ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2011

Mārcis Jakovičs sasniedz labāko rezultātu pasaules čempionātā junioriem

Saistītā informācija

Pasaules čempionātā slēpošanā junioriem un U-23, kas norisinās Otepē (Igaunija), 20km duatlonā junioriem Mārcis Jakovičs izcīnīja augsto 52.vietu, kas ir labākais mūsējo sasniegums junioru grupā šajā čempionātā. Uzvaru izcīnīja vācietis Markuss Vēgers. Juniorēm 10km duatlonā par čempioni kļuva norvēģiete Heidi Venga.

*Juniori

Pēc vienas atpūtas dienas uz starta atkal izgāja juniori, sacenšoties 20km duatlonā ar masu startu (10km klasikā+10km slidsolī). Sakarā ar to, ka slimības bija ieviesušas savu korekciju un lai rītdien varētu izlikt stafetes komandu, vairākiem īsti vēl neatlabušiem treneri ļāva atpūsties, tādēļ no mūsējiem šodien startēja tikai viens dalībnieks – Mārcis Jakovičs, kurš bija labākais no latviešiem 10km slidsolī, izcīnot augsto 55.vietu. No 88 dalībniekiem pēc FIS punktu reitinga mūsu slēpotājam, kurš ir viens no visjaunākajiem savā grupā, bija tikai 72.vietā. Taču līdzīgi kā 10km slidsolī arī duatlonā Mārcis nebija mierā ar esošo reitingu un bija noskaņots nostartēt labāk. Kad pēc ceturtdaļdistances (5km) slēpotāju peletons bija izretinājies, Mārcis turējās ap 60.vietu nepilnu minūti aiz līderiem. Pusdistancē pēc klasikas posma mūsu slēpotājs jau bija pakāpies uz 51. vietu, līderim zaudējot tieši divas minūtes. Turpinājumā Mārcis saglabāja vietu pie pirmā piecdesmitnieka, 2,3km līdz finišam pat izvirzoties 49.vietā, piecas sekundes priekšā 50.vietai. Tomēr beigu daļā spēki izsīka, un neizdevās iekļūt labāko piecdesmtiniekā (pietrūka 4 sekundes). Jakovičs finišēja 52.vietā, kas ir labākais mūsu junioru sasniegums šajā čempionātā. Laika apstākļi nebija tie labākie, jo visu laiku pūta spēcīgs un brāzmains vējš, kas Mācim, kas ne tikai ir viens no jaunākajiem šajā grupā, bet arī vieglākajiem, radīja papildus slodzi salīdzinājumā ar konkurentiem.

Uzvarētāja liktenis noskaidrojās jau ap 12km, kad no līderu grupas „aizmuka” Vēgers.
Pie 13,3km atzīmes viņa pārsvars bija 16 sekundes, bet pie 16,6km jau pusminūte. Vēgera pārsvars tika samazināts (uz vācieša uzvaras svinēšanas rēķina finiša taisnē), bet tas netraucēja viņam izcīnīt čempiona titulu, uzrādot laiku 53:31.2 un tuvākos konkurentus apsteidzot par 19 sekundēm. Tā Vēgram bija otrā medaļa šajā čempionātā, jo 10km slidsolī viņš bija otrais. Cīņā par otro vietu finiša sprintā krievs Kuļejevs izrādījās par par 0,4 sekundēm ātrāks nekā soms Hivarinens, kurš neslēpa prieku par izcīnoto bronzu. Tāpat kā 10km distancē arī duatlonā labākais no igauņiem bija Masļeņikovs, bet šoreiz par vienpadsmit vietām zemāk – 28.vieta. Viņš bija par divām minūtēm ātrāks nekā Mārcis.


*Juniores

Juniorēm (1991.gads un jaunākas) 10km duatlonā (5km+5km) distances sākumā un vidusdaļā vadībā atradās Krievijas, Vācijas, Norvēģijas un Somijas slēpotājas. Kad līdz finišam bija palikuši 2km, izrāvienu veica norvēgietes Heidi Venga un Martine Hāgena. Taču kad, ieslēpojot stadionā, viņām pietuvojās vāciete Jakoba, izšķirošo izrāvienu 200m pirms finiša veica Venga un izcīnīja pirmo individuālo zelta medaļu junioru čempionātos. Pirms gada Vācijā viņai zelts bija stafetē, bet šogad 5km distancē viņa ieguva bronzas medaļu, bet negaidīti tālu (15.vieta) palika sprintā.  Venga ir vicelīdere Skandināvijas kausa kopvērtējumā, viņu mēs redzēsim pēc dažām dienām Madonā.

Otro vietu nosargāja Vengas tautiete Hāgena, bet trešo vietu izcīnīja vāciete Jakoba. Lieliski otro daļu veica kazahstāniete Slonova, uzrādot labāko laiku slidsolī un pakāpjoties no 12.vietas uz ceturto. Labākā no Baltijas valstīm bija mājiniece Kati Tammjarva, kas ierindojās 48.vietā, par vienu vietu apsteidzot tautieti Arneku. Vienīgā Lietuvas pārstāve Ingrida Ardišauskaite finišēja 51.vietā. Uz starta šoreiz neizgāja neviena no mūsējām. Lai mūsu juniores, kas ir tikai 1993. un 1994.gadā dzimušas, varētu sagatavoties galvenajiem startiem Eiropas Jaunatnes Ziemas Olimpiskajā festivālā, kas sāksies pēc divām nedēļām Čehijā, treneri izlēma, ka šodien un arī rīt stafetē labāk nestartēt. Divas sacensības jau ir aizvadītas, un pirmā starptautiskā pieredze gūta, kas nāks par labu nākamajos startos.

Rītdien pasaules čempionāts junioriem un U-23 noslēgsies ar junioru stafeti un U-23 grupas duatlonu, kur startēs Arvis Liepiņš, kas pēc labā rezultāta sprintā ir sajutis pārliecību un „ļoti dedzīgs” vēl labāk nostartēt rītdienas sacensībās.

Rezultāti: šeit

9 Komentāri

Patīkami. 6 sek ātrāk un jau vieta piecdesmitniekā.Bet tas nākošreiz, gan jau
30 • 01 • 2011 / 17:34
Kāpēc rit startē tikai Arvis Liepiņš ?
Kas tad noticis ar pārējiem,slimi vai pārslodze.
jautājums
30 • 01 • 2011 / 22:23
" Sakarā ar to, ka slimības bija ieviesušas savu korekciju un lai rītdien varētu izlikt stafetes komandu, vairākiem īsti vēl neatlabušiem treneri ļāva atpūsties, tādēļ no mūsējiem šodien startēja tikai viens dalībnieks – Mārcis Jakovičs" -

bet rīt tāpat nestartē stafetē???



30 • 01 • 2011 / 22:47
Bet kur tad ir palicis Pāvels Ribakovs ?
jautājums
30 • 01 • 2011 / 23:19
Viss tur, kas bija plānots ir nojucis...

31 • 01 • 2011 / 10:51
Vai ir kāds iemesls, kādēļ mūsu juniori nepiedalījās stafetē?
Imants
31 • 01 • 2011 / 12:29
...Jā. Ņemot vērā forumā pausto negatīvo attieksmi tika nolemts, ka juniori šodien nestartē.
!
31 • 01 • 2011 / 14:02
Man nepatīk slēpot;p
neo
31 • 01 • 2011 / 14:26
Man nepatīk slēpot;p
neo
31 • 01 • 2011 / 14:26
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv