ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 11 • 2016

Bricim sešas kļūdas šaušanā, Bendika 13. vietā, Muižniece 41. pozīcijā

"Sesongstart Skiskyting" sacensībās Norvēģijā Ilmārs Bricis sešas reizes netrāpīja mērķī un 39 biatlonistu konkurencē ierindojās 35. vietā, kamēr sieviešu konkurencē Baiba Bendika ar divām kļūdām bija 13. pozīcijā.

Karjeru atsākušais Ilmārs Bricis pirmajā guļus šaušanā nogāza tikai divus no pieciem mērķiem. 46 gadus vecajam biatlonistam, kurš 2006. gada olimpiskajās spēlēs bija ceturtais iedzīšanā, nākamajās trīs šaušanās kopā tika trīs kļūdas (visas – stāvus), un finišu Bricis sasniedza pēc 44 minūtēm un 59 sekundēm. Aiz viņa palika tikai trīs norvēģi.

15 kilometru distancē uzvarēja Simons Furkads, kurš finišēja pēc 39:52,8 minūtēm. Trīs sekundes no viņa atpalika cits Francijas biatlonists – Simons Destjē. Labāko sešiniekā starp pieciem francūžiem ielauzās tikai Krasimirs Anevs, kurš ierindojās trešajā pozīcijā, no Furkada atpaliekot 18,1 sekundi. 28. vietā bija lietuvietis Toms Kaukēns, bet 30. – viņa tautietis Karols Dombrovskis.

Sieviešu konkurencē startēja 56 sportistes, un latviete Baiba Bendika ieņēma 13. vietu. Viņa pirmajā stāvus šaušanā kļūdījās divas reizes, taču citādi šāva lieliski. 12,5 kilometru distanci Latvijas biatloniste veica 42 minūtēs un 46,9 sekundēs.

Anda Muižniece ierindojās 41. pozīcijā. Guļus viņa netrāpīja tikai vienu no desmit šāvieniem, bet katrā no stāvus šautuvēm divas kļūdas. Muižniece no uzvarētājas Jūlijas Džimas atpalika 7:34,9 minūtes. Ukrainas sportiste finišēja pēc 39 minūtēm un 50,7 sekundēm. Viņa par 18,5 sekundēm pieveica tautieti Oļenu Pidrušnu, bet trešā bija Justīne Brasāza no Francijas.

Sacensībām bija pieteikta arī Žanna Juškāne, bet viņa uz starta nedevās.

Autors: Ulvis Brože (sportacentrs.lv), Foto: Latvijas Biatlona federācija.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv