ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2017

Bendika un Bricis pāru stafetē ieņem 12. vietu Eiropā

Polijā notiekošajā IBU kausa posmā, kas vienlaikus ir arī Eiropas čempionāts, Latvijas biatlonisti Baiba Bendika un Ilmārs Bricis jauktajā pāru stafetē ieņēma 12. vietu, no uzvarētājas Krievijas atpaliekot nepilnas divas minūtes.

Latvijas izlases pirmo posmu veica Baiba Bendika, kura pirmajā šaušanā izmantoja vienu rezerves patronu. Atgriezusies trasē, viņa kāpināja tempu, apsteidza trīs pretinieces, tomēr divas reizes kļūdījās šaušanā un nokrita atpakaļ uz 14. pozīciju. Stafeti pārņēmušais Ilmārs Bricis nogāza deviņus no desmit mērķiem, izmantoja vienu lieko patronu un pakāpās pozīciju augstāk, turklāt mazāk nekā desmit sekundes priekšā bija Kanāda un Bulgārija.

Bendikai otrais posms izdevās labāks, jo gan guļus, gan stāvus viņa šāva nevainojami. Desmit nogāztie mērķi ļāva pacelties uz desmito vietu, tomēr priekšā esošā Francija bija 23 sekunžu attālumā. Trasē atgriežoties Bricim, 14 sekundes aiz muguras bija Rumānija, kas garām tika palaista pēdējā šaušanā. Pirms tās Latvija joprojām bija desmitā, tomēr pieredzējušajam sportistam bija jāizmanto trīs rezerves patronas.

Tās maksāja vienu vietu šautuvē, jo garām tika Bulgārija. Atgriežoties trasē, pusotru sekundi aiz muguras atradās Itālija, kas Brici apsteidza ātri un līdz finišam ieguva komfortablu pārsvaru. Tādējādi Latvijas biatlonistu duelis finišēja 12. vietā ar rezultātu, kas bija par nepilnām divām minūtēm sliktāks nekā uzvarētājai Krievijai.

Krievijas biatlonisti Darja Virolainena un Jevgeņijs Graničevs finišu sasniedza pēc 37 minūtēm un desmit sekundēm, par 6,3 sekundēm apsteidzot norvēģus Ingrīdu Ladmarku Tandervoldu un Vetli Sjastadu Kristiansenu, lai gan ziemeļniekiem pēc pēdējās šaušanas bija pat 15,8 sekunžu deficīts.

Uz uzvaru pretendēja arī Čehija, tomēr izredzes izdzēsa Tomāša Krupčīka neveiksmes. Septītajā šaušanā viņš ieslēpoja ar 17 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Krieviju, taču nepietika pat ar trīs rezerves patronām, tādējādi nācās veikt divus soda apļus un nokrist uz sesto vietu. Beigās Čehija finišēja astotā.

Autors: Ulvis Brože, sportacentrs.com

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv