ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

19 • 07 • 2014

Junioru un jauniešu grupu rezultāti Madonas sprintā

V18 grupā (1997./98.g.) puišiem 200m sprintā klasiskajā stilā pārāks bija lietuvietis DaumantasPetrovas, bet otrās vietas ieguvējs Ralfs Eiduks (Aizkraukles Sporta skola) bija vienīgais no mūsējiem, kas spēja izrādīt kaut cik līdzīgu konkurenci dienvidu kaimiņam. Pēc piektās vietas kvalifikācijā finālā trešo vietu izrāva krāslavietis Ojārs Vanags. Meitenēm šajā grupā dominēja Ralfa Eiduka māsa 2000.gadā dzimusī Patrīcija, kurai šī ir pirmā sezona tikai S16 grupā, bet kurai nesagādā problēmas uzvarēt divus un trīs gadus vecākas sāncenses un kura elitē varētu pacīnīties par otro vai trešo vietu. Otrā bija cēsniece Vineta Pētersone, kura nesen ar labiem panākumiem nostartēja Eiropas čempionātā BMX, bet uz rollerslēpēm ir diezgan maz trenējusies. Arī meitenēm kvalifikācijas piektā rezultāta uzrādītāja Madara Zaķe finālā iekļuva trijniekā, ceturtajā vietā atstājot labāko lietuvieti šajā vecumā Silviju Adomoniti.

V16 grupā (1999./2000.g.) fināls neveiksmīgs izvērtās galvenajam favorītam un labākā laika uzrādītājam kvalifikācijā Raimo Vīgantam (Madonas BJSS), kurš palika tikai trešais, priekšā palaižot Kārli Liepiņu (CPSS) un uzvarētāju AžuoluBojaraviču no Lietuvas, kurš par Raimo kvalifikācijā bija 4 sekundes lēnāks. Meitenēm finālā lielisku sniegumu nodemonstrēja un uzvaru izcīnīja Ieva Pūce, kura kvalifikācijā bija tikai piektā, aiz sevis atstājot un pie uzvaras neļaujot tikt favorītei un labākā laika uzrādītājai kvalifikācijā Oļesjai Provaļinskajai no Krievijas. Cīņā par trešo vietu cēsniece Elīna Radziņa apsteidza Loretu Rozi no SS „Arkādija”.

V14 grupā (2001./2002.g.) finālā vairs tik labi neizdevās nostartēt kvalifikācijā labākā laika uzrādītājam Nikam Saulītim (Madonas BJSS), kurš palika trešais, bet cīņā par pirmo vietu Jānis Rams no CPSS piekāpās Krievijas pārstāvim Jegoram Godarevam. Meitenēm S14 grupā cīņā ar spēcīgo Krievijas pārstāvi Anastasiju Korņejevu Latvijas godu aizstāvēja un uzvaru svinēja 11 gadus jaunā S12 grupas pārstāveSamanta Krampe (SS „Arkādija”), kura varētu pacīnīties par trijnieku un uzvaru arī S16 grupā. Trijniekā vēl iekļuva JāņaRama māsa Evelīna no CPSS.

Jaunākajā V12 grupā (2003.g. un jaunāki) māsas Samantas pēdās gāja un pārliecinošu uzvaru izcīnīja Bruno Krampe, tiesa, viņš piedalījās sava vecuma grupā. Otrais bija Krievijas pārstāvis DaniilsLuņevs, bet trešajā vietā ierindojās ziemas sezonas pēdējā posmā Latvijas čempionātā divas uzvaras izcīnījušais Gustavs Lukstiņš, kuram labāk veicas distancē, ne sprintā. Meitenēm S12 grupā dominēja Marija Kopilova no Krievijas, kura būtu ļoti „ciets rieksts” arī Samantai Krampei. Otro vietu ieguva Kitija Rozenova no CPSS, aiz sevis atstājot komandas biedreni un kvalifikācijā par 5 sekundēm ātrāk nosprintojušo Ievu Vaļsku.

V40 veterānu grupā vīriem finālā pieredzējušais Ivo Caune pārspēja Uldi Lapsu.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv