ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

22 • 11 • 2013

Ribakovs sasniedz labākos punktus distancē ārzemju sacensībās

Piektdien Zviedrijas slēpošanas centrā Bruksvalarnā notikušajās FIS sacensībās distanču slēpošanā vīru konkurencē 10km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu 178 dalībnieku vidū Pāvels Ribakovs ierindojās 112.vietā, nopelnot 108,5 FIS punktus, kas ir labākais viņa rezultāts distancē sacensībās ārpus Latvijas, bet Ingai Dauškānei 94 dalībnieču konkurencē 67.vieta un 178,5 FIS punkti. Savukārt, Inari (Somija) klasiskā stila sprintā, sacenšoties ar vadošajiem krievu sprinteriem,  Arvim Liepiņam 48.vieta un 112 FIS punkti, bet Andai Muižniecei 44.vieta un mazāka atpalikšana no konkurentēm.

Piektdien vairākās Ziemeļvalstīs norisinājās FIS sacensības. Divās valstīs – Zviedrijā un Somijā – startēja arī Latvijas izlases dalībnieki, kuriem pēc četru dienu pārtraukuma tās bija otrās sacensības šajā sezonā. Bruksvalarnā, uz kurieni no mūsējiem izlēma aizbraukt Ribakovs ar Dauškāni, kodolu veidoja mājinieku spēcīgākie slēpotāji, kuriem pievienojās arī vairāku citu valstu dalībnieki, no kuriem spēcīgākais bija viens no vadošajiem frančiem Žans Marks Gaijārs. Visātrāk 10km klasiskajā stilā veica Kalle Halvarsons, uzrādot laiku 24:01,7 un par septiņām sekundēm apsteidzot otrās un trešās vietas ieguvējus Danielu Rikardsonu un Jimiju Jonsonu, kurus šķīra viena sekundes simtdaļa. Četrpadsmit sekundes līdz simtniekam pietrūka Pāvelam Ribakovam, kurš distanci veica 26:50,2 un no uzvarētāja atpalika 2:48,5. Tas Pāvelam deva 108,5 FIS punktus, kas ir labākais rādītājs distancē sacensībās ārzemēs (vienīgi Priekuļos 2012.gada februārī viņam ir izdevies iegūt mazāk punktus (96,6 punkti) – aut.piez.). Dāmu konkurencē 5km pārliecinošu uzvaru svinēja zviedru līdere Šalrote Kalla, kurai labāk padodas brīvais stils, bet arī klasikā atsevišķas reizes ir uzrādījusi atzīstamus rezultātus. Viņa distanci noslēpoja 13:16,5 un otrās vietas ieguvēju Sofiju Blekūru apsteidza par 37 sekundēm. Inga Dauškāne Šarlotei Kallai zaudēja 2:32, kas deva 67.vietu un 178 FIS punktus. Tas ir līdzīgi kā Muonio, bet tur uzvarēja spēcīgā „klasiķe” Justīna Kovaļčika. Ja salīdzina ar pasaules kausa posmos un „Tour de ski” startējušo Jeniju Ērgbergu, kura arī piedalījās gan Muonio, gan Bruksvalarnā, tad Somijā Inga no zviedrietes atpalika par pusminūti mazāk šajā distancē.

SC_0713.JPG
Pāvels Ribakovs

Tikmēr Inari norisinājās sprints klasiskajā stilā, kur dalībnieku sastāvu „spodrināja” Krievijas izlases visi spēcīgākie sprinteri ar Krjukovu, Petuhovu un Panžinski priekšgalā, kā arī daži  kazahi, bet bez līdera Alekseja Poltoraņina. Kvalifikācijā pasaules čempionu Krjukovu par 1,24 sekundēm apsteidza labākā laika uzrādītājs Antons Gafarovs, kurš uzrādīja laiku 3:18,48. Arvis Liepiņš Gafarovam zaudēja 16 sekundes un ierindojās 48.vietā no 118 dalībniekiem. Līdz trīsdesmitniekam, lai uzkrātu pieredzi izslēgšanas braucienos, pietrūka nedaudz virs četrām sekundēm. Ceturtdaļfinālam daudz tuvāk bija lietuvietis Vitautas Strolia, kurš par Arvi nosprintoja 2,75 sekundes ātrāk un ieguva 34.vietu. Leitim, lai pārvarētu kvalifikāciju, bija jānoslēpo par pusotru sekundi ātrāk. Arī Muonio Strolia Liepiņu sprintā apsteidza par līdzīgu pārsvaru – divām sekundēm. Bez Arvja kvalifikācijā startēja arī Roberts Slotiņš, bet viņš bija par desmit sekundēm lēnāks un palika astoņdesmit astotajā vietā. Finālā pirmās divas vietas palika nemainīgas, bet Petuhovu uz ceturto vietu nobīdīja jaunais talants Sergejs Ustjugovs.

Dāmām arī galveno kodolu veidoja krievietes, taču viņas tomēr līmeņa ziņā „nestāv tuvumā” vīriem. Kvalifikācijā ātrāko laiku – 3:26,74 – uzrādīja Irina Hazova, tikai par četrām sekundes simtdaļām apsteidzot Jūliju Ivanovu. Vienīgā Latvijas pārstāve Anda Muižniece zaudēja 27,6 sekundes un ierindojās 44.vietā no 58 dalībniecēm. Līdz trīsdesmtniekam pietrūka 7 sekundes. Andu var uzslavēt, jo krievietēm Muonio viņa bija zaudējusi vairāk. Arī kaimiņiene Ingrīda Ardišauskaite Andu šoreiz apsteidza vien par 1,9 sekundēm, bet Somijā lietuviete bija 16 sekundes ātrāka. Atšķirībā no vīru fināla dāmām divas labākās kvalifikācijā tomēr samainījās vietām.

Sestdien Somijā īsā distance klasiskajā stilā, bet Zviedrijā 10 un 15km brīvajā stilā.

4 Komentāri

go go Pāvel!!!
nice
23 • 11 • 2013 / 20:44
go go Pāvel!!!
nice
23 • 11 • 2013 / 20:44
Zvaigznēs tiek rakstīts un no tām lasīts, ka siena tuvojas, kurai pārlekt pāri būs grūti!
zukuls
23 • 11 • 2013 / 21:14
Gan jau pārlēks, neraudi zukul!

24 • 11 • 2013 / 21:10
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv