ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

11 • 02 • 2014

Liepiņš un Paipals atzīst, ka Soču trase bija ļoti smaga

Abi Latvijas distanču slēpotāji - Arvis Liepiņš un Jānis Paipals, kuri šodien olimpiskajās spēlēs Sočos startēja 1,8 kilometru sprinta kvalifikācijas sacensībās brīvajā stilā, atzina, ka trase bijusi ļoti smaga, taču abi ar savu veikumu bija apmierināti.

Liepiņš ieņēma 61. vietu, bet Paipals palika 71. vietā 86 startējušo konkurencē.

«Trase bija grūta, līdzīgi kā pirmajā distancē [skiatlonā]. Taču nobraucu līdz galam, nenokritu un pašam par to prieks. Smagi bija tāpēc, ka trase ir mīksta. Silts laiks, līderi brauc pa priekšu un viņi padarīja to vēl mīkstāku, pēdējiem līdz ar to bija grūtāk. Bija izdzītas rises lielākas un no kalna braucot daudzi krita. Var teikt, ka vienā brīdī biju arī tuvu kritienam, un bija jāpieceļas vairāk kājās,» skaidroja Liepiņš.

«Līderiem zaudēju ap 20 sekundēm un tas ir normāli. Savstarpējā cīņa ar Paipalu? Iespējams, ka es vinnēju, taču tas nav svarīgi. Varēju just arī skiatlona sekas, kājas un rokas ir piedzītas, vēl nav atgājušas, būs jāiet pie masiera. 15 kilometru distance būs smagāka, bet pirms piecdesmitnieka būs vairāk laika atgūties un atpūsties,» Liepiņš nav mainījis savus plānus un gatavojas startēt visās distancēs.

Savukārt Paipals, kurš biatlona un slēpošanas centrā «Laura» vēl startēs arī 15 kilometru klasiskā stila distancē, atzina, ka tiem treniņiem un finansējumam, kāds viņam šogad ir bijis, viņš nostartējis labi. «Trase smaga, taču gāja labi. Nobrauciens bija sarežģīts, man priekšā nokrita ķīnietis, un tas nedaudz iedeva pa galvu. Protams, arī pēdējais kāpums, jo mums tajās trasēs, kurās esmu startējis, parasti ir viens kāpums, bet pārējie ir «pampaki», bet šeit ir divi kāpumi un otrajā vidū es «pieplīsu»,» distanci atcerējās Paipals.

Viņam patīk spēka trases, taču Paipals pirmo reizi startējis trasē, kura atrodas tik augstu kalnos. «Pirmo reizi startēju 1500 metros, lai cik tas nebūtu dīvaini. Augstkalne liek par sevi manīt,» atzina slēpotājs. Pats viņš gribējis tikt 50 labāko vidū, taču ar startu vienalga apmierināts, jo darījis tik, cik varējis. «Kā sanāca, tā sanāca. Slēpes slīdēja labi, servisa puiši bija pacentušies.»

Viņš arī atklāja, ka šogad vēl ne reizi nav startējis klasiskā stila sacensībās. Olimpiskajās spēlēs viņš vairāk gatavojās startam sprintā, taču arī piektdien vēlas nostartēt savā līmenī.

Lai iekļūtu trīsdesmitniekā, kas turpināja cīņu, Liepiņam trasi vajadzēja veikt par 11,40 sekundēm, bet Paipalam - par 18,33 sekundēm ātrāk.

Autors: BNS
Raksts pārpublicēts no portāla www.apollo.lv (oriģināls: http://www.apollo.lv/zinas/liepins-un-paipals-atzist-ka-socu-trase-bija-loti-smaga/636776?utm_source=apollo&utm_medium=article&utm_campaign=category)

Paipals_Liepiņš_Znotiņš_LOK.jpg
Jānis Paipals un Arvis Liepiņš. Foto: Ilmārs Znotiņš / LOK

1 Komentāri

Tas līmenis tomēr tur ļoti augsts, trase smaga, to jau TV varēja redzēt, domāju mūsējie labi nostartēja, atbilstoši savai šā brīža kondīcijai.

11 • 02 • 2014 / 23:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv