ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

11 • 02 • 2017

Bendika pirmoreiz iekļūst PČ iedzīšanā, sprintā uzvar Koukalova

Pasaules čempionātā biatlonā Hohfilcenē (Austrija) pirmajā individuālajā distancē, 7.5km sprintā sievietēm, uzvaru izcīnīja čehiete Gabriela Koukalova, bet Baiba Bendika ar divām kļūdām ieņēma 50. vietu, augstāko PČ pozīciju savā karjerā, un kvalificējās iedzīšanai.

Baiba Bendika startēja pašā sākumā, ar septīto numuru. Viņa pirmajā šaušanā nekļūdījās ne reizi un uzrādīja konkurētspējīgu ātrumu arī slēpošanā, kopumā pēc pirmās šaušanas uzrādot 22. labāko laiku. Taču otrajā šaušanā veicās jau daudz sliktāk un nācās doties divos soda apļos, bet beigās finišs 50. vietā

Tas tik un tā ir Bendikas augstākais sasniegums pasaules čempionātos individuālajās distancēs. Pirms gada Oslo viņa klasikā ieguva 65. vietu, bet sprintā nebija ieguvusi augstāku pozīciju par 78. vietu. Tas arī nozīmē, ka 25 gadus vecā sportiste PČ iedzīšanai kvalificējusies pirmoreiz.

Savukārt otrai Latvijas sportistei Žannai Juškānei jau pirmajā šaušanā trīs kļūdas un sliktākais laiks visu dalībnieču konkurencē. Otrajā šaušanā vēl divas kļūdas, kas nozīmēja, ka aizvērti tikai 50% mērķu, un finišā 95. vieta 101 sportistes konkurencē.

Bendika no uzvarētājas atpalika gandrīz divas minūtes, taču blīvo rezultātu dēļ arī devītā vieta bija tikai minūtes attālumā. No labāko 40-nieka Bendiku šķīra tikai 12 sekundes, bet no labāko 30-nieka - 30 sekundes. Slēpošanas ātruma ziņā Bendika bija 57. vietā, kamēr Juškāne 77, taču Bendika bija 12. ātrāka šaušanā.

Sudraba medaļu izcīnīja vāciete Laura Dālmeiera, kura pagājušajā pasaules čempionātā bija trijniekā visās piecās disciplīnās, kurās piedalījās, bet kopumā ieguvusi savu devīto PČ medaļu. Viņa bija precīza abās šaušanās un izcēlās arī ar ļoti ātru soli trasē, kas ļāva ilgi būt pārliecinošas līderes godā, taču sacensību beigās intrigu sarūpēja čehiete Gabriela Koukalova, kas startēja ar 96. numuru.

Koukalova arī šāva perfekti un pēc otrās šaušanas bija desmit sekundes priekšā Dālmeieras laikam. Vāciete gan tieši pēdējā aplī bija slēpojusi īpaši ātri, bet Koukalova savu pārsvaru noturēja, beigās apsteidzot Dālmeieru par četrām sekundēm. Koukalovai šī ir otrā PČ zelta medaļa savā karjerā, taču pirmā, kas iegūta individuālajā distancē.

Savukārt bronzu ieguva francūziete Anaisa Ševaljē, kura gan no abām līderēm atpalika patālu - 25 sekundes no Koukalovas. Trešo vietu Ševaljē ieguva tikai ļoti sīvā cīņā, par 0.2 sekundēm apsteidzot itālieti Vitoci, kurai otra ceturtā vieta pēc kārtas (arī PČ ievadā jauktajā stafetē kopā ar Itālijas izlasi). Labāko sešiniekā bija arī otra itāliete Sanfilipo, bet desmitniekā visvairāk pārstāvju - trīs - Francijai.

Savukārt Kaisa Mekereinena ar diviem soda apļiem pamanījās tik un tā palikt tieši aiz labāko desmitnieka, proti, 12. vietā. Bet Darja Domračeva otrajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas un beigās palika 26. vietā.

Avots: Rolands Eliņš, sportacentrs.com

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv