ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

11 • 10 • 2013

Latvijas jaunā tramplīnlēcēja nostartējusi FIS kausā Rumānijā

Saistītā informācija

Latvijas jaunā tramplīnlēcēja Šarlote Šķēle piedalījās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kausa sacensībās tramplīnlēkšanā, kas norisinājās Rumānijas pilsētā Rasnovā. Veiksmīgāk izdevās nostartēt otrajā sacensību dienā, kad Šarlote, kura bija sacensību jaunākā dalībniece, ieguva 9.vietu 14 dalībnieču konkurencē.

Uz FIS kausa sacensībām tramplīnlēkšanā Rumānijā bija ieradušies pāri par desmit valstu pārstāvjiem, kuru vidū bija arī Latvija. Vienīgi dēļ savainojuma vīriešu konkurencē nevarēja startēt šogad pasaules čempionātā Valdifiemmi debitējušais Kristaps Nežborts, tāpēc mūsu valsts bija pārstāvēta tikai dāmu konkurencē, kur divpadsmit gadīgā Šarlote Šķēle bija visjaunākā dalībniece. Pirmajā sacensību dienā no mazā tramplīna (HS71) Ogres tranplīnlēcēja abos lēcienus bija tuvu 60m atzīmei – attiecīgi 57 un 56 metri -, un nopelnot vidējās tiesnešu atzīmes 15,5 (20 ir maksimālā – aut. piez.), viņa nopelnīja divu lēcienu summā 175,5 punktus, kas Šorlotei dotu 9.vietu. Taču tiesneši saskatīja kādas noteikumu neatbilstības kombinezonā un pirmā lēciena punktus anulēja. Tā rezultātā tikai ar otrā lēciena 86,3 punktiem Šarlotei nācās samierināties ar 12.vietu 13 dalībnieču konkurencē. Uzvaru izcīnīja sešpadsmit gadus jaunā kanādiete Rāvena Jipa ar 215,5 punktiem, bet vistālākais lēciens padevās trešās vietas ieguvējai Harukai Ivasai no Japānas, kura pirmajā mēģinājumā aizlēca 64 metrus.

Nākamajā dienā nekādu problēmu ar noteikumu ievērošanu nebija un tika ieskaitīt abi lēcieni. Otrajā dienā Šarlotei izdevās pavisam nedaudz, bet tālāki lēcieni – abi 58,5 metri, – un ar vidēji 15 ballēm no katra no pieciem tiesnešiem (vienu sliktāko un vienu labāko atzīmi svītro – aut.piez.) „Ogres stila” pārstāvei izdevās nopelnīt 184,1 punktu, kas viņu ierindoja 9.vietā. Septītā un astotā vieta bija tikai septiņus punktus priekšā, bet pirmajam sešiniekam jau iegūtie punkti sniedzās pāri diviem simtiem. Uzvaru otrajā dienā izcīnīja japāniete Ivasa, bet tālākais lēciens viņas tautietes Mizuki Jamaguči kontā (67m).

FIS kauss ir trešās nozīmīgākās sacensības aiz Pasaules un Kontinentālā kausa. Ar iegūtajiem punktiem FIS kausā Šarlote Šķēle ir ieguvusi tiesības jau startēt Kontinentālā kausa izcīņā.

Video reportāža no sacensībām vietējās ziņās:


Video sākumā pirmā sportiste un treneris kas paceļas ar pacēlāju ir Šarlote Šķēle un Modris Krūze



Par tramplīnlēcēju sasniegumiem raksta arī Ogres novada protāls.

Tramplīnlecējiem spīdoši panākumi pasaules arēnā!

28. un 29. septembrī Rumānijas pilsētā Rasnovā norisinājās FIS (starptautiskā slēpošanas federācija) rīkotās sacensības lēkšanā ar slēpēm no tramplīna „FIS cup Rasnov”.

Šajās sacensībās 10 citu valstu starpā piedalījās arī Latvijas tramplīnlēcēji no sporta kluba „Ogres Stils”.

Sīvā konkurencē dāmām, būdama visjaunākā dalībniece, ogrēniete Šarlote Šķēle izcīnīja augsto 9. vietu, savā kontā nopelnot 58 FIS punktus, kas dod iespēju Šarlotei startēt Kontinentālajā kausā.

Šarlote ir pirmā sportiste Latvijas vēsturē, tramplīnlēkšanā, kas ir nopelnījusi augstāk minētos punktus, kā arī iespēju pārstāvēt Latviju Kontinentālā kausa posmos.

Nesen notikušajā divas nedēļas garajā treniņnometnē Itālijas pilsētā Predazzo, Val di Fiemme ielejā, mūsu sportisti guva lielu pieredzi, kā arī uzstādīja gan personīgos rekordus, gan neoficiālos valsts rekordus. Šarlote lēca no 90m jaudas tramplīna, aizlidojot 85 metrus tālu. Savukārt Kristaps Nežborts uzstādīja neoficiālo Latvijas rekordu, aizlidojot 123 metrus no 120m jaudas tramplīna (par oficiālu rekords tiek uzskatīts tikai sacensībās notikušajam lēcienam).

Visi, kuri vēlas, aicināti piebiedroties tramplīnlēcēju pulkam.

Vairāk informācijas: sporta klubs „Ogres Stils”, treneris Modris Krūze, tālr: +371 29442692, e-pasts: [email protected]

Avots: ogresnovads.lv (oriģināls lasāms: http://www.ogresnovads.lv/?page=2&doc=15289)


Š.Šķēle_Rasnov2013.jpg
Šarlote Šķēle

3 Komentāri

vai no šitā milzeņa Šarlote arī lēca?cik tas ir liels? cik nopietna Kristapam trauma? Bet šā vai tā malači.
Andis
15 • 10 • 2013 / 22:03
Andi, Šarlote lēca no tā kas viņai aiz muguras... tas ir 70m jaudas tramplīns. Kristapam lauzts atslēgas kauls, bet viņs pats jau gribot lekt un cer pēc pāris nedēļām jau būt ierindā.
16 • 10 • 2013 / 15:42
šiem laikam balvas vērtīgas, ja reiz tā gatavi močīt.
Andis
16 • 10 • 2013 / 15:55
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv