ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2017

Deksnim 20/20 un piektā vieta pasaules junioru čempionātā

Slovākijā notiekošajā pasaules čempionātā biatlonā junioriem lielisku rezultātu 15 kilometru individuālajā distancē sasniedzis Ingus Deksnis, kurš, pateicoties lieliskai šaušanai, finišā uzrādīja piekto labāko laiku. Par uzvarētāju kļuva norvēģis Sindre Petersens.

Vakar jauniešu konkurencē latviešiem labākais bija Rūdis Balodis, kurš 12.5 kilometru individuālajā distancē finišēja 53. vietā, kamēr dāmu konkurencē Ievai Pūcei 65. pozīcija desmit kilometros klasikā. Šodien uz starta devā junioru, kur Latviju teicami pārstāvēja Ingus Deksnis.

Biatlonistam izdevās neticama šaušana, aizverot visus 20 mērķus, kas neizdevās nevienam citam sportistam, pie tam nebija arī daudz tādu, kas sacensības pabeigtu ar vienu kļūdu. Bija biatlonisti, kas kļūdījās pat pa desmit reizēm un itin daudz sportistu bija tuvu tam.

Šādā šaušana Deksnim ļāva sacensības pabeigt piektajā vietā, no uzvarētāja norvēģa Sindre Petersena atpaliekot minūti un desmit sekundes. Slēpošanas ātrumā Deksim 51. laiks. Petersens šaušanā pieļāva divas kļūdas. Trešā vieta Latvijas sportistam bija 15 sekunžu attālumā.

Labi šāva arī Vladislavs Nedaivodins, kuram vienīgās divas kļūdas pirmajā stāvus šaušanā. Finišā Nedaivodins, kurš uz slēpēm uzrādīja 53. laiku, ierindojās labāko 30 sportistu skaitā. Kopumā distanci veica 84 biatlonisti.

Savukārt juniorēm vienīgā Latvijas pārstāve Annija Sabule palika bez rezultāta. Startējot ar desmito numuru 12.5km klasiskajā distancē, viņa pirmajā šaušanā pieļāva kļūdu un pēc tam izstājās. Tiesa, slēpošanas ātrums Sabulei arī vienīgajā noslēpotajā aplī nebija konkurētspējīgs, zaudējot divas minūtes līderei un 15 sekundes priekšpēdējā ātrākā apļa autorei no Brazīlijas.

Čempiones godā savukārt kanādiete Megana Banksa, kura šāva nevainojami un par 48 sekundēm apsteidza austrieti Juliju Švaigeru, kurai gan viena kļūda šaušanā un attiecīgi viena soda minūte.

Avots: Krišs Upenieks, sportacentrs.com, Foto: Vladislavs Proškins/f64

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv