ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

28 • 01 • 2014

Rīgas jaunatnes meistarsacīkstes un Pārdaugavas kauss distanču slēpošanā

Saistītā informācija

Šo sestdien, 1.februārī, Rīgā Uzvaras parkā notiks Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes un Latvijas slēpošanas savienības rīkotās distanču slēpošanas sacensības sprinta disciplīnā. Sacensībās var piedalīties ikviens slēpot gribētājs, kurš sasniedzis vismaz 10 gadu vecumu.

Sākotnēji Rīgas jaunatnes meistarsacīkstes un Pārdaugavas kausu distanču slēpošanas sprintā bija plānots organizēt tieši pirms Ziemassvētkiem, taču sakarā ar sniega un sala trūkumu tās nolēma pārcelt par pusotru mēnesi vēlāk. Tā kā februāra pirmajā dienā Rīgā Uzvaras parkā gan meistari, gan vienkārši slēpošanas entuziasti varēs izmēģināt spēkus sacensībās, kas jau būs otrās mūsu galvaspilsētā šajā gadā. Sniegs tā arī nav snidzis kopš 21.decembra, toties jau divas nedēļas ir aukstums un nepieciešamais sniegs ir sapūsts, tādēļ būs ierastais 1,2 km aplis.

2012.gada 22.decembrī tika aizsākta tradīcija ar distanču slēpošanas sacensībām „Pārdaugavas kauss”. Tās pulcēja ne tikai kuplu dalībnieku skaitu, bet arī spēcīgu sastāvu, jo labākajiem bija sarūpēts naudas balvu fonds. Toreiz piedalījās vadošie Latvijas un daži laba līmeņa igauņu distanču slēpotāji. Dāmām elites grupā pārliecinoši uzvarēja igauniete Adele Arneka, bet ļoti sīvajā cīņā par otro vietu Inga Dauškāne tomēr spēja apsteigt jauniešu grupas līderi Vinetu Pētersoni, kas bija ātrāka kvalifikācijā. Vīriešiem sastāvs bija tik spēcīgs, ka dažs labs meistars no slēpošanas un arī biatlona aprindām nevarēja iekļūt pat pusfināla divpadsmitniekā, kas tika atlasīts pēc kvalifikācijas rezultātiem. Spēcīgajā un aizraujošajā finālā Arvis Liepiņš finišā taisnē pārspēja Rolandu Pužuli, bet trešo vietu ieguva izlases dalībnieks Roberts Slotiņš, kurš aiz trijnieka atstāja igauni Johannesu Alevu, kurš pēc mēneša pasaules čempionātā junioriem izcīnīja 22.vietu.

Šogad sacensības arī solās būt aizraujošas, kaut arī tik spēcīgu sastāvu neizdosies sapulcināt. Šogad būs vairāk grupu, sākot ar 2004.gadā dzimušiem jauniešiem un beidzot ar grupu, kuras dalībnieki dzimuši 1962.gadā vai agrāk. Sacensības sāksies ar kvalifikācijas slēpojumu, kura sākums plkst.11.00, bet stundu vēlāk plkst.12.00 sāksies pusfināli un fināli.

IMG_0195.jpg
Foto: Sportlat

2 Komentāri

Kauns RD amatpersonai Dinai Vīksnai, kas nevīžoja parakstīt diplomus! Totāla necieņas izrādīšana sportistiem!
Mamma
01 • 02 • 2014 / 19:23
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv