visa gada garumā apvienotas 17 sacensības tādos sporta veidos kā distanču slēpošana, skriešana, riteņbraukšana, duatlons, triatlons. Sacensību ģeogrāfija aptver visu Latviju. Sezona turpināsies ar ziemas triatlonu Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 23. janvārī un tautas slēpojumu Madona 29. janvārī. Pagājušajā sezonā SPORTLAT BALVAS dalībnieku skaits sasniedza 10 000, bez Latvijas sportistiem sacensībās piedalījušies arī pārstāvji no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Anglijas, Vācijas, Somijas, Kanādas, Norvēģijas, Polijas, ASV. Sacensību seriālu organizē SPORTLAT.

Gundars Upenieks,
SPORTLAT valdes priekšsēdētājs

3 Komentāri

piedalījos pirmo reizi šāda veida sacensībās. patika ka tēju varēja strēbt uz nebēdu. man patika. Paldies Sportlat!
yeah
09 • 01 • 2011 / 21:26
Būtu bijis interesanti paskatīties, ka bijušie biatlonisti mačojas:)
rollex
10 • 01 • 2011 / 09:26
Jā, sacensības bija ļoti labas. Fināli gana spraigi.
Ceru, ka arī pārējiem izdosies un būs daudz sniega!
RR
10 • 01 • 2011 / 11:33
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv