ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

26 • 01 • 2014

Latvieši rezervēti uzsāk Pasaules Čempionātu distanču slēpošanā veterāniem Austrijā

Iespējams, ka sniega trūkums mājās un nespēja pienācīgi ieslēpoties bija par iemeslu Latvijas veterānu komandas dalībnieku , kuri  atrodas Austrijas pilsētā St.Ulrich am Pillersee, pieticīgajam startam pirmajās divās sacensību dienās. Katrs no dalībniekiem jau ir aizvadījis savus pirmos startus 15km klasikā vai slidsolī vīriem un 5km klasikā sievietēm.

Informācijai varētu pieminēt, ka Austrijas St.Ulrich am Pillerseetal ielejā ar sniegu oficiālo treniņu dienās bija diezgan slikti un pirmajām distancēm bija sagatavots ļoti labā kvalitātē tikai 5km aplis. Līdz ar to organizatori pirms sacensību  nedēļā pieņēma lēmumu samazināt distanču garumus un mainīt starta kārtību. Pašreiz gan Pillerseetal ielejā ir sācis snigt un laika apstākļi ir patīkami ziemīgi.

Latvijas komanda Austrijā ieradās 22.01. 6 cilvēku sastāvā ar 5 servismeniem, no kuriem kāds rūpējas par slēpēm, kāds par pārtikas drošibu, vēl kāds ir no mediķiem. Jāpiezīmē gan , ka no lopdakteru vidus. Bet kā teica kāds no klasiķiem: „ cilvēks tāds pats lops vien ir” un vēl ir līdzi arī možuma uzturētājs, dzirdinātājs un testētājs vienā personā. Tā ka komanda ir gandrīz tik pat labi nokomplektēta, kā Latvijas izlase Soču olimpiādei.

Pirmajā starta dienā 25.01. startēja 15km klasikā A.Kanaviņš, G.Kanaviņš, P.Kroičs un 5km klasikā sievietēm Z.Rācenāja un V.Černišova. Rezultāti ne tuvu nav tādi uz kādiem bija cerēts, bet tos ietekmēja ne tikai nepilnīgas iespējas gatavoties uz sniega, bet arī pieļautās kļūdas smēru izvēlē. Laiks bija sarežģīts. Temperatūra ap nulli, vietām krīt mitrs svaigais sniegs. Šajās disciplīnās savstarpējā cīņā jāuzslavē G.Kanaviņš, kurš bija prātīgāks smēru izvēlē un pamanījās Ainim piekāpties tikai par 30 sek. un  tikai pēdējos 5km. Jāuzteic arī Vairas starts. Z. Rācenāja kaut arī cerēja pacīnīties par trijnieku grupā M09, tomēr jau ieskatoties starta protokolos bija redzams, ka vismaz 6 konkurentes bija ar daudz labākiem FIS punktiem un rezultātā 6.vieta nemaz nav peļama, zinot arī to, ka Zinaīdai slidsolis padodas labāk. Arī Pēteris Kroičs no Vecbebriem savās pirmajās starptautiskajās sacensībās, un varētu  teikt arī pirmajās sacensībās uz sniega šajā sezonā, nepalika pēdējais.

Savukārt 15km slidsolī  saldenieks Guntars Kikučs savā debijā MWC  ierindojās 33 vietā un no uzvarētāja grupā M04 Garnera Norberta no Austijas atpalika par 9.. minūtēm un 47 sekundēm.
Jāatzīmē, ka pirmās starta dienas ir neveiksmīgas arī Krievijas slēpotājiem, kuri ir ieradušies ar viskuplāko 210 sportistu lielu delegāciju. Krievijas pārstāvjiem izdevās uzvarēt tikai vecākajās grupās un pamatā klasiskajā stilā, bet slidsolī dominēja Eiropas un Skandināvijas slēpotāji.

Latvijas veterānu komandas sportisti izsaka pateicību LSS par atbastu. LSS busu novērtē arī Skandināvijas valstu komandas. It īpaši norvēģi, kuri ik pa brīdim bildējas pie tafarētā Ford busiņa ar Sochu simboliku un labākajiem Latvijas slēpotājiem uz tā .

Precīzāku informāciju par mūsu sportistu startiem un rezultātiem variet apskatīt www.mwc2014.com sadaļā races and results.

Andis Puida

WMC2014.jpg

1 Komentāri

paldies Andim par info.

27 • 01 • 2014 / 16:16
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv