ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

15 • 01 • 2017

Rastorgujevs ļoti ātri šauj un izcīna 10. vietu, Furkads turpina uzvaru gājienu

Šodien Pasaules biatlona kausa izcīņas 5. posmā Rūpoldingā tika aizvadītas 12.5 kilometru iedzīšanas sacensības vīriešiem. Andrejs Rastorgujevs, ļoti ātri un arī pietiekami precīzi (18/20) šaujot, no 22. vietas finišā pacēlās uz 10. vietu, bet Ilmāram Bricim 55. vieta. Kārtējā uzvara Martēnam Furkadam.

Pirms sacensībām

Ja Martēns Furkads sprintā sašauj 10/10, tad uzvarētājs ir skaidrs un francūzim aizvakar kārtējā uzvara un automātiski arī izteikti galvenā favorīta statuss šodien. Rets gadījums, bet visu sašāva arī ātrais austrietis Julians Eberhards, tomēr šodien viņam medaļu neprognozēja, jo iedzīšanā šaušanai liela nozīme un ugunslīnijā jāiegriežas četrreiz. Par Furkada bīstamākajiem konkurentiem (neskaitot, protams, paša šaušanu) tika minēti Emils Hegle Svensens un Simons Šemps. Kaut gan šaušanā pieļautas divas kļūdas, pietiekami cerīgas pozīcijas iedzīšanai aizvakar ieguva arī Andrejs Rastorgujevs - viņš startēja tikai 35 sekundes aiz ceturtās vietas ieguvēja. Tāpat sprintā labi nostartēja Ilmārs Bricis, kurš šodien pie veiksmīgas šaušanas varēja cerēt uz ieskaites punktu iegūšanu (TOP40).

Sacensības

Lielajā sniegā pa ceļam uz pirmo šaušanu sadūrās vācieši Šemps un Arnds Paifers, piedzīvojot kritienu, bet Furkads bija precīzs, palielinot pārsvaru līdz 47 sekundēm. Eberhardam uzreiz trīs kļūdas un pamatīga atkāpšanās un par vicelīderi kļuva Svensens, kurš ieguva 20 sekunžu pārsvaru pār sekotāju grupiņu. Rastorgujevam pirms šaušanas desmitnieks bija jau turpat deguna galā un pat viena kļūda šaušanā ļāva saglabāt 20. pozīciju un tikai pusminūtes deficīts līdz trijniekam. Bricim divas kļūdas un nonākšana pēdējā 56. vietā.

Furkads atjaunoja intrigu otrajā šaušanā, divreiz kļūdoties. Svensens bija precīzs un no francūža atpalika vairs tikai 8.5 sekundes. Tāpat precīzi bija daudzi no sekotāju grupas - seši sportisti, kuriem 3.-8. pozīcija, no Furkada atpalika 25-30 sekundes. Tāpat 5/5 Rastorgujevam, kurš uzlēca uz augsto 14. vietu, kurš no medaļu pozīcijām atpalika tikai 19 sekundes. Bricim vēl viena kļūda un joprojām pēdējā vieta, mazliet atpaliekot no lietuvieša Toma Kaukena.

Furkadam trešajā šaušanā viens soda aplis, kamēr Svesens trešo reizi bija precīzs un kļuva par līderi! Tiesa, tikai par simbolisku, jo Furkads bija turpat aiz muguras. Tāpat pavisam tuvu šim duetam nokļuva krievi Antons Šipuļins un Dmitrijs Mališko, kā arī vācieši Paifers un Šemps. Latvijas biatlona līderim šoreiz viena kļūda un saglabāta 14. pozīcija - medaļu cerības zuda, bet par desmitnieku vēl varēja pacīnīties. Arī Bricis netrāpīja vienā mērķī un saglabāja pēdējo vietu, tomēr pāris sportisti bija turpat tuvumā.

Uz izšķirošo ceturto šaušanu vadošais sešinieks ieradās gandrīz kopā. Furkads šoreiz bija precīzs un, kaut gan Svensens atbildēja ar to pašu, bija gandrīz skaidrs, ka francūzis 14 sekunžu pārsvaru nosargās. Pa vienai kļūdai Šipuļinam, Paiferam un Mihalam Krčmāržam, kuriem bija jāsadala bronza. Rastorgujevs bija precīzs un pacēlās uz astoto pozīciju - visai tuvu bija gan sestās vietas īpašnieks (deviņas sekundes), bet tikai pāris sekundes aiz Andreja muguras bija trīs konkurenti. Bricim šodien nesekmīga šaušana - pēdējā piegājienā vēl divi soda apļi, kopā seši.

Finišā pārliecinoša uzvara fantastiskajam Furkadam, sudrabu izcīnīja Svensens, bet finišā Krčmāržs mazliet pārsteidzoši nocēla bronzu Šipuļinam. Čehs Krčmāržs sāka no 29. pozīcijas, trāpīja 20/20 šaušanā un ieguva pirmo medaļu karjerā. Rastorgujevam finišā 10. vieta, paliekot tikai 10 sekundes aiz sešinieka. Bricim finišā 55. vieta no 55 finišējušajiem.

Andrejam šodien 14. labākais slēpojuma laiks, tikai 10 sekundes zaudējot otram ātrākajam (pārliecinoši ātrākais šodien Lukass Hofers, kurš palika 38.). Pa apļiem mūsu līderim 11., 7., 36., 14. un 17. laiks. Toties izcelšanas vērts fakts, ka parasti lēni šaušanas procesu veicošais Rastorgujevs, kurš jau aizvakar sprintā šāva ātri, šodien atkal ugunslīniju veica ļoti veikli, tai pašā laikā nezaudējot precizitāti. Andrejs četras šaušanas (ņemot vērā šautuvē kopējo pavadīto laiku) veica ar 5. ātrāko laiku (pa šaušanām 4., 6., 15. un 21. laiks).

Avots: SPORTACENTRS.COM

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv