ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

11 • 11 • 2016

Pašvaldība: Madonas novada slēpošanas trases uzlabošana stimulēs novada ekonomiku

Valmiera, 9.nov., LETA. Madonas novada pašvaldība uzskata, ka biatlona un slēpošanas bāzes uzlabošana nesīs būtisku labumu novada ekonomikai, aģentūru LETA informēja Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Strazdiņa.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas deputātu priekšlikumos nākamā gada budžetā iekļauti papildu 600 000 eiro Madonas biatlona un slēpošanas bāzei.

Lai gan jau pašlaik Madonas novada biatlona un slēpošanas bāze darbojas gan ziemas, gan vasaras sezonā, nodrošinot ne tikai aktīvās atpūtas iespējas tūristiem un novada iedzīvotājiem, bet arī rīkojot starptautiskas sacensības un treniņnometnes, sporta bāzi paredzēts uzlabot, lai tā atbilstu olimpiskajiem standartiem.

Viens no galvenajiem uzdevumiem šī mērķa sasniegšanai ir šautuves pārbūve. Šādu nepieciešamību Strazdiņa skaidro ar no tā izrietošajām iespējām iegūt papildu finansējumu no Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK), kā arī iespēju nākotnē rīkot vēl vērienīgākas sporta sacensības un dažādu valstu izlašu treniņnometnes.

Biatlona un slēpošanas bāze ir nozīmīgs galamērķis Madonas novada viesiem, un tas labvēlīgi ietekmē novada tūrisma infrastruktūru un vietējo uzņēmējdarbību. Lai gan Madonas novada pašvaldība nākotnē plāno arī estrādes un peldbaseina izbūvi, biatlona un slēpošanas bāze sevi gadu gaitā jau ir pierādījusi kā veiksmīgs un stabils ieguldījums, tādēļ novada pašvaldība to izvirzījusi kā prioritāti.

Kā iepriekš ziņots, priekšlikumos par papildu izdevumiem nākamā gada budžetā Saeimas deputāti rosinājuši piešķirt papildu miljonus sporta būvēm, reliģiskām organizācijām, dažādiem pašvaldību, kā arī citiem projektiem.

Piemēram, vairāki deputāti parakstījuši ierosinājumu piešķirt 1,55 miljonus nākamajā gadā Liepājas slēgto tenisa kortu celtniecībai, 1,55 miljonus eiro Ventspils Olimpiskā centra sporta infrastruktūras attīstības projektam, 1,1 miljonu eiro - Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcijai un vieglatlētikas manēžas celtniecībai, 600 000 eiro - Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecībai, 600 000 eiro - Madonas biatlona un slēpošanas sporta bāzei, 850 000 eiro olimpiskā centra Rēzeknē būvniecības turpināšanai, 300 000 eiro - Bauskas peldbaseina būvniecībai, vēl miljonu eiro - Latvijas Futbola federācijai UEFA prasību nodrošināšanai virslīgas stadionos.

Avots : LETA

Pašvaldība: Madonas novada slēpošanas trases uzlabošana stimulēs novada ekonomiku
Foto: biatlons.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv