ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

16 • 11 • 2013

Siguldas saldēto distanču slēpošanas trasi atklās Latvijā pirmais „Grūtnieču slēpojums”

2013. gada 23. novembrī, plkst. 12.00 notiks oficiālā Latvijā vienīgās saldētās distanču slēpošanas trases atklāšana Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā. Kā pirmās jauno trasi iemēģināt aicinātas topošās māmiņas no visas Latvijas, piedaloties bezmaksas „Grūtnieču slēpojumā”.
Starts „Grūtnieču slēpojumam” tiks dots uzreiz pēc oficiālās trases atklāšanas plkst.12.00. Slēpojuma dalībniecēm jāparūpējas par laika apstākļiem un sportiskām aktivitātēm piemērotu apģērbu, kā arī jāierodas ap plkst.11.00, lai slēpošanas nomā saņemtu inventāru. „Grūtnieču slēpojums” ir jau otrais domubiedru grupas „Grūtnieču Sporta klubs” iniciētais pasākums, lai aktualizētu topošo māmiņu atbildību par savu un topošo bērnu veselību, rūpējoties par pietiekamu vitamīnu un minerālvielu uzņemšanu, kā arī vitāli nepieciešamo kustīgo dzīvesveidu un svaigu gaisu katru dienu.

Aicinām visas aktīvās topošās māmiņas pieteikt savu dalību pasākumā iepriekš, līdz 21.novembrim. Pieteikties un uzzināt sīkāku informāciju iespējams https://www.facebook.com/GrutniecuSportaKlubs, rakstot uz e-pasta adresi [email protected] vai pa telefonu 29131280!

Distanču slēpošana viena no ieteicamākajām sportiskajām aktivitātēm grūtniecēm ziemā

Atbalstu grūtnieču slēpojumam izteikusi arī Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija un tās viceprezidente Dr.med Dace Rezeberga, kas klātienē uzmundrinās aktīvās topošās māmiņas „Grūtnieču slēpojuma” laikā. „Mēs esam bagāti ar gadalaiku un laikapstākļu daudzveidību Latvijā, bet topošās māmiņas gada aukstos mēnešus mēdz izmantot kā ieganstu tam, lai nedotos kustēties ārā, svaigā gaisā. Tādēļ „Grūtnieču Sporta kluba” uzsāktā iniciatīva ir apsveicama. Prieks, ka rudenī organizētajam pirmajam „Grūtnieču soļojumam” nu seko „Grūtnieču slēpojums”. Līdz šim tradicionāli sportiskas kustības grūtniecības laikā asociējušass ar ko ļoti mierīgu, reizēm pat garlaicīgu, turklāt lielākoties telpās. Patiesībā distanču slēpošana pa līdzenu virsmu ir viena no ieteicamajām aktivitātēm veselām grūtniecēm ziemas laikā, jo apvieno tik nepieciešamos faktorus – kustības un svaigu gaisu,” uzsver D. Rezeberga.
 „Sigulda nerimstoši domā par ziemas sportu attīstību, sporta tūrisma veicināšanu, kā arī sava novada un mūsu viesu iespējām aktīvam un veselīgam dzīvesveidam. Uzzinot par izveidoto domubiedru kustību „Grūtnieču sporta klubs” nolēmām, ka tieši grūtniecēm un viņu topošajiem mazuļiem simboliski jābūt pirmajiem, kas atklās jauno slēpošanas trasi. Distanču slēpošana ir viena no tām aktivitātēm, kuru ikviena vesela grūtniece var veikt, bet viņu gaidāmie mazuļi iespējams ir mūsu nākamās olimpiskās cerības,” skaidro "Siguldas tūrisma attīstības aģentūras" direktore Laura Konstante.

publicitates_foto_pirmais_grutniecu_solojums.jpg
Pirmais grūtnieču soļojums

Slēpojuma dalībniecēm dāvanā ekskluzīvas ragavas un dāvanu karte ģimenes dzemdību palātai

Lai vēl vairāk mudinātu topošās māmiņas būt aktīvākām, nesēdēt mājās, bet doties ārā, svaigā gaisā, pirmajam „Grūtnieču slēpojumam” pieteikušies arī atbalstītāji. Ikkatrai slēpojuma dalībniecei būs iespēja tikt pie kādas no specbalvām – dāvanu kartes augstākās komforta pakāpes ģimenes dzemdību palātai Siguldas slimnīcā vai ekskluzīvajām, Latvijā ražotajām koka ragavām „Žube”, ar kurām doties skaistās ziemas pastaigās kopā ar savu mazuli. Divas laimīgās topošās māmiņas tiks noteiktas izlozes kārtībā no visām slēpojuma dalībniecēm.

publicitates_foto_RRS_dzemdibu_nod_palata.jpg
Dāvana - RRS dzemdibu nodaļas palāta

publicitates_foto_ZubeRagavas.jpg
Dāvana - ragavas

Par „Grūtnieču Sporta klubu”

„Grūtnieču Sporta klubs” ir neatkarīga sportisku topošo māmiņu domubiedru grupa, kuras mērķis ir popularizēt aktīvu un kustīgu dzīvesveidu grūtniecības laikā, piedāvājot regulāras bezmaksas sportiskās aktivitātes, kas īpaši piemērotas grūtniecēm, visa gada garumā. Grūtniecība nav slimība, bet tieši topošā māmiņa ir visvairāk atbildīga par to, lai tā noritētu veiksmīgi. Veselīgs uzturs, dzīvesveids, kā arī vitamīni un minerālvielas ir vitāli nepieciešami topošās māmiņas un gaidāmā mazuļa veselībai. „Grūtnieču Sporta klubs” dibināts, lai aktualizētu informētību topošo māmiņu vidū par to, ka, pat ikdienā ēdienkartē iekļaujot vajadzīgos vitamīnus un minerālvielas, ir nepieciešams kustēties un uzturēties svaigā gaisā, lai minerālvielas un vitamīni tiktu pārstrādāti un uzņemti organismā.
„Grūtnieču Sporta klubs” izveidots 2013. gada rudenī, papildus informācija https://www.facebook.com/GrutniecuSportaKlubs.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv