ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

15 • 03 • 2011

LSS Latvijas čempionāts noslēdzies

Saistītā informācija

Svētdien 13.martā Madonā, Smecersila sporta bāzē ar intervāla startu klasiskā stilā vidējā garuma distancēs noslēdzās 2011. gada Latvijas čempionāts distanču slēpošanā. Pēdējās sacensības līdzjutēji varēja izbaudīt – bezmaksas solāriju, bet dalībnieki – „gaļas mašīnu”. Šoreiz arī „interneta slēpotājiem” bija iespēja analītiski un kritiski sekot live rezultātiem. 

Lai nu kas arī kādam pirms sacensībām likās par īsu, tā noteikti šoreiz nebija distance. Lai gan daži sportisti izmantoja jaunākas modeļa „no wax”* klasiskā stila slēpes, šīs sacensības noteikti varēja dēvēt par „wax race” (smērētāju sacensības), jo lielākais medaļu birums tika tiem, kas izmantoja pretslīdes smērus pēdas daļā. Komandu tehniskais personāls Ramirent vagoniņos aiz nolaistām žalūzijām cīnījās par neoficiālo „konstruktoru kausu”. Kad spēki bija atstājuši dalībniekus un solī iezagās neatbilstoši tehnikas paņēmieni, kā rezultātā dažiem dalībniekiem nācās samierināties ar modro tiesnešu un bargās žūrijas lēmumu par diskvalifikāciju. Paldies trases saimniekiem par kvalitatīvi sagatavoto sacensību trasi un viesmīlību uzņemoties organizēt LSS Latvijas čempionāta noslēguma posmu.

*„No wax” (no angļu valodas – bez smēra).

47 Komentāri

Lielisks video! :)
Juris
16 • 03 • 2011 / 12:15
Video - SUPER! plus mūzika, ar uzsvariem. paldies.

16 • 03 • 2011 / 13:54
Pēc sarunas ar Jāni Purniņu man liekas tā jocīgi, diskvalificēts par slidošanu mainot sliedes pagriezienā 1 km pirms finiša, nu nebija tāds nogurums, kā raksta autors, nebija tik blīvi rezultāti, lai kaut ko tādu darītu. Viņš ir visu savu apzinīgo dzīvi slēpojis klasikā, finišējis Vasaloppet, Tartu maratonos utt. Vajag izskatīt lietu pēc būtības un tad pieņemt lēmumus. Apskatot niecīgo dalībnieku skaitu rezultātos, prognozēju ka cilvēki vairāk izvēlēsies pie šādas attieksmes citus slēpojumus nevis LSS rīkotās sacīkstes.
Edgars
16 • 03 • 2011 / 21:56
Varbūt kāds atgriezīs Salomon cimdus ,kuri aizgāja startā pie noliktā apģērba?

17 • 03 • 2011 / 09:20
Interesanti, ko saka pats Jānis Purniņš.
Bet par attieksmi gan jārunā. Kreiļa klaigāšana uz cienījamiem veterāniem, kuri, točna, nevienam netraucēja, vien bija ko vērta. Fotogrāfa monumentālā figūra apbalvošanas parādē....
Gundars
17 • 03 • 2011 / 09:43
Mēs tiesneši varam tiešām LČ pakratīt ar pirkstu un teikt, lai vairāk tā nedara. Kāda loma šajās sacensībās ir šim tiesnesim. Vispirms tā ir komanda, kas uzticas viens otram un ja bija pārkāpums, tad tā tas arī ir. Priekš kam man vajadzīgs cilvēks kam es neuzticos un neuzklausu ko viņš saka. Šim tiesnesim, kas redzēja to ka virāžā tika slidots, garām pirms tam paslēpoja 100 sportistu un tieši viens no sportistiem iekrita viņam acīs, turklāt šis tiesnesis nezina un nepazīst slēpotājus, kas viņa viedokli dara vel ticamāku, jo viņam ir vienalga vai tas ir Olimpisko spēlu dalībnieks vai kāds cits slēpotāju vidū pazīstams cilvēks. Neviens neko speciāli nevienam nerieba vai kā savādāk, ja bija pārkāpums no sportistu puses, tad tas arī tika konstatēts un dalībnieks tika diskvalificēts. Atvainojos visu tiesnešu vārdā,ka mēs esam tik skarbi un nepiekāpīgi un nepieļāvām LČ sportistiem slidot.
Dainis
17 • 03 • 2011 / 10:11
Vispirms paldies par ilustrējošo video! Otrkārt paldies Dainim un visiem tiesnešiem. 3kārt - Juris Kreilis Madonā vispār nebija. 4.kārt- viennozīmīgi atbalstu Daiņa pozīciju. Gribētu teikt, ka distancē visi ir vienādi, neatkarīgi no vecuma un tituliem. Diemžēl lielākais cepiens par veterāniem bija neiepazīšanās ar sacensību trasi/stadiona iekārtojumu (tranzīta/finiša koridoru) par ko arī saņēma DSQ Ivars Sedlenieks. Es gan neatceros, nevienu čempionātu pēdējos 5 gadus, kad nebūtu bijis šādu pārpratumu. Beigās, kā parasti vainīgi tiesneši. Par klasisko stilu ir jāsaprot, ka video ierakstu visā trases garumā tuvākajos gados nebūs iespējams nodrošināt, tā kā tiesnesis būs tas kas fiksēs iespējamos pārkāpumus un galvenajam tiesnesim ir jāuzticas savai komandai.
Mārtiņš
17 • 03 • 2011 / 11:05
Atvainojos, sajaucu :)
Bet būtību tas nemaina
Gundars
17 • 03 • 2011 / 12:37
un dažubrīdi "svētdienas slēpotāju ģimenes" traucēja trasē. kautarī uztaksts bija,ka trase slēgta jo notiek sacensības. lūdzu nākamgadu izvietot šo uzrakstu REDZAMĀKĀ VIETĀ!
arī
17 • 03 • 2011 / 12:40
Infoski varēj uztaisīt tā ka var zem bildēm ar kādu komentiņu uzrakstīt ;)
Energy drink
17 • 03 • 2011 / 19:56
Atbalstu Daiņa viedokli un piekrītu Mārtiņam. Nekomentējot konkrēto situāciju, ļoti labi saprotu tiesnesi kam pārmests par "klaigāšanu uz cienījamiem veterāniem". Zinot Gundaru, gribu gan teikt ka tas ir pārspīlēts. Bet situācijas kad katrs dara kā grib, traucē citiem un neievēro elementārākās lietas ir milzum daudz. Attiecīgi arī tiesnešiem nākas aizrādīt skaļākā balsī. Cienītie slēpotāji un cienījamie veterāni, lūdzu cieniet viens otru un ievērojiet lietas, kas ir aprakstītas un noteiktas. Tas atvieglos dalību sacensībās gan jums pašiem, gan citiem.
Kas attiecas uz izvēlēānos nestartēt turpmāk LSS mačos, tas protams ir katra paša ziņā, taču nevajag šo gadījumu pārvērtēt un domāt ka te ir "šāda attieksme". Attieksme pret visiem ir vienāda (tieši zinot tiesnešu komandu) un tieši tas ir iemesls lai turpmāk izvēlētos šos mačus.

Par komentāriem bildēm. Pašām galerijām ir šāda iespēja, bet jā, bildēm atsevišķi vēl nav, taču zinu ka par to ir domāts un ir pat doma par iespēju balsot par katru bildi. Viss gan nenotiek tik ātri kā gribētos.

Lai Jums veiksmīga un patīkamiem iespaidiem pilna atlikusī ziema. :)
17 • 03 • 2011 / 22:01
Pārspīlēts būtu tad, ja es lietotu stiprākus apzīmējumus. Bez mikrofona vai matjugaļņika nosūtīt vēsti pār visam stadionam....
Starp citu, pie mikrofona, un tā lietošanas nākotnē būtu labi piestrādāt
Var jau, protams, teikt, ka dalībnieki paši vainīgi, ka startu nokavē...
Gundars
18 • 03 • 2011 / 14:04
ir tur viens kretīns tiesnesis, kuram ar pieklājību un manierēm ir problēmas, nezinu kā viņu sauc, bet tas ar ūsām gaišām. nu reāls daunis. mož tas i tas pats kas visiem diskābeli iedeva?
par tiesnesi
18 • 03 • 2011 / 17:12
Ir prieks rezdēt,ka cilvēkiem ir viedokļi,gan tie,kas piedalījās ,gan tie ,kas organizēja.Bet rodas sajūta,ka būtu labāk ja LČ piedalītos mazāk dalībnieku it īpaši ''veterāni'' ,jo tad mazāk problēmu.Par tiesnešu kvalifikāciju-kādus tiesnešus varam dabūt tādi viņi mums ir,ja gribam klasikas vietā braukt slidā ,tādu tur bija daudz iespēju,un tiesnešu bija krietni par mazs un bija tanīs vietās,kur nemaz nevajag būt!!Slēpošanu uzskatu kā par atpūtas veidu un neslēpoju tādēļ ,lai risinātu kaut kādas problēmas.Latvijā visi itkā kaut ko daru un organizē,bet nekur tas vēl nav noticis par 100% kā tam vajadzētu būt,vēl jo vairāk LČ.Bet neskatoties uz visu es tā pat vienmēr turpināšu slēpot neskatoties uz visu un darīšu to tādās vietās,kur neviens netaisīs problēmas nebūtiskās lietās!!!
Jānis Purniņš
18 • 03 • 2011 / 19:04
Paldies visiem, kas iesasitījās komentāros par sacensību tiesāšanu.

Esmu bijis daudzās FIS sacensībās, kurās ir debatēts par klasiskā stila tehnikas pārkāpumiem, tostarp izmantojot video.
Tomēr vienmēr esmu visai analīzei cauri jutis tās dalībnieku attieksmi, kurā ir paralēli izvērtētas vēl divas slēpotāju vidē, manuprāt, pašsaprotamas un būtiskas lietas pirms dalībnieks tiek sodīts ar diskfalifikāciju - bargāko sodu: cik pārkāpums ietekmējis rezultātu un cik tas vērtējams kā nesportiska rīcība - proti - bijis apzināts.
Mēģināšu svaigāko notikumu no dzīves - šogad PJČ sprinta kvalifikācijā Gerda, manuprāt izdarīja ļoti būtisku pārkāpumu, ko redzēja gan tiesneši, gan daudzu valstu pāsrtāvji - slēpoja ārpus sacensību distances. Tomēr trasē jau bija viedoklis - sportists to nedara apzināti un tas nebūtiski ietekmē rezultātus - nav jēgas sportistu sodīt ar bargāko sodu - ir arī citi- piemērotāki, piem. brīdinājums.
Komandas vadītājs Otepē bija Dainis un viņam šo vajadzēja atcerēties un analoģijā interpretēt kā LČ galvenajam tiesnesim. Tāpēc arī jābrauc uz lieliem mačiem un jāmācās ko arī darām.
Protams, zinot, kāda slodze (stress) parasti ir LČ tiesnesim līdzīgās situācijās nevaru arī Dainim neko īpaši pārmest, taču augstprātību attieksmē pat komentāros vienam pret otru nedrīkstam atļauties - tā ir bīstama slēpotāju saimei kopumā. Tas, ka ir tiesnešu komanda, kurā viens otram uzticas ir ļoti labi, taču tas vēl negarantē, ka tiks pieņemts pareizs lēmums - pirmajā vietā ir profesionālisms pēc būtības ne tikai pēc burta. Par to arī "iecepjas" cienījamie veterāni, kuri varbūt tik labi nezin FIS noteikumus, bet dzīves, attiecību veidošanas un darba pieredze ir vērā ņemama.
Sacensību galvenajam tiesnesim ir liela vara - viņa lēmumi nav pārsūdzami, tomēr viņam ir arī liela atbildība.

Agrim: ...nevis katra dalībnieka tikai privāta lieta, bet mūsu māksla panākt, lai katrs dalībnieks justos kaut tīri cilvēcīgi gaidīts LČ!

Jānim: Būtu ļoti priecīgs, ja Tu turpinātu dalību LČ, kā arī palīdzēt ar padomiem un cita veida atbalstu kā līdz šim.

Mārtiņam: pilnīgi piekrītu par disciplīnas ievērošanu stadionā un citos sacensību sektoros. Tas tiešām klibo, lai arī Priekuļos likās, ka jau uzlabojas situācija. Kādas ir idejas kā to nostiprināt?

Gundaram: man patīk doma- priekšlikums par mikrofonu un "audzināšanu" sacensību laikā... praksē lietas, šķiet apgūstas ātrāk...un cik maz ir tādu, kas Latvijā izlasījuši kaut reizi FIS sacensību noteikumus?...



314 Technique Definitions

314.1 Classical Technique

314.1.1 Classical technique includes the diagonal techniques, the double poling techniques,
herringbone techniques without a gliding phase, downhill techniques
and turning
techniques. Single or double-skating is not allowed. Turning techniques comprise
steps and pushes in order to change directions. Where there is a set track, turning
techniques with pushing are NOT allowed. This will also apply to competitors skiing
outside of the set track.

18 • 03 • 2011 / 23:44
veterani varbut nezinu fis noteikumus bet saubos ka tiesnesi trase taja diena zinaja vairak...

19 • 03 • 2011 / 00:53
Kā jūs zinat vai nezinat. Pēc šiem komentāriem es esmu atlaists. Un es arī necenšos palikt. Es to darīju kā es to saprotu. Laikam nesaprotu neko no tiesāšanas.
Dainis
19 • 03 • 2011 / 08:54
kad rangs būs?

20 • 03 • 2011 / 19:53
Daini, štrunts par tiesāšanu. Kur ir Madonas jaunie slēpotāji?
V10 viens dalībnieks, V12 seši... Silts laiciņš, un vēl klasika ; īstais laiks jauniešiem...
Gundars
21 • 03 • 2011 / 09:53
Teikšu godīgi, ar jauniešu piesaistīšanu slēpošanai iet grūti. Pamatā ziemas kad bija maz sniega deva galveno triecienu ziemas sporta veidiem, jo loģiski ja nav sniega tad neslēpo skolā un nenak arī uz slēpošanu treneties. Ja būs patstavīgas ziemas vairākus gadus, tad kad slepos skolās un ģimenes brauks slepot tad arī pieaugs gribetāju skaits ar to nodarboties. Mēs treneri varam līst no adas laukā, bet mes to nevaram ietekmēt un mums arī nav tadu resursu pasvaldības, lai sleposana būtu interesanta jauniesiem, jo ar plikiem teniņiem, lai arī tu viņus veidotu interesantus jauniešus ir grūti noturēt. Viņi ir javed uz sacensībam, ne tikai pa Latvijas, bet arī kaut vai uz Igauniju, ir vajadzīgas sporta nometnes vasara. Diemzel tas ir beidzies, jo kadreiz es savus jauniesus vedu uz sacensībam Igaunijā, bija nometnes Priekuļos,Igaunijā, Zviedrija utt. Mums novadā ir daudz sporta veidu un katrs sava starpa konkurē, bet berni izvelās labāk basketbolu, futbolu, florbolu . Treneri jau bernus aģitē ne tika skola,bet jau bernudarzā, jo lai varētu izdzīvot tev ir jāsavac attiecīgs skaits bērnu.
Dainis
21 • 03 • 2011 / 11:08
Vel piebildīšu attiecība uz manu jaunako grupu, viņi nenodarbojas tikai pie manis,ir tadi kas iet muzikas skolā, makslas skola un citos pulcinos un atnak pie manis pamatā vienu reizi nedēļā. Ir tadi kas nak tikai tad, kad ejam zalē vai spēlejam futbolu,. taču slēpot nenāk. Viņi arī pamatā nav gatavi piedalīties piemēram LC,jo nakot vienu reizi nedeļā slepot ir grūti sagatavoties sacensībam un to sporta skola jaunākajām grupām arī neprasa. Uz sporta skolu bērni tomer nak lai ar kaut ko nodarbotos un aiznemtu savu brivo laiku un vai viņš apmeklējot daudzos pulciņus izvēlēsies tieši slēpošanu tas ir viņu pašu ziņā.
Dainis
21 • 03 • 2011 / 12:18
Un kāds ir pārējo speciālistu redzējums?
Jeb šobrīd visi aizņemti. Skolnieku brīvlaikā visiem nometnes. labos sniega apstākļos un vēl siltumā jaunieši slīpē tehniku, krāj kilometrus nākošai sezonai...
Gundars
21 • 03 • 2011 / 13:40
Slēpoju Stara balvā un netīšām dzirdēju sarunu par LČ norisi Madonā, kur it kā nepamatoti tika noņēmts J.Purniņš. Vispirms jau nu būtu jātiek skaidrībā, kur stāvēja tiesnesis un, kurā virāžā tika slidots, jo Tur kur Jūs "gudrie locījāties" un mēģinājāt redzēt virāžu, tur tiesnesis, kas noņēma šo dalībnieku NESTĀVĒJA...viņš vispār bija citā vietā...un kā Dainis rakstīja, ja vienu noņem šajā vietā, kur bija jau vismaz 100 dalībnieki bija pabraukuši garām, tad vispār nevar būt ne runas...sportistam šoreiz NAV taisnība, lai kā pašam gribētos...
skats no malas
21 • 03 • 2011 / 17:08
es arī redzēju to pārkāpumu par kuru te diskutē, un varu pateikt, kad ja mēs diskvalificējam 10 un 12 gadus vecos slēpotājus, kurš neapzināti skrienot kalnā izslīd nedaudz uz sāniem, tad viiennozīmīgi visi pieaugušie, kuri pārkāpj noteikumus kaut nedaudz ir jādiskvalificē. it īpaši ja to dara vairākas reizes pēc kārtas, jo šis ir Latvijas čempionāts nevis sētas mači, un es zinu, ka daudzi slēpotāji labprāt piedalās mačos, ja tiesneši diskvalificē visus tos, kas pārkāpj noteikumus, bet ja piever acis tad daudzi izvēlas vairs uz tiem mačiem nebraukt, jo tur vērtē pēc acīm.
Un par gadījumu ar Gerdu varu pateikt, ka delegācijas vadītājs nebija Dainis, bet tur esošo treneru korpusa uzdevums bija informēt sportistipar to, ka viņa nedrīkst tur slēpot kur slēpo, jo nekur citur tas nebija norādīts.Un te ir tā atšķirība ar LČ, jo LČ sportists, labi zināja ka slidsolis ir aizliegts, un tiesnešus katrā metrā nepieliksi, tādēļ tosizvieto tā lai viņi pārredzētu vairākas vietas vienlaicīgi.
Janis
23 • 03 • 2011 / 19:53
Kad būs rangs??????????????????????????????????????

23 • 03 • 2011 / 21:34
Jāni Dainis bija delegācijas vadītājs, arī galvenais treneris, tā kā...

23 • 03 • 2011 / 21:51
Jāni Dainis bija delegācijas vadītājs, arī galvenais treneris, tā kā...

23 • 03 • 2011 / 21:51
gerdai un visiem pārējiem dalībniekiem toreiz tika pateikts, ka nedrīkst slēpot ārpus kvalifikācijas sliedes ;)
turklāt
23 • 03 • 2011 / 22:48
Man jau likās ka nu ir miers un viss izrunāts, bet tomēr nē. Vai tad Dainis tagad pie visa būs vainīgs?
Andis
23 • 03 • 2011 / 23:57
Visi, kas strādā kļūdās un tas ir normāli. Galvenais, lai kļūdas neatkārtojas par daudz, un jāiet tik uz priekšu!
Mums ir un būs tikai mūsu Dainis un citi treneri un entuazisti no sirds, un jāpriecājas, ka ir kas strādā un tiesā sacensības, un jātiecas pēc savstarpējas sapratnes - tā ir virzītājvērtība... Jāstutē vienam otru, kad grūtāk vismaz!
24 • 03 • 2011 / 00:08
visparastākās pieklājības normas ievērot, un attieksmi kādam tiesnešu bariņā vajadzētu mainīt.
nu bet
24 • 03 • 2011 / 07:07
Beidziet diskutēt, kas biji bijis. Ārā jau sākas pavasaris, tāpēc steidzieties izmantot pēdējo sniegu, kur nu tas vēl ir. Jāsāk jau meklēt skriešanas apavi, rolleri un riteņi.
Kārlis
24 • 03 • 2011 / 10:10
Delegācijas vadītājs un treneris,pie tam vel galvenais, ir divas dažādas lietas. PJČ katram sportistam līdzi bija savs treneris, es tikai devu informāciju treneriem, par sportistiem treneriem pašiem bija jārūpējas, tāpēc viņi arī tur atradās. . Nākamais PJČ tik tuvu būs varbūt pēc 20 gadiem,tapēc viņš arī bija sarežģitāk organizējams un vadāms. Bet konkurss uz vadītāja vietu netika izsludināts,pats pat nepieteicos, jo Roberts mani deliģēja,tā īsti man pat nepaprasot. Tā kā lai veicas nākamajam vadītājam nepieļaut tās kļūdas kādas es pieļāvu.
Dainis
24 • 03 • 2011 / 10:37
KAS IR ko visi tādi uzvilkušies ja diskābels ta diskābelsko tur vairs runās

24 • 03 • 2011 / 16:04
beidziet aiztikt DAINI neko citu nemākat
kripto
24 • 03 • 2011 / 16:18
Visi uzvikušies, jo sniegs vēl čupām, bet sdacensību vairs nav un nav kur likt enerģiju (ar to gribu pateikt vajag pagarināt kalendāru martā LSS pierādiet, ka variet kaut ko izdarīt pareizi, tas ir tikai mans uzskats, ka sezonas beigās maksimāli jāizliekās, ideāli būtu kāds super garais gabals)

24 • 03 • 2011 / 19:39
fišer balva ir arī pļaviņās varēsi rinķot 2h pa 5 kilometriem vēl nekas nav beidzies un treniņos arī var braukt garos gabalu

24 • 03 • 2011 / 20:01
Tas arī viss, šogad diemžēl neviens no sacensību organizatoriem nebīja rēķinājies ar tik labvēlīgiem apstākļiem, kaut gan, ja tagad notiek sacensības Siguldā, tad tādās vietās kā Alūksne, Madona arī kādu nedēļu vēlāk varēja ko ieplānot, bet ne mums lemt, kad un kā notiks sacensības, jo to organizēšana latvijā nav bizness, bet gan inciatīva.

24 • 03 • 2011 / 21:40
Ar Daini ir viss kārtībā, labi ka mums ir tik vērtīgs cilvēks slēpošanā (es to domāju nopietni). Ir diskusijas, ir interese, tātad viss notiek.

25 • 03 • 2011 / 12:45
Meņģelē mačus netaisīšu
Gundars
25 • 03 • 2011 / 20:14
Taapat neviens uz tavu mengeli nebrauktu
Bunkurs
26 • 03 • 2011 / 04:01
Laiki pa apļiem, lai var salīdzināt visus večus V21 (30km), V20 (20km) un V18 (15km)
Vārds / Aplis Aplis 1 Aplis 2 Aplis 3 Aplis 4 Aplis 5 Aplis 6
Jānis Paipals 0:13:59 0:14:56 0:15:21 0:15:43 0:16:37 0:17:41
Pāvels Ribakovs 0:13:59 0:15:23 0:16:09 0:16:11 0:16:48 0:17:35
Arvis Liepiņš 0:14:30 0:15:22 0:16:08 0:17:10 0:18:25 0:18:58
Nauris Biķernieks 0:14:43 0:16:57 0:17:59 0:19:04
Rinalds Kostjukovs 0:15:04 0:17:06 0:17:59 0:19:05
Matīss Gabduļins 0:16:18 0:18:33 0:19:12 0:21:15
Mārcis Jakovics 0:14:03 0:15:07 0:15:34
Arnis Pētersons 0:14:40 0:16:01 0:16:13
Viesturs Eglītis 0:15:22 0:16:18 0:16:27
LČ 30km klasika
26 • 03 • 2011 / 13:55
Ar to gribi pateikt?

26 • 03 • 2011 / 14:56
Dainis tiešām nav vainīgs, ne pie kā tādēļ viņu nevainojet.
janis
26 • 03 • 2011 / 20:12
Dainis tiešām nav vainīgs, ne pie kā tādēļ viņu nevainojet.
janis
26 • 03 • 2011 / 20:13
Dainis tiešām nav vainīgs, ne pie kā tādēļ viņu nevainojet.
janis
26 • 03 • 2011 / 20:13
Sezona jau sen galā! Rangs pat vēl nav pateikts kad būs! Kad būs?

07 • 04 • 2011 / 20:00
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv