ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 09 • 2013

Cēsīs aizvadīts rollerslēpošanas sprints

Svētdien Cēsu ielās notikušajās rollerslēpošanas sprinta sacensībās elites grupās vīriem un dāmām finālā nepārspēti palika attiecīgi Artūrs Brants un Kitija Auziņa, kuri uzrādīja ātrākos laikus arī kvalifikācijā. Visās grupās kopā startēja 65 dalībnieki.

Pagājušās brīvdienas Vidzemes pusē noritēja sportiskā gaisotnē, jo jau sestdien Valmierā norisinājās gan „Trek kausa” noslēdzošais posms MTB un arī Latvijas čempionāts BMX, bet svētdien Cēsīs tika organizēts rollerslēpošanas sprints, kura norisi diemžēl aizēnoja tajā pat laikā Siguldā notiekošais, plaši zināmais un apmeklētais Vienības velobrauciens, kas „atņēma” no dalībnieku vidus arī pa kādam slēpotājam, piemēram, cēsnieku Arni Pētersonu, kurš priekšroku deva riteņbraukšanas sacensībām un kā izrādījās, izvēle bija pareiza, jo izcīnīja uzvaru  48km MTB distancē.

Iepriecināja, ka vīru konkurencē piedalījās abi ātrākie rollersprinteri – Artūrs Brants un Edgars Ozols, kuri cīnījās pagājušā gada finālā Cēsīs un kuri šovasar startēja arī vienā pasaules kausa posmā, taču apbēdināja fakts, ka bez abiem favorītiem bija tikai vēl viens dalībnieks, tādējādi izpalika aizraujošās cīņas kvalifikācijā, kādas bija vērojamas pagājušajā gadā, kad vīriem elites grupā dalībnieku skaits bija rakstāms ar diviem cipariem un kad kvalifikācijā cīņa par iekļūšanu ceturtdaļfināla astotniekā bija tik sīva, ka rollerslēpotāji no 8.vietas līdz 11.vietai satilpa trešdaļā sekundes. Toties fināls gan izvērtās gana spraigs. Kvalifikācijā A.Brants E.Ozolu bija apsteidzis par 0,7 sekundēm, kas radīja Artūram nelielu pašpārliecinātību, kā rezultātā finālā startā sanāca nedaudz zaudēt koncentrēšanos un bija jāizliek visi spēki, lai izcīnītu uzvaru, jo Edgars izrādīja sīvu pretestību. Līdz ar to pirmās divas vietas šogad identiski pagājušajam gadam izcīnīja tie paši sportisti – pirmais A.Brants, bet otrais E.Ozols. Trešā vieta tika Dāvim Serdam.

Artūrs atzina, ka fināla brauciens nav izdevies tik labs, jo nebija pienācīgi sakoncentrējies, toties kvalifikāciju gan izdevies nobraukt ļoti labi, uzlabojot iepriekšējā gada rezultātu. Viņš arī uzslavēja labo organizāciju un laika apstākļus, taču izteica nožēlu, ka šogad ir bijuši krietni mazāk dalībnieku. Diemžēl Artūram tā arī neizdevās organizatorisku iemeslu dēļ  aizbraukt uz pasaules čempionātu, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Vācijā, lai nostartētu sprintā.

Dāmu konkurencē arī piedalījās tikai trīs dalībnieces, taču tāds pats skaits bija arī pērn. Šogad atkal finālā tika Kitija Auziņa tomēr pagājušā gada otro vietu viņai izdevās šoreiz nomainīt ar pirmo, jo finālā madoniete pārspēja biatlonisti Baibu Bendiku. Trešajā vietā palika Zane Gulbinska.

Vecākajās jauniešu grupās uzvaras finālos svinēja kvalifikācijas labāko laiku uzrādītāji – V18 grupā puišiem Kristiāns Deičs, S16 grupā meitenēm Krista Razgale, V16 grupā puišiem Kārlis Liepiņš, kā arī jaunākajā grupā meitenēm (S12) Samanta Krampe un veterānu grupā vīriem Andis Dravants. Pārējās trīs grupās kvalifikācijas uzvarētājiem neizdevās tikt pie uzvaras finālos. S14 grupā uzvarēja Laura Elizabete Kvāle, finālā pārspējot igaunieti Kerstinu Ojavē, kura Lauru kvalifikācijā apsteidza par vienu sekundi.V12 grupā puišiem pirmais bija Gustavs Lukstiņš, nodrošinot arī pašā jaunākajā grupā puišiem rīdzinieku uzvaru, bet kvalifikācijas ātrākā laika uzrādītājam Robertam Rutkovskim tikai 4.vieta. Savukārt puišiem V14 grupā finālā, pārspējot kvalifikācijas uzvarētāju Niku Saulīti, pirmo vietu izcīnīja viļakietis Igors Prancāns, kuram kvalifikācijā tikai piektais rezultāts.

3 Komentāri

Iespaidīgs pasākums

11 • 09 • 2013 / 19:36
Bet bilde Dauškānei nav no Cēsu sprinta:) Kalni un ielejas visapkārt:)

14 • 09 • 2013 / 22:37
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv