ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 12 • 2016

Čehiete Koukalova uzvar Pasaules kausa pirmā posma iedzīšanā, Bendikai - 53.vieta

Pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja biatlonā Gabriela Koukalova no Čehijas svētdien triumfēja šīs sezonas pirmā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensībās, bet Latvijas sportiste Baiba Bendika palika 53.vietā.

Koukalova sestdien sprintā bija trešajā vietā, bet svētdien viņa startēja ļoti pārliecinoši, četrās šaušanās neaizverot tikai vienu mērķi.

Finišā uzvarētājai 8,4 sekundes zaudēja vāciete Laura Dālmeiere, kura pieļāva divas kļūdas. Pagājušajā sezonā Dālmeiere uzvarēja četrās iedzīšanas sacensībās.

Savukārt trešo vietu svētdien izcīnīja itāliete Doroteja Vīrere, atpaliekot 21,4 sekundes. Viņa sprintā bija vien 19.pozīcijā, bet iedzīšanā aizvēra visus 20 mērķus.

Tikmēr sprintā uzvaru guvusī francūziete Marī Dorēna-Abēra iedzīšanā slēpoja sešus soda apļus un samierinājās ar septīto vietu.

Bendika, kura sprintā bija vien 58.pozīcijā, iedzīšanā pirmajās divās šaušanās bija nekļūdīga, kas tobrīd ļāva pakāpties līdz 46.vietai. Tomēr trešajā šaušanā latviete kļūdījās trīs reizes, bet ceturtajā vēl vienreiz un atkāpās uz sesto desmitu. Finišā Bendika bija 53.pozīcijā, uzvarētājai zaudējot piecas minūtes un 54,2 sekundes.

Šī bija vien piektā reize karjerā, kad Bendika Pasaules kausa etapos startēja iedzīšanā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijā ar 157 punktiem ir Dālmeiere, kurai ar 132 punktiem tagad seko Koukalova, bet Dorēna-Abēra ar 118 punktiem atkāpusies uz trešo pozīciju.

Tikmēr Bendika ar pieciem punktiem, kas šonedēļ tika izcīnīti 15 kilometru individuālajā distancē, ieņem 57.pozīciju.

Turpinājumā plkst.14.20 pēc Latvijas laika sāksies 12,5 kilometru iedzīšana vīriešiem, kurā startēs arī Andrejs Rastorgujevs

Sestdien desmit kilometru sprintā vīriem ļoti pārliecinošu panākumu svinēja titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš izcīnīja otro uzvaru trīs dienu laikā, jo ceturtdien bija labākais arī 20 kilometru distancē. Tikmēr Rastorgujevs ar vienu kļūdu palika 18.vietā, uzvarētājam zaudējot minūti un 7,7 sekundes.

Tiesa, Rastorgujevs vien 24 sekundes atpalika no trešās vietas, bet no labāko desmitnieka viņu šķīra desmit sekundes, kas nozīmē, ka iedzīšanā ir labas iespējas kāpt augstāk.

Kā vēstīts, vīru distancē sestdien sprintā startēja vēl divi Latvijas sportisti, tomēr viņi nekvalificējās iedzīšanai - Roberts Slotiņš ieņēma 89.vietu, bet veterāns Ilmārs Bricis, kurš Pasaules kausa apritē atgriezies pēc četru gadu pārtraukuma, palika vēl divas pozīcijas zemāk.

Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Avots: LETA

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv