ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

26 • 01 • 2011

Latvietes astotajā desmitā, triumfē norvēģietes

Saistītā informācija

Šodien Otepē (Igaunija) ar 5km distanci slidsolī juniorēm sākās Pasaules čempionāts slēpošanā junioriem un U-23 grupai. Labāko rezultātu no Latvijas pārstāvēm 5km distancē brīvajā stilā uzrādīja Kristīne Liepiņa, ierindojoties 77.vietā un uzvarētājai zaudējot trīs minūte un 40 sekundes. Visu goda pjedestālu aizņēma norvēģietes. Uz visaugstākā pakāpiena kāpa Ragnhilda Hāga.

Pirmās čempionātu atklāja juniores, kas sacentās 5km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu. Starp pieteiktajām 88 dalībniecēm no 31 valsts bija arī četras mūsējās slēpotājas, kuras bija vienas no visjaunākajām dalībniecēm un kurām tā bija debija tāda līmeņa sacensībās, līdz ar to arī uztraukums bija ļoti liels. Pirms pusotras nedēļas Latvijas čempionātā Priekuļos labākā no šeit startējošām bija madoniete Krista Kupča, bet turpat netālu bija arī abas krāslavietes – Natālija Kovaļova un Kristīne Liepiņa (bija labākā pirms trīs nedēļām atlases sacensībās Madonā), tā kā bija grūti prognozēt, kurai no mūsējām izdosies sasniegt visaugstāko vietu. Visātrāk sacensības iesāka Kovaļova, uzrādot laiku septītā desmita beigās, bet pēc pusdistances labākais laiks no Latvijas slēpotājām piederēja jau Liepiņai, kas atradās 77.vietā un līderei zaudēja 1:39. Turpat aiz viņas bija arī pārējās. Otrajā aplī ātrākas bija māsas Kupčas, it īpaši jaunākā no viņām – Laura, kura turējās aizmugurē bulgārietei, kas viņu apdzina pirmā apļa beigās. Māsas pietuvojās Liepiņai, tomēr finišā Kristīne spēja saglabāt līderpozīcijas Latvijas slēpotāju mikromačā, ierindojoties 77.vietā un uzvarētājai zaudējot 3:40. Māsu duelī virsroku par trim sekundēm un vienu vietu tomēr ņēma vecākā māsa Krista, kurai 78.vieta (+3:45). Laurai tātad 79.vieta, bet distances otrajā daļā strauji tempu zaudējusī Kovaļova palika 81.vietā (+4:23). Pirmās „ugunskristības” izturētas, un nākamajos startos mūsu meitenēm jau būs nedaudz vieglāk startēt, jo tik liels uztraukums, kas traucēja parādīt labāko sniegumu, vairs nebūs. FIS punktu izteiksmē mūsu slēpotājas ir trešā simta viducī, kas nav tik labs rādītājs kā Priekuļos, kur, protams, vieglāk bija iegūt augstākus punktus. Liepiņa ieguva 248, Krista Kupča 251, Laura Kupča 254, bet Natālijai Kovaļovai 288 FIS punkti.

Cīņa par uzvaru juniorēm notika tikai starp Norvēģijas pārstāvēm, kas aizņēma visu goda pjedestālu. Galvenā favorīte Heidi Venga (zelts un sudrabs no pagājušā čempionāta), kas bija līdere pēc pirmā apļa, palika trešā, bet uzvaru sev par pārsteigumu izcīnīja Ragnhilda Hāga, uzrādot laiku 13:50.6, par 5,6 sekundēm pārspējot Kari Slindu un 8 sekundēm Vengu. Arī Ceturtā bija norvēģiete Martine Hāgena. Visas norvēģietes ir 1991.gadā dzimušas. Arī iepriekšējos čempionātos 

Labākā no Baltijas pārstāvēm bija lietuviete Ingrīda Ardišauskaite, kas uzvarēja Priekuļos FIS sacensībās. Ingrīda šodien ierindojās 51.vietā, uzvarētājai zaudējot 1:42, bet par astoņām sekundēm apsteidzot piecpadsmitgadīgo igauņu talantu Kelliju Vainlo, kurai 54.vieta. Vienu vietu priekšā Liepiņai bija bieži Latvijā startējošā lietuviete Kristīna Kazlauskaite, kurai ar tikai piecpadsmit gadu. 

Rītdien juniorēm brīvdiena, bet nākamais starts būs piektdien, 28.janvārī, kad norisināsies sprinta sacensības 1,2km distancē klasiskajā stilā. 

 

 

5 Komentāri

Nav slikti priekš pirmā starta. Protams, stress ir baigais, bet jo agrāk sāks peirast pie tāda līmeņa sacensībā, jo arvien būs vieglāk. Turās meitenes:)
rollex
26 • 01 • 2011 / 14:50
Agrāk stress bija tiem, kuri cītīgi trenējās, un kam ir ko zaudēt. Meitenes labi un jautri paslēpoja. Ar ko arī apsveicu:)
stress
26 • 01 • 2011 / 18:21
šitās meitenes arī kārtīgi trenējās un gatavojās, tikai sacensībās startējā pie 3 gadus vecākām, tādēļ arī tāds rezultāts.
janis
27 • 01 • 2011 / 11:16
CERAMS, ka Erglos nenaksies piekapties1995g.Distance vienada.
27 • 01 • 2011 / 11:38
Es jau ceru, ka Latvija Igaunijā netika pārstāvēta ar "FINTEAM" cepurīti galvā ;)
LAT=FIN
29 • 01 • 2011 / 23:18
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv