ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

17 • 02 • 2014

Jauniešu grupās tie paši uzvarētāji abas dienas, veterāniem atšķirīgi

Saistītā informācija

Sestdien un svētdien Priekuļos Latvijas čempionāta otrajā posmā distanču slēpošanā īsajās distancēs sacentās arī jauniešu grupas un veterānu grupas slēpotāji. Piecās no sešām jauniešu grupām abas dienas bija tie paši uzvarētāji. Sestdien klasiskajā stilā jauniešu un veterānu grupās kopā startēja 170 dalībnieku, bet svētdien slidsolī gandrīz divsimts.

Jaunākajā grupā meitenēm S12 (2002./2003.g.) abas dienas 1km pārliecinoši pirmā bija Samanta Krampe SS „Arkādija”, izcīnot četras uzvaras četros startos valsts čempionātā. Samanta attiecīgi par 37 sekundēm klasikā un par 20 sekundēm slidsolī apsteidza Anastasiju Ņedaivodinu (Alūksnes BJSS), kurai divas otrās vietas. Klasiskajā stilā sīvajā cīņā paar trešo vietu Agita Lapsa par pusotru sekundi pārspēja Ievu Vaļsku no Cēsu pilsētas sporta skolas CPSS. Slidsolī trešajā vietā Līva Šahno (Madonas BJSS), bet pjedestālam tuvu atkal bija Vaļska, un Kima Krūmiņa (Madonas BJSS).

Puišiem V12 grupā māsas panākumus šoreiz neizdevās atkārtot Bruno Krampem, kuram abas dienas 2km distancē trešā vieta un abas reizes divas sekundes pietrūka līdz otrajai vietai – klasikā līdz Uvim Akmentiņam no Madonas BJSS, bet sldisolī līdz Emīlam Pometūnam (Alūksnes BJSS). Tomēr arī puišiem šajā vecumā uzvaras lauri tika SS „Arkādija”, jo abas dienas ar 14 sekunžu pārsvaru nepārspēts palika Gustavs Lukstiņš, bet abās distancēs ar ceturto vietu nācās samierināties alūksnietim Aleksandram Kuzņecovam.

S14 grupā (2000./2001.g.) vislielāko pārsvaru no visām jauniešu grupā pār tuvāko sekotāju sasniedza Patrīcija Eiduka (Aizkraukles BJSS), kura ne tikai pārliecinoši uzvarētu pie S16 grupas, bet pacīnītos par uzvaru arī pie vecākām meitenēm, neskatoties uz to, ka būtu jāveic garāka distance par 2km. Otro un trešo vietu abas dienas „sadalīja” Laura Kvāle (SS „Arkādija”) un Enia Kaņepēja (Aizkraukles SS). Klasikā ātrāka bija Laura, bet slidsolī Enia. Ja slidsolī Patŗicijai viņas zaudēja nedaudz zem minūtes, tad klasikā abas atpalika ap pusotru minūti. Klasikā tuvu trijniekam bija cēsnieces Evelīan Rama un Rebeka Raiska, bet slidsolī Patrīcija Kaminska no SS „Arkādija”.

Puišiem V14 grupā vienīgajā bija atšķirīgi uzvarētāji. Tāpat kā pirms mēneša Madonā arī šoreiz pirmajā dienā uzvarēja Reinis Upens (CPSS), bet otrajā – Kristaps Deksnis (Alūksnes BJSS). Sestdien klasikā otro vietu izcīnīja Rūdolfs Vimba, trešajā vietā atstājot Deksni. Savukārt, svētdien slidsolī Upens Deksnim piekāpās tikai par 4 sekundēm, bet trešo vietu izcīnīja Ilvars Bisenieks no Madonas BJSS, aiz goda pjedestāla šoreiz atstājot Vimbu.

S16 grupā (1998./1999.g.) abās dienās 2,5km distancē pirmais trijnieks bija identisks, vienīgi atstarpes vienai no otras gan bija atšķirīgas. Ja klasikā Krista Razgale (CPSS) uzvarēja ar gandrīz minūtes pārsvaru, tad slidsolī viņa tuvāko sekotāju apsteidza par 13 sekundēm. Klasikā cīņā par otro vietu Nora Osīte no CPSS tikai par divām sekundēm pārspēja Ievu Pūci (SS „Arkādija”), bet slidsolī cēsnieces pārsvars pār arkādieti bija 9 sekundes.

Puišiem V16 grupā 7,5km distancē savu dominanci turpināja demonstrēt Raimo Vīgants, kuram tuvākais konkurents bija lietuvietis Bojaravičus, kas tika apsteigts par 52 sekundēm klasikā un par 1:17 slidsolī. Latvijas čempionāta ieskaitē otrās un trešās vietas ieguvēji abās dienās bija atšķirīgi. Klasikā otrā vieta Alvim Šķēpam, bet trešo vietu ieguva tukumnieks Kārlis Fogelis. Savukārt, slidsolī, otro vietu cēsniekiem nodrošināja Dzintars Daļeckis, kurš aiz sevis atstāja komandas biedru Rūdi Balodi. Abas dienas desmitniekā bija 6 CPSS pārstāvji, turklāt svētdien slidsolī četri iekļuva sešiniekā.

Vīriem V50 grupā abās distancēs dominēja Antis Zunda, klasikā aiz sevis atstājot Ivaru Sedlenieku un Leonu Šeškenu, bet slidsolī Jāni Neimani un Juri Kokinu. V40 grupā klasikā nepārspēts palika Ainis Kanaviņš, bet otrā un trešā vieta Marekam Birkentālam un Jānim Vimbam. Slidsolī savu meistarību apliecināja Mareks Birkentāls. Otro vietu izcīnīja Gatis Neimanis, bet trešo Guntars Ceplītis. Kanaviņš slidsolī nepiedalījās. Pašā vecākajā V60 grupā klasiskā stila distancē uzvaru svinēja Jānis Kaimiņš, kurš apsteidza Vairi Kraukli un Ilgoni Krūmiņu, bet slidsolī nepārspēts palika Leontijs Rutkovskis, Krūmiņam otrā vieta, bet sacensību vecākais dalībnieks, 1938.gadā dzimušais Jānis Šķēps ieņēma trešo vietu. S50 grupā dāmām  abas dienas Zinaīda Rācenāja bija ātrāka par Ingunu Eglīti, bet klasikā S40 grupā Inese Zvirgzdiņa bija vienīgā dalībniece.

fis_priekuli_classic_150214_221.jpg

1 Komentāri

Kur ir iespējams apskatīt sacensību fotogrāfijas?
?
25 • 02 • 2014 / 00:44
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv