ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

24 • 01 • 2011

Labdarības slēpojums „Līgatnes ķepa” Līgatnes dabas takās!

Saistītā informācija

29.janvārī Līgatnes dabas takās notiks tradicionālais tautas slēpojums „Līgatnes ķepa”. Sacensību dalības maksa tiks novirzīta jaunas mājas būvniecībai populārajai lācenei Ilzītei, kura tikko janvārī svinēja savu 10 gadu jubileju.  

Sacensību atklāšana pulksten 11:00. Starts notiks piecās dalībnieku grupās: „ Zaķēni”, „Vilcēni”, „Zaķi”, „Plēsēji” un „Plēsēji ar ilkņiem”. Dalībnieki aicināti slēpot ar zaķu, vilku, lāču, lūšu un citām Latvijas zvēru maskām vai atribūtiku. Visi dalībnieki saņems piemiņas nozīmītes, savukārt, visu grupu pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar medaļām, diplomiem un individuālām balvām.

Dalībniekiem līdz 12 gadu vecumam dalība sacensībās bez maksas, pārējiem 3 lati.

Lai popularizētu aktīvu brīvā laika pavadīšanu dabā un ziedošanas tradīcijas, tautas slēpojumu „Līgatnes ķepas” organizē Gaujas nacionālā parka fonds sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, tās Gaujas nacionālā parka struktūrvienību un Līgatnes novada domi.

Sacensību nolikums un starta laiki mājas lapā www.celodaba.lv un Latvijas Slēpošanas Savienības mājas lapā - http://www.infoski.lv.

Katru ziemu piecus ar pus garais Līgatnes dabas taku autoceļš tiek pielāgots distanču slēpošanai ar divām paralēlām trasēm brīvajam un klasiskajam solim - ar četriem vidēji spēcīgiem kāpumiem un diviem nopietniem nobraucieniem. Bez Lielās cilpas Līgatnes dabas takās atvērta arī vieglāka un īsāka - 1,4 kilometru trase - Mazā cilpa.

Šīs ziemas jaunums Līgatnes dabas takās ir jaunatvērtā distanču slēpošanas inventāra noma ar 14 komplektiem, kas iegādāti Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības un tūrisma aktivitāšu veicināšanas programmas ietvaros.

Aicinām ikvienu sniegotajos Līgatnes dabas taku mežos gūt prieku, nodarbojoties ar aktīvu atpūtu brīvā dabā un atbalstīt jaunas lāču mājas būvniecību lācenei Ilzītei, lai Ilzītes tagadējā iežogojumā varētu izmitināt Ilzītes radiniekus - trīs vecos lāčus, kuru iežogojuma apstākļi ir ļoti bēdīgi.

Gaujas nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja
Kristīne Melece
m.t.26553317
[email protected]

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv