ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 01 • 2014

A.Liepiņš nostartējis Pasaules kausā Polijā

Saistītā informācija

Pagājušajās brīvdienās Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā, kas norisinājās Skļarskā Porebā (Polija), Latvijas izlases dalībnieks Arvis Liepiņš sprintā brīvajā stilā 66 dalībnieku vidū ieņēma 62.vietu, bet 15km distancē klasiskajā stilā ar masu startu, pārspējot astoņus dalībniekus, ierindojās 58.vietā.

Pagājušajās brīvdienās lielas daļas distanču slēpošanas interesentu uzmanība bija piesaistīta Ziemeļvalstīs un Šveicē notiekošajiem nacionālajiem čempionātiem, kuros par atlikušajās vietām izlasē uz Olimpiskajām spēlēm Sočos cīnījās lielvalstu pārstāvji. Latvijā galvenais notikums, protams, bija FIS sacensības un Latvijas čempionāts Madonā, kas, par patīkamu pārsteigumu, bija pamanīts arī Norvēģijā. Līdz ar to, pasaules kauss Polijā šoreiz bija tā kā otrā plānā, arī pie mums, neskatoties uz to, ka tur startēja Latvijas pārstāvis. Neskatoties uz to, ka Arvja dzimtajā pilsētā un mājas trasē notika valsts čempionāts un FIS sacensības, madonietis deva priekšroku dalībai Pasaules kausa posmā. Ja sniega trūkuma dēļ Latvijas čempionāta pirmais posms un FIS sacensības nebūtu pārceltas par nedēļu vēlāk, tad SS „Arkādija” pārstāvi mēs redzētu Madonā pagājušajās brīvdienās un vērotu viņa dueli ar Paipalu Jāni. 

Līdzšinējie astoņi Arvja Liepiņa sprinti pasaules kausa posmos bijuši klasiskajā stilā, tādēļ Polijā slidsolī bija pirmā reize. Sprinta kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja itālis Fredriko Pelegrīnī, kurš 1,44km veica 2:46,41 un tuvākos sāncenšus Endrū Ņūvelu no ASV un Alekseju Petuhovu no Krievijas apsteidzot par 0,28 un 0,38 sekundēm. Arvis bija par 19,73 sekundēm lēnāks nekā Pelegrīnī un, nopelnot 142,28 FIS punktus un apsteidzot trīs poļus un vienu ķīnieti, ierindojās 62.vietā, kas ir augstākā pasaules kausa sprintos, tiesa, arī dalībnieku skaits šoreiz mazāks nekā parasti. Savukārt, punktu ziņā tas ir ceturtais rezultāts. Kaut arī pasaules kausā Arvim tas bija pirmais sprints brīvajā stilā, tomēr ar pasaules eliti viņš  vienu reizi līdz šim tomēr ir sacenties brīvā stila sprintā – 2009.gada pasaules čempionātā Liberecē (tad Arvis 19 gadu vecumā no labākā laika uzrādītāja atpalika 29,5 sekundes un nopelnīja 194,91 FIS punktus – aut.piez.).

Pagaidām neko labu nerāda igauņi. Šādā pavājā konkurencē bez ziemeļvalstu dalības tikai peters Kummels spēja iekļūt trīsdesmit labāko vidū, līderim zaudējot 5,12 sekundes un uzrādot 24.laiku. Kādreiz biežam viesiem Latvijas sacensībās Simam Sellim 35.vieta (+7,21 sekundes), bet Raido Rankels ar Timo Simonlatseru bija vēl par 0,7 sekundēm lēnāki un ieņēma attiecīgi 40. un 41.vietu. Ceturtdaļfinālā Kummels savā braucienā bija trešais, bet tālāk netika iegūstot 16.vietu, kas ir viņa labākais rezultāts šosezon. Finālā nepārspēts palika kanādietis Alekss Hārvejs, izcīnot trešo uzvaru (iepriekšējās divas prologos) pasaules kausa posmos. Otro vietu ieņēma vācietis Jozefs Vencls, kāpjot uz goda pjedestāla pēc divu gadu pārtraukuma, bet pirmo reizi trijniekā (un arī desmitniekā – aut.piez.) iekļuva Liepiņa vienaudzis no Francijas Baptists Gro. Kvalifikācijas uzvarētājs un pēdējo četru sprintu finālists Pelegrīnī palika aiz pusfināla 13.vietā. Sievietēm atkal nepārspēta palika slidsoļa sprinta meistare Kikana Randala no ASV, aiz sevis atstājot šosezon visos finālos startējušo vācieti Denīzu Hermani, kurai piektā reize uz pjedestāla šajā sezonā, bet joprojām pietrūkst uzvaras. Trešo vietu izcīnīja slovēniete Vesna Fabjana, bet pārsteigt turpināja poliete Jaskovjeca, kurai ceturtā vieta. 

Otrajā dienā notika masu starts 15km distancē klasiskajā stilā pa 2,75km apli, kuru dalībnieki veica 5 reizes. Gaisa temperatūra bija ap nulli grādiem. Mazo špūru skaits apgrūtināja beigu dalībniekus, jo visa grupa bija ļoti izretinājusies. Pirmajā distances daļā Arvis tikai drusku un pakāpeniski sāka atpalikt no galvenās grupas, pēc trešdaļas distances zaudējot minūti un divdesmit sekundes, taču otrajā daļā straujāk iestājās sagurums un arī līderi vairs neslēpoja mierīgi, jo bija jāsāk kurināt temps un cīnīties par uzvaru. Tādēļ nesanāca noturēties četru minūšu robežās. Mūsu slēpotājs beigās no uzvarētāja atpalika 5:20, kas priekš intervāla starta vēl būtu pieņemami, bet masu startā tas ir ļoti daudz. Pirms septiņām nedēļām Kūsamo 10km klasikā ar intervāla startu Liepiņš Polijas posma labākajiem zaudēja tikai divas minūtes vai nedaudz virs. Pirmo reizi SS „Arkādija” pārstāvim Pasaules kausā virs diviem simtiem punktu – 209 FIS punkti, tiesa Arvim arī pirmais masu starts pasaules kausā. 

Finišā, par divām sekundēm apsteidzot tuvākos konkurentus, uzvaru izcīnīja Maksims Viļegžaņins, bet ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu Jevgēņijs Belovs, pārspējot kazahu Alekseju Poltoraņinu, nodrošināja Krievijai dubultuzvaru. 

9 Komentāri

Vēl ir laiks līdz OS....

22 • 01 • 2014 / 15:10
Arī pēc OS būs vēl laiks. Laiks būs vienmēr. Galvenais lai ir labs laiks! :)
Janis
23 • 01 • 2014 / 13:41
:)
tu domā, ka Liepiņam nesanāks nekas OS?
Janim
23 • 01 • 2014 / 14:44
viss sanaaks. turies Arvi

23 • 01 • 2014 / 19:03
Ja izkāps ārā no bedres, viss būs ok, vismaz Paipalam būs priekšā. Pagaidām Paipals ātrāks.
U23
24 • 01 • 2014 / 08:56
Domāju ka Paipals atliektiem galiem vines Liepińu!
Bane.
24 • 01 • 2014 / 09:03
Sprintā Paipals varētu vinnēt. Arvis nav trenējis sprintu speciāli, vairāk uz distanci, kamēr Paipals pārsvarā tikai sprintu ir dzenājis.

24 • 01 • 2014 / 10:00
aiziet Latvija aiziet!!!
go go go
24 • 01 • 2014 / 10:19
Paipals arī distancei trenējās!
Bane
24 • 01 • 2014 / 13:16
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv