ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2017

Bendikai līdz punktam pietrūkst sešu sekunžu, uzvaru izrauj Dālmeiera

Antholcas trasē Itālijā sācies Pasaules kausa posms biatlonā, kas tika atklāts ar 15 kilometru individuālo distanci dāmām. Uzvaru tajā svinēja arī pirmā klasikas posma uzvarētāja vāciete Laura Dālmeiera, bet vienīgā Latvijas pārstāve Baiba Bendika ar piecām kļūdām ieņēma 42. vietu.

Baiba Bendika, kura trasē devās ar ceturto kārtas numuru, pirms pirmās šaušanas ieņēma 69. vietu, no līderes francūzietes Žistīnas Brezā atpaliekot par 39,4 sekundēm, bet šautuvē nogāza tikai trīs no pieciem mērķiem, atkrītot uz 80. pozīciju un čehietei Lucijei Harvātovai zaudējot nedaudz vairāk nekā divarpus minūtes. Nākamajā šaušanā latviešu biatloniste pieļāva vienu kļūdu un pakāpās uz 57. vietu, savukārt trešajā šaušanā bija perfekta un pacēlās jau uz 39. pozīciju, kas tobrīd ļautu iekļūt punktos.

Pirms pēdējās šaušanas Bendika bija 40. vietā un šautuvē spēcīgā vējā kļūdījās divas reizes, zaudējot vienu pozīciju. Tobrīd no viena punkta Bendiku šķīra tieši septiņas sekundes, bet pēc 13,9 kilometru atzīmes viņa bija atkāpusies uz 44. vietu, no 40. pozīcijas atpaliekot par 10,6 sekundēm. Distances izskaņā Bendikai izdevās atspēlēt divas vietas un 4,5 sekundes, tomēr ar to bija par maz, lai trešo reizi sezonā iekļūtu punktos. Pirmajā klasikas posmā Estešundā Bendika ieņēma 36. vietu, bet viņas sezonas pagaidām labākais rezultāts ir 25. vieta iedzīšanā Rūpoldingā.

Pēc otrās un trešās šaušanas līdere bija čehiete Eva Puškarčīkova, taču pēc 15 precīziem šāvieniem viņa izšķirošajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas un no cīņas par augstām vietām izstājās. Pa divām reizēm kļūdījās arī viņas tuvākās sekotājas krieviete Olga Podčufarova un austriete Liza Terēza Hauzera, kurai arī nepaveicās ar vēju, un pēc ceturtās šaušanas vadību pārņēma francūziete Anaisa Ševaljē, kura savu vienīgo kļūdu pieļāva otrajā šaušanā.

19,8 sekundes aiz viņas sekoja Dālmeiera, kura pirmajās divās šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai, bet nogāza pēdējos desmit mērķus. Taču trasē Dālmeiera bija krietni ātrāka, 1,1 kilometru līdz finišam deficītu sadeldējot līdz 3,4 sekundēm, pirmspēdējā atzīmē atpalika vairs tikai 0,5 sekundes un finišā bija ātrāka par 3,8 sekundēm. Pasaules kausa līdere Gabriela Koukalova ar sešām kļūdām ieņēma 24. vietu, kopvērtējuma vicelīdere Kaisa Mekereinena ar četrām kļūdām bija 15. pozīcijā, bet francūziete Anaisa Beskona pieļāva sešas kļūdas un tika diskvalificēta.

Avots: Agris Suveizda, sportacentrs.com, Foto: LETA

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv