ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

15 • 02 • 2011

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes 1.sacensību dienas rezumējums

Pirmdien – 14.februārī, Liberecā (Čehija) Latvijas vārdu 10. Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensību protokolā pirmās ierakstīja distanču slēpotājas. 

7,5 kilometru distanci klasiskajā stilā trasēs, kurās risinājās iepriekšējais pasaules čempionāts, 61. vietu izcīnīja madoniete Gerda Āboliņa. Tūlīt pēc viņas finišēja krāslaviete Kristīne Liepiņa, 68.vietā Natālija Kovaļova.

Mārcis Jakovičs 10 km slēpojumā Latviju jau iecēla protokola pirmajā pusē. Madonas ģimnāzists 82 dalībnieku konkurencē ieguva 36. vietu (+3:03,1 uzvarētājam Anti Ojansīvu no Somijas).

“Pirmajā aplī mazliet pārķēru, centos turēties līdzi krievam Vadimam Koroļovam, kas cīnījās par trešo vietu,” pēc finiša atzina Mārcis. “Viņa temps man tomēr bija par augstu. Mazliet pieplīsu, bet vēlāk atguvos. Slīdsolī būs labāk.”

57. finišēja Arnis Pētersons, 61. Rūdolfs Kļaviņš, 63. Viesturs Eglītis.

Puiši neaizmirsa paslavēt Andra Gailīša slēpju servisa kvalitāti.

Tajā pašā laikā “Svijanska” ledushallē vēl sekmīgāk cīnījās mūsu daiļslidotāja Alīna Fjodorova. 30 meiteņu konkurencē Rīgas 55. vidusskolas skolniece, kas trenējas gan Jelgavas Ledus sporta skolā pie Andreja Brovenko, gan Sanktpēterburgā Jevgeņija Rukavicina vadībā, pēc īsās programmas veikšanas ierindojās piektajā vietā (45,38 p.).

“Noslidoju labi,” savu sniegumu novērtēja Alīna. “Bet varēju vēl labāk. Vienā lēcienā kļūdījos.”

Pagaidām līdere – Poļina Agafonova (Krievija) – 57,80, 2. Ira Vanū (Beļgija) – 52,86, 3. Lenaelle Gilleron-Gory (Francija) – 48,32, 4. Monika Simančikova (Slovākija) – 47,20.

Daiļslidotājas cīņu par medaļām beigs trešdien, izpildot izvēles programmu.

Ještedā ledaina milzu slaloma pirmo trasi no mūsējām visdrošāk veica Katrīna Krūmiņa – 51. rezultāts (+ 5,83), 67. Ieva Meldere, 73. Beate Bērziņa. Ar savu sniegumu otrajā trasē Katrīna arī kalnu slēpošanā Latviju iecēla protokola pirmajā pusē – 44. vieta 96 dalībnieču konkurencē. Arī komandas biedrenes savu sniegumu uzlaboja – 57. Ieva Meldere, 60. Beate Bērziņa.

Mūsu daudzveidīgās dienas noslēgumā “Tipsport arena” ledushallē Latvijai pretī nāca Krievijas hokejisti. Astotajā minūtē vadībā izvirzījās krievi, bet pēc piecām minūtēm mūsu jaunākais spēlētājs piecpadsmitgadīgais Rihards Bukarts, izlases rindās gūstot savus pirmos vārtus, rezultātu izlīdzināja. Tomēr pirmais periods mums beidzās nelabvēlīgi.

Otrajā periodā latvieši aktīvāk centās iekļūt pretinieka zonā, tomēr nācās zaudēt vēl vienus vārtus.

Trešajā periodā nepieklājīgo 1:5 ar vārtu guvumu uzlaboja komandas kapteinis Roberts Lipsbergs. Tomēr visa spēle beidzās ar 2:7.

“Krievu mašīnai bija stiprāks motors,” atzina Latvijas izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns. “Tomēr kopumā esmu apmierināts, visi puiši centās un cīnījās. Parādīja arī mūsu vājās puses.”

Jāpiebilst, ka Krievijas U-17 izlase šādā sastāvā sekmīgi cīnījusies vairākos turnīros, mūsējo kontā ir tikai divas pārbaudes spēles ar baltkrieviem. Bet šī nav tā Latvijas komanda, kas meklē argumentus, lai taisnotos, bet gan domā, kā rītdien (ar Šveici) cīnīties labāk. Mūsu komandā par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Elvis Merzļikins, pa kura vārtiem pretinieki izdarīja 51 metienu.

“Pirmos vārtus vajadzēja glābt, bet paklupu,” atzina Elvis. “Vēl trešos arī nedrīkstēju ielaist.” Starp citu, Elvis Merzļikins pirmo reizi izlases vārtus sargāja visas 60 minūtes.

Ir vēl daži mīnusi. Šajā spēlē savainojumus guva Rihards Bukarts un Rūdolfs Kalvītis. Cerēsim, ka jau rīt viņi atkal būs uz strīpas. Diemžēl olimpiāde ar treniņā gūtu smadzeņu satricinājumu beigusies snovbordistei Zanei Lejai.

Informāciju no Liberecas sagatavoja:
Dainis Caune (žurnāls „Sports”)
sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju

 

1 Komentāri

hm. 1. diena. un pārējās?rezultātu analīze. Vienīgo Titovu sportā dzirdēju un nebija apmierināts ar visiem slēpotājiem.

18 • 02 • 2011 / 23:53
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv