ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

11 • 03 • 2014

Jauniešu grupās stafetēs visvairāk uzvaras madoniešiem

Saistītā informācija

Latvijas čempionātā distanču slēpošanā stafetēs jauniešu grupās vislabāk izdevās nostartēt mājiniekiem, jo Madonas BJSS no astoņām jauniešu grupām izcīnīja uzvaras piecās. SS „Arkādija” arī šogad tika pie divām uzvarām, bet Cēsu pilsētas sporta skolai šoreiz nācās samierināties tikai ar vienu.

Tā kā sniega trūkuma dēļ trešo Latvijas čempionāta posmu no Vietalvas pārcēla uz Madonu, tad „Smecera sila „ trasē stafetes norisinājās otro gadu pēc kārtas. To izmantoja mājinieki madonieši, kuri tika pie piecām uzvarām jauniešu grupās. Pērn Madonas BJSS izcīnīja tikai divas pirmās vietas. SS „Arkādija” atkārtoja pagājušā gada veikumu ar divām uzvarām, bet CPSS šoreiz jauniešu grupās tikai viena pirmā vieta (pērn cēsniekiem divas, bet 2012.gadā CPSS jauniešu grupā tika pie sešām (!) uzvarām – aut.piez.). Tāpat kā elites grupas pārstāvji arī jauniešu grupās visiem trim komandas dalībniekiem savu posmu šoreiz dēļ trases apstākļiem bija jāveic brīvajā stilā.

IMG_1439.jpg

Vecākajās jauniešu grupās V18 un S18 (1996./97.g.) piedalījās tikai Madonas un Cēsu pārstāvji. Puišiem 3x5km bija trīs, bet meitenēm 3x2,5km tikai divas komandas. Meitenēm madonietes Kitija Auziņa un Karīna Pētersone pirmajos divos posmos bija atvedušas 3 minūšu pārsvaru, ka Līna Nagle varēja bez jebkādiem uztraukumiem mierīgi noslēpot pēdējo posmu un nodrošināt Madonas BJSS uzvaru. Madara Zaķe veica priekš sevis pieklājīgi pirmo posmu, jo skaidrs, ka ar Auziņu viņa nevarēja līdzvērtīgi cīnīties, savukārt, Ilona Upena otro gadu pēc kārtas bija CPSS komandas vājais posms, savā etapā K.Pētersonei zaudējot divas minūtes un stafeti nododot Vinetai Pētersonei trīs minūtes aiz līderēm. Līdz ar to Vineta mierīgi noslēpoja noslēdzošo posmu, jo trīs minūšu pārsvaru neviena no elites grupas neatvinnētu, ne arī pat biatloniste Žanna Juškāne. Puišiem gan notikumi mainījās ik pēc katra posma. Pirmajā etapā Toms Zvirgzdiņš bija ātrāks par Egonu Briedīti un atveda madoniešiem 35 sekunžu pārsvaru, bet otrajā posmā Ints Sarmulis bija krietni ātrāks par madonieti Vairi Skuruli un jau ar 42 sekunžu pārsvaru vadībā izvirzīja CPSS. Pēdējā posmā Dins Gutāns ne tikai likvidēja deficītu, bet arī finišēja par pusminūti agrāk nekā Uldis Sļadzevskis, tādējādi nodrošinot Madonai uzvaru arī šajā vecuma grupā puišiem.

S16 grupā (1998./99.g.) meitenēm 3x2,5km favorītes statusu apliecināja CPSS trijotne – Krista Razgale, Elīna Radziņa un Nora Osīte, kuras katra visātrāk veica savu posmu un beigās gandrīz par divām minūtēm apsteidza otrās vietas ieguvējas no SS Arkādija (Patrīcija Kaminska, Paula Bergfelde un Katrīna Pāvula) un arī par 26 sekundēm bija ātrākas nekā S18 grupas uzvarētājas no Madonas. Trešā vieta S16 grupā Madonas BJSS (Madara Skurule, Tīna Nagle, Elizabete Stangaine). Toties puišiem šajā vecumā 3x5km gan bija interesanta cīņa, un viss noskaidrojās tikai pēdējā posmā. Pēc pirmajiem diviem posmiem vadībā bija galvenie favorīti no CPSS-1 komandas, kurai pirmos divus etapus veica Kristers Slavēns un Rūdis Balodis, atrodoties pusminūti priekšā saviem sporta skolas biedriem no otrās komandas, kura arī bija labi nokomplektēta un kurai pirmajos divos etapos startēja Alvis Šķēps un Niklāvs Eglītis. Madonieši Niks Pļaviņš un Kristaps Indriksons savam līderim Raimo Vīgantam bija atveduši tikai 45 sekunžu deficītu, kas nozīmēja, ka cīņa par uzvaru izšķirsies pēdējā posmā. Raimo otro Cēsu komandu ar Kārli Liepiņu pēdējā posmā apdzina jau pirmajā aplī, bet Dzintaru Daļecki otrā apļa sākumā, nodrošinot Madonas BJSS uzvaru otro gadu pēc kārtas (Raimo Vīgants ar savu rezultātu apliecināja, ka, veicot otro posmu savā komandā elites grupā, ļoti iespējams, palīdzētu madoniešiem izcīnīt sudrabu pieaugušo grupā – aut.piez.). Abām CPSS komandām attiecīgi otrā un trešā vieta. V16 grupas puiši bija ātrāki par V18 grupas pārstāvjiem, taču jāņem vērā, ka V18 grupā nepiedalījās alūksnieši un arī Ralfs Eiduks, kuri ir šīs grupas vadošie slēpotāji.

IMG_2671.jpg

S14 grupā meitenēm (2000./2001.g.) 3x2km galvenajām favorītēm SS „Arkādija” talkā nāca S12 grupas līdere Samanta Krampe, kas uzrādīja visātrāko laiku no visām dalībniecēm un izvirzīja arkādietes vadībā pēc pirmā posma. Katrīna Rudus un Laura Kvāle turpinājumā arī bija ātras un SS „Arkādija” varēja svinēt uzvaru, virs minūtes apsteidzot tuvākās konkurentes. Par otro vietu līdzīgi cīnījās Madonas BJSS un CPSS. Pēc pirmā etapa Evelīna Rama otrajā vietā izvirzīja cēsnieces, bet pēc otrā etapa Agnija Nagle ieguva astoņu sekunžu pārsvaru madonietēm. Pēdējā posmā Elizabete Paura vēl nedaudz palielināja pārsvaru un Madonas BJSS ieguva otro vietu, bet cēsniecēm otrajā un trešajā posmā Mairita Sļadzevska un Rebeka Raiska nebija tik ātras un CPSS, kas bija uzvarējušas šajā grupā pēdējos trīs gadus, šoreiz nācās samierināties ar trešo vietu (Rebeka Raiska bija CPSS sastāvā pērn un arī 2011.gadā, bet 2012.gadā uzvarēja pie S12 grupa – aut.piez.). Cēsnieces pēc otā posma bija tikai 2 sekundes priekšā SS „Arkādija-2”, bet beigās rīdzinieču otrajai komandai līdz pjedestālam pietrūka 19 sekundes.

IMG_2687.jpg

Puišiem V14 grupā 3x2,5km arī uzvaru izcīnīja galvenie favorīti – Madonas BJSS. Kalvis Krīgeris un Ilvars Bisenieks pēc pirmajiem diviem posmiem bija nodrošinājuši mājiniekiem pusotras minūtes pārsvaru, un, kaut arī Niks Saulītis pēdējā posmā piekāpās par 25 sekundēm vienam no šīs grupas līderiem Reinim Upenam no CPSS, madonieši svinēja uzvaru ar minūtes pārsvaru pār cēsniekiem, kuriem pirmajos divos posmos startēja Mikus Cimdiņš un Jānis Rams. Viļakas trijotne –Igors Prancāns, Niks Mičs, Silvestrs Kozlovskis, kuri 2012.gadā uzvarēja V12 grupā, šoreiz izcīnīja bronzas godalgas. Līdzvērtīgus partnerus Renāram Birkentālam, kurš pirmajā posmā uzrādīja otro laiku, neatrada talsinieki, tāpēc viņiem nācās palikt piektajā vietā.

IMG_1210.jpg

Pašā jaunākajā grupā S12 (2002.g. un jaunākas) meitenēm 3x1km par uzvaru līdz pat otrā posma beigām līdzīgi cīnījās Madona ar Cēsīm. Pēc pirmā posma madoniete Agita Lapsa apsteidza cēsnieci Ievu Vaļsku par 4 sekundēm, bet otro posmu Līva Šahno noslēpoja par astoņām sekundēm ātrāk nekā Kristiāna Riekstiņa, un mājinieču pārsvars bija palielinājies līdz 12 sekundēm. Kima Krūmiņa pēdējā posmā uzrādīja visātrāko laiku, bet CPSS pārstāve Kitija Rozenova bija par minūti lēnāka, līdz ar to Madonas BJSS beigās izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet CPSS otrā vieta. Cīņā par trešo vietu starp CPSS-2 un „A2” pēc diviem etapiem cēsnieces bija 45 sekundes priekšā, taču siguldiete Kristīne Brunere finiša taisnes sākumā noķēra un pēdējos metros „nosprintoja” Matildi Sproģi, tādējādi nodrošinot bronzas godalgas siguldietēm, kurām pirmos divus posmus veica Anna Vītola un Urzula Jargane.

Puišiem V12 grupā 3x2km favorīti bija SS „Arkādija” pārstāvji, kuriem līdz otrā etapa beigām ļoti tuvu turējās mājinieki un netālu bija arī cēsnieki. Pirmajā posmā Gustavs Lukstiņš izvirzīja vadībā rīdziniekus, bet otrajā pozīcijā stafeti nodeva CPSS pārstāvis Arvis Jekimovs, bet madonietis Silvestrs Švauksts bija trešajā vietā. Arkādiešiem otro posmu veica vājākais no trim Rolands Arnis, kas ļāva konkurentiem pietuvoties, bet tik un tā viņš stafeti nodeva pirmajā vietā. Uģis Beķeris madoniešu deficītu bija samazinājis līdz 10, bet Artūrs Tinuss cēsnieku deficītu līdz 22 sekundēm. Pēdējā posmā rīdziniekam Bruno Krampem nesagādāja problēmas nosargāt pārsvaru un otro gadu pēc kārtas kopā ar Gustavu Lukstiņu svinēt SS „Arkādijas” uzvaru. Uvis Akmentiņš saglabāja madoniešiem otro vietu, tāpat kā Roberts Rutkovskis CPSS trešo pozīciju.

IMG_1717.jpg

1 Komentāri

kad bus bildes par abam dienām?
11 • 03 • 2014 / 20:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv