ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

09 • 12 • 2010

Biķerniekos darbosies distanču slēpošanas trase

10.decembrī oficiāli tiks atklāta distanču slēpošanas trase Biķerniekos. Trases veidotāju mērķis ir pulcēt aktīvās atpūtas cienītājus un sportistus un veicināt šī sporta veida popularitāti. "Jau pagājušajā sezonā acīm redzami pieauga distanču slēpotāju skaits; par to liecināja arī milzīgais pieprasījums pēc distanču slēpošanas inventāra. Sporta veida popularitātes celšanās skaidrojama arī ar aizvien pieaugošo vēlmi aktīvi pavadīt brīvo laiku pie dabas ar pēc iespējas zemākām izmaksām.

Protams, arī pagājušā sniegotā ziema deva savu artavu un krietni palielināja slēpotgribētāju rindas," par saviem novērojumiem stāsta sporta preču veikala "Burusports" pārstāvis Mārtiņš Lucāns. 

Biķernieku slēpošanas trases garums būs līdz pat 7 km, tā būs apgaismota, slēpot pa to varēs bez maksas un tai līdzās pieejama bezmaksas autostāvvieta. Pagaidām gan ir izdevies sagatavot daļu trases; gājējiem un motorizēto transporta līdzekļu vadītājiem trasi šķērsot nebūs ļauts – tā kalpos tikai vienam mērķim – distanču slēpošanai. Trase tiks marķēta, lai nav pārpratumi slēpotāju vidū, kā arī tiks regulāri kopta un uzturēta.

Drīzumā tiks atklāta arī slidotava un no jaunā gada trasē notiks dažādas aktivitātes, kurās iespēja iesaistīties būs ikvienam interesentam.

Trases sākums ir pie Motormuzeja – turpat arī pieejama "Burusports" inventāra noma tiem, kuriem savu slēpju nav. Nomā būs pieejamas arī ģērbtuves, kā arī sīkāka informācija par trasi un citām iespējām.

Trases uzturēšanā sadarbībā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi iesaistīti gan distanču inventāra tirgotāja "Burusports" pārstāvji, gan tradicionālā un populārākā tautas slēpojuma "Apkārt Alaukstam" ilkgadējie organizētāji.

"Ceram uz lielu cilvēku pieplūdumu no Mežaparka, Juglas, Biķerniekiem un citiem tuvākiem un tālākiem rajoniem. Distanču slēpošana ir sabiedrību vienojošs sporta veids, kurš attīsta daudzas muskuļu grupas, veicina veselības uzlabošanu un sniedz gandarījumu no lieliski pavadītas ziemas dienas," piebilst "Apkārt Alaukstam" organizators Uvis Avens. 

Doties uz Biķernieku distanču slēpošanas trasi slēpot var jau piektdien no pl. 12:00

Tiem, kuriem nav savs inventārs, lūk nomas cenas:

Inventārs                       stunda        katra nākamā stunda
komplekts*                    Ls 3.00                Ls 2.00
bērnu komplekts**       Ls 2.00                Ls 1.00
slēpes                            Ls 2.00                Ls 1.00
zābaki                            Ls 1.00                Ls 0.50
nūjas                             Ls 1.00                Ls 0.50
slidas                             Ls 1.50                Ls 0.50

* - zābaki, slēpes, nūjas
** - slēpju garums līdz 140cm

Trases apgaismojums darbosies:
darba dienās un sestdienās līdz pl 21:00 (nomas inventāru izsniedz līdz 20:00) svētdienās līdz pl. 19:00 (nomas inventāru izsniedz līdz 18:00)

Nomas kontakti:
[email protected]
tālr. 25450990

Vairāk informāciju par Biķernieku distanču slēpošanas trasi var atrast mājas lapā www.burusports.lv

Dace Kurpniece
Burusports mārketinga vadītāja

4 Komentāri

Lieliska trase gan klasiskajam solim, gan slīdsolim! Ērta nokļūšana, apgaismojums, autostāvvieta, noma! Paldies burusports.lv!

28 • 12 • 2010 / 21:54
Man arī patīk sakoptā trase. Prieks slēpot.
Līga
02 • 02 • 2011 / 23:13
Kada šodien trase. Nav lietos to galīgi sabojājis?
slepotajs
03 • 02 • 2011 / 15:24
šodien pirmo reizi tur biju, fantastiski, esmu ļoti apmierināts
uldis
18 • 02 • 2012 / 17:12
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv