ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

04 • 12 • 2013

Peters Nortugs paraksta vienošanos ar federāciju

Norvēģijas izlases līderis un pēdējos gados labākais pasaules distanču slēpotājs Peters Nortugs pēc vairāku nedēļu ilgušām sarunām ir parakstījis vienošanos par sadarbību ar Norvēģijas Slēpošanas federāciju. Šīs vienošanās parakstīšana ierobežo, bet neatceļ Nortuga noslēgto vienošanos ar privāto sponsoru „Coop”.

Divi zelti pasaules čempionātā – stafetē un 15km brīvajā stilā (pirmā medaļa distancē ar intervāla startu – aut.piez.) un viens sudrabs (sprintā), vairākas uzvaras pasaules kausa posmos, kā arī uzvara pasaules kausa kopvērtējumā -  tāda bijusi aizvadītā sezona Peteram Nortugam. Nenoliedzami ļoti veiksmīga. Tāpēc tā jau lielā interese par viņu tikai pieaug. Pēc veiksmīgi aizvadītas sezonas piedāvājumu par sadarbību un atbalstu izteica veikalu tīkls „Coop”. Šā gada maijā Peters Nortugs ar „Coop” parakstīja vairāku miljonu kronu vērtu sponsorlīgumu. Pēc tā viņš pameta nacionālo izlasi, jo sāka trenēties atsevišķi. nolīgstot arī privāto treneri.

Rudens sākumā parādījās ziņas, ka Nortugs nevarēšot startēt Olimpiskajās spēlēs, ja nebūs parakstījis līgumu ar federāciju. Norvēģijas Slēpošanas federācija uzstāja uz līguma parakstīšanu. Ikvienam, vai tas ir Nortugs vai kāds cits slēpotājs, un neatkarīgi no tā, vai ir nacionālajā izlasē vai nē,  ir jāparaksta līgums ar federāciju, lai varētu pārstāvēt Norvēģiju. Līdz ar to visiem slēpotājiem ir jāpieņem Norvēģijas federācijas izvirzītās prasības. Federācija pat ir mainījusi dažus noteikumus, lai to pieskaņotu īpašajam Nortuga gadījumam un viņš pēc parakstīšanas varētu valsti pārstāvēt pasaules kausa posmos, pasaules čempionātos un Olimpiskajās spēlēs.

„Bija nepieciešamība grozīt dažus vienošanās noteikumus. Nevēlos ieslīgt detaļās, bet varu pateikt, ka tas ir saistīts ar to, kā Nortugs vai jebkurš cits, kas to vēlas, var reklamēt savu privāto sponsoru.” stāsta Norvēģijas Slēpošanas federācijas prezidents Ēriks Rēste. „Mums ir svarīgi, lai tiktu ievērotas Norvēģijas Slēpošanas federācijas tiesības. Ir jāizrāda cieņa un jāņem vērā to vajadzības, kas sponsorē izlasi,” skaidro Rēste. Viņš arī apliecina, ka Norvēģijas Slēpošanas federācija nodrošinās, ka nebūs nekādu šaubīgu vai nepilnīgu noteikumu, par ko Nortugam vai citiem būs jāparakstās. „Ja esi izlasē, tad ievēro izlases noteikumus.”

Pēc vairākas nedēļas ilgušajām sarunām un īsi pirms jaunās sezonas sākšanās beidzot vienošanās ar federāciju ir parakstīta. Jautāts par nākotni ar federāciju, Nortugs izteicās, ka lieta ir nokārtota un par to nesaskata nekādas bažas. „Vienošanās ir parakstīta, un abas puses ir apmierinātas,” piebilda Nortugs.

Šī vienošanās noteic, ka tajā periodā, kad Nortugs ir ar izlasi, privātā līguma ar „Coop” noteikumi uz viņu neattiecas. Tajos periodos, kad viņš ir izlasē, Peters ir vienīgi izlases braucējs ar tādiem pašiem pienākumiem kā pārējie. Šajā periodā „Coop” nevar Nortugu izmantot reklāmas darbībā. Atsevišķā pielikumā pie pārstāvniecības vienošanās ir noteikti periodi, kad viņš var pārstāvēt savu privāto sponsoru. Periodos, kad viņš ir ar izlasi, tad viņam jābūt valsts izlases sponsora tērpā.

Konflikta pamatā bija tas, ka Nortuga sadarbība ar „Coop” radīja problēmas Slēpošanas federācijai, kurai ir cieša sadarbība un lielu summu sponsorlīgums ar „SPAR” grupu. Šie abi divi – „Coop” un „SPAR” – ir tieši konkurenti tirgū. Slēpošanas federācija visu laiku ir skaidri norādījusi, ka nevajadzētu novērsties no lojalitātes pret pašas sponsoriem. Līdz ar to lieta ir atrisināta. Nortugs ir parakstījis vienosānos ar federāciju, ka arī saglabājis sadarbības līgumu ar „Coop”. Arī „Coop” pārstāvji ir apmierināti ar situāciju un vienošanās parakstīšanu, kas ļautu Nortugam vairāk koncentrēties uz treniņiem. „Mēs esam lepni sadarboties ar Nortugu un labprāt sniedzam atbalstu, lai Nortugs Sočos šķērsotu finiša līniju pirmais ar Norvēģijas karogu uz krūtīm. No savas puses esam apmierināti, ka ir parakstīta pārstāvniecības vienošanās,” izteicās „Coop” administratīvais vadītājs Sveins Fanebusts.

Taču tas neliedz Nortugam trenēties individuāli.

Northug_VG.jpg
Peters Nortugs. Foto: VG

6 Komentāri

Cik labi viņiem, ka tik daudz sponsoru:) Bet mums arī ir FANS un Latvijas balzāms.

05 • 12 • 2013 / 09:04
Nez kad mūsu "nacionālās" veikalu ķēdes Elvi un Top ala sāks cīņu par Arvi un Ingu uz savām reklāmām?

05 • 12 • 2013 / 09:41
Pēc analoģitas mums tādas kompānijas ir Rimi un Maxima.

05 • 12 • 2013 / 09:43
""Nez kad mūsu "nacionālās" veikalu ķēdes Elvi un Top ala sāks cīņu par Arvi un Ingu uz savām reklāmām? " :)
lika pasmaidīt :)
Kad varēs iebraukt kaut va trīsdesmitneikā PK, tad varētu arī kāds painteresēties. Tā sanāk koks ar diviem galiem, ka sponsori grib dot tad, kad sportists ir sasneidzis kaut ko, bet sprotistam vajag līdzekļus, lai sasniegtu to līmeni, kur būtu sponsoru intrese.
:)
05 • 12 • 2013 / 09:57
Tādēļ normā junioru izaudzina valsts, tālāk jau var piesaistīt sponsoru.
Latvija junioru nevar nevienā sporta veidā izaudzināt, tie kas parāda rezultātu nav Latvijas sporta sistēmas auglis.

05 • 12 • 2013 / 17:40
apsveicu visus censoņus ar sniega segu Latvijā

07 • 12 • 2013 / 11:33
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv