ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2014

Distanču slēpošanā 15 km distancē Liepiņš finišē 73., Paipals izstājas

Distanču slēpošanā 15 km klasiskajā stilā Latvjas sportisti Arvis Liepiņš ierindojās 73. vietā, veicot trasi 45 minūtēs un 36,2 sekundēs. Otrs Latvijas slēpotājs Jānis Paipals no cīņas izstājās neilgi pirms finiša. Zelta medaļa šveicietim Dario Kolonjam, kurš distanci veica 38 minūtēs un 29,7 sekundēs. Sudrabs Zviedrijas slēpotājam Johanam Olsonam, bet bronzas medaļa - arī zviedram Danielam Ričardsonam.

"Sirsniņa izlēca gandrīz pa muti ārā," tā pēc Paipala izstāšanās no sacensībām teic sportista treneris Andris Gailītis. Paipals nav pieradis startēt augstkalnē.

Savukārt Liepiņš par paveikto ir apmierināts, atsīstot, ka pārāk mierīgi uzsācis slēpojumu distancē. Tomēr viņš priecājas, ka izturējis līdz galam.

Jāatgādina, ka otrdien Liepiņš un Paipals startēja brīvā stila sprinta sacensībās, taču nevienam no slēpotājiem neizdevās kvalificēties ceturtaļfinālam. Labāko rezultātu trasē no Latvijas pārstāvjiem uzrādīja Liepiņš – viņš 1,8 kilometru distanci veica trīs minūtēs 49,28 sekundēs un ierindojās 61. vietā no 85 finišējušiem. Liepiņa uzrādītais rezultāts bija par 20,93 sekundēm sliktāks nekā uzvarētājam.

Pilnu Arvja Liepiņa un Andra Gailīša interviju Latvijas radio variet noklausīties oriģinālā rakstā.

Raksts pārpulbicēts no Latvijas sabiedrisko mēdiju portāla www.lsm.lv (oriģināls: http://www.lsm.lv/lv/raksts/sochi-2014/sports/distanchu-sleposhana-15-km-distance-liepinjsh-finishe-73.-paipal.a77495/)

A.Liepiņš_LOK-I.Znotiņš-3.jpg
Arvis Liepiņš. Foto: Ilmārs Znotiņš/LOK

4 Komentāri

"Sirsniņa", dakteri "cīrulīši", kādi vēl mīļvārdiņi nāks olimpiādes laikā?:)

15 • 02 • 2014 / 04:41
par smērēšanu mazliet interesanti
http://www.biathlonews.com/domrachevas-gold-norwegian-ulekleiv-and-his-forgotten-waxing-recipe/
gribētos pēc startiem palasīt kādu interviju vai komentārus no mūsu smērētājiem par sacensībās redzēto, apstākļiem, padarīto, kļūdiņām vai veiksmēm šajā sakarā. noteikti apstākļi bija pietiekoši smagi, bet mums te visi ar vai bez iemesla vienmēr smērētājus noliek.. un patiesībā jau arī nav iemesla lai to nedarītu, jo nav jau pilnīgi nekādas informācijas ne par startiem, sportistu varējumu, kļūdām treniņu procesos un vēl vairāk smērētājiem un to veikumu vai gluži otrādi kļūdām.
saprotams ka visi baidās no kritikas, tapēc vai nu neko nerunā vai noslēpj, bet kritika pie mūsu rezultātiem būs vienmēr, tapēc domāju ka daudz svarīgāk ir tomēr izstāstīt un atzīties, ja kas būs izdarīts nepareizi, vai otrādi un no tā mēs visi izglītotos un saprastu reālāk situāciju
wax
15 • 02 • 2014 / 14:56
1) Smērētāji sasmērē..slēpotājs pamēģina un pasaka - der vai nē.. Ja jā - OK, ja nē - smērētājs bliež jaunu versiju.
2) Normālā pasaulē - smērētājs sasmērē..slēpes iemēģina testētājs..tālāk tas pats kas 1.punktā.
3) Ja pirms starta netika notestēti smēri, tad nav ko vainot smērētājus, jo katrai Personībai ir savs slēpošanas stils (solis) un līdz ar to smalkākās niansēs - vienam der šitā otram šitā..
P.s. Ja jau pietrūka 400€ slēpēm, kur teikts, ka nepietrūka smēriem :) ?
P.s.(2) Ir dzirdēts arī par slēpēm kuras saucās NoWax..lai vai kā, bet alternatīva smēriem :)
noWax
15 • 02 • 2014 / 18:34
Nav jau vainas ne slēpēs, ne smēros, bet gan pašā sportistē, kurai trūkst kaut mazākās paškritikas. Ir pa beigām, bet sadomājas, ka var būt trīsdesmitniekā vai augstāk. tas ir tāpat, kā kāds no mums teiktu, ka varētu skriet PČ 100m finālā, ja būtu botas par 500 EUR.
asic
15 • 02 • 2014 / 19:47
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv