ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

01 • 02 • 2011

Arvis Liepiņš čempionātu noslēdz ar 47.vietu duatlonā

Šodien Otepē (Igaunija) noslēdzās Pasaules čempionāts slēpošanā junioriem/U-23. Vienīgais Latvijas pārstāvis  vīriem U-23 grupā 30km duatlonā Arvis Liepiņš ierindojās 47.vietā. Uzvaru izcīnīja kanādietis Alekss Harvejs, kas finiša sprintā pārspēja krievu Jevgēņiju Belovu.. Sievietēm U-23 grupā 15km duatlonā uzvarēja junioru čempionu tituliem bagātā norvēģiete Ingvilda Estberga. Savukārt junioriem stafetē triumfēja gan Norvēģijas meiteņu, gan puišu komandas.

Pēdējā dienā, kur paredzēti starti junioriem stafetē un U-23 duatlonā, bija gaidāms vislielākais Latvijas dalībnieku skaits. Tomēr slimība bija skārusi vairākus mūsu juniorus, tādēļ nevienu stafetes komandu nevarēja uzlikt. Vienīgais Latvijas pārstāvis šodien bija Arvis Liepiņš, kas startēja U-23 grupā 30km duatlonā (15km klasikā+15km slidsolī). Tieši šajā distancē Arvim pagājušajā gadā pasaules čempionātā  junioriem bija labākais sasniegums – 35.vieta, un tādēļ tika cerēts uz labu vietu arī šogad. Distances sākumā Liepiņš turējās piektā desmita beigās, tomēr klasikas posmu pabeidza jau 38.vietā, nepilnas trīs minūtes aiz līderiem. Diemžēl turpinājumā atkārtojās tāds pats scenārijs kā 15km slidsolī. Arvis sāka zaudēt tempu un pamazām ar katru kontrolatzīmi atkrita pa kādai vietai. Pēdējos kilometros gāja vēl grūtāk, jo aiz viņa atrodošies konkurenti pusminūtes atstarpi sadeldēja divos kilometros, līdz ar to beigās nācās samierināties ar 47.vietu 63 startējušo dalībnieku vidū, ko tik un tā nevar nekādi nosaukt par peļamu vietu, kaut arī bija reālas iespējas atkārtot pagājušā gada junioru konkurencē iespēto, jo sešdesmit šo sacensību dalībniekiem ir 100 un mazāk FIS punkti, turklāt trīsdesmit pieciem ir 60 un mazāk punkti.

Cīņa par uzvaru norisinājās starp diviem galvenajiem favorītiem – kanādieti Aleksu Harveju un krievu Jevgēņiju Belovu, kuri jau klasiskā stila posma beigās sāka atrauties no pārējiem konkurentiem. Tā viņi abi divatā, esot vadībā, noslēpoja līdz pat finiša taisnei, kur ātrāks izrādījās kanādietis, pārspējot krievu slēpotāju, kurš nedaudz spēcīgāks jūtas klasiskajā stilā, un uzrādot laiku 1:13:47.9. Harvejam, kas ieradās tikai uz šodienas startu, tā bija pirmā medaļa pasaules junioru/U-23 čempionātos. Belovs savai zelta medaļai 15km slidsolī pievienoja sudrabu duatlonā. Otro bronzas medaļu šajā čempionātā izcīnīja Belova tautietis Rauls Šakirzianovs. Labākais no igauņiem bija Karels Tammjarvs, kas izcīnīja devīto vietu. Trīsdesmitniekā tika vēl viens igaunis Ēri Vahtra, ierindojoties 25.vietā.  

Sievietēm U-23 grupā uzvaru izcīnīja visjaunākā šīs grupa dalībniece, septiņkārtējā pasaules junioru čempione Ingvilda Estberga, kas līdzīgi kā Harvejs bija ieradusies tikai uz duatlonu. Otrā bija viņas tautiete Brita Nīdala, bet bronzas godalgas izcīnīja sprinta čempione Kertu Niskanena no Somijas. Labākā no igaunietēm bija Trīne Ojaste, kas finišēja 23.vietā.

5 Komentāri

Forši puika nobrauca ! Arī Mārcis, bet ko pārējie 14 dalībnieki un dalībnieces paveica?

Gribētos dzirdēt vai redzēt kaut cik nopietnu un objektīvu treneru vērtējumu par visu notikušo, kam gatavojās pusi ziemas.
līdzjutējs
01 • 02 • 2011 / 13:42
... laikam nav īstie cilvēki distanču slēpošanā pie šprices. Pie mums kā jau pie mums, simts un viens slēpojums ar 10 dalībniekiem 3x vietās vienlaicīgi, tad vēl velkam plāno šauro deķīti katrs uz savu pusi, un noliekam citus. RR piemēram organizējās ap Madonu un Rīgu. Cēsis vispār kkā klibo, Alūksne ir pārvērsta par sūnu ciemu ar V.V. priekšgalā un aizslēgta, bet atslēga iemesta ezerā.. Nav vienotības nekādas. Ir tikai lielas ambīcijas interneta portālos. LSS prezidents ir vispār nekādā sakarā ar distanču slēpošanu..
A.G. Stūrē ceļotāju taisni pāri visam..
Paipals bakstās nevienam īsti nevajadzīgs pa Madonu Alūksni Gulbeni..
njaa
01 • 02 • 2011 / 14:08
Piekrītu, njaa komentāram.Diemžēl slēpošana Latvijā ir ļoti zemā līmenī, kaut vai salīdzinot ar Igauniju.
sīkā
02 • 02 • 2011 / 10:19
Tu nu ar salīdzināji ar Igauniju, mazliet par šerpu, viņiem taču nav KHL komandas :D

02 • 02 • 2011 / 19:08
Pilnīgi pareizi, estiņiem nav hokejs,kamanas,skeletons,bobs,tas apēd ļoti lielus līdzekļus.
Tā kā mēs nevaram visur būt labāki par viņiem.

02 • 02 • 2011 / 19:34
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv