ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 12 • 2015

Rastorgujeva lieliskais sniegums neglābj Latvijas biatlona stafetes komandu no pieticīga snieguma Pasaules kausa posmā

Saistītā informācija

Lai gan Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pirmajā etapā kā pirmais nodeva stafeti savam komandas biedram, tomēr Latvijas izlase Austrijā notikušā Pasaules kausa otrā posma 4x7,5 kilometru stafetes sacensības ieņēma 22. vietu.

Uzvaru sacensībās izcīnīja Krievijas komanda, kuras sastāvā bija Aleksejs Volkvos, Jevgēņijs Garaņičevs, Dmitrijs Mališko un Antons Šipuļins.

 Lai gan kilometru pirms finiša krievi atradās nedaudz vairāk kā sekundi aiz norvēģiem, tomēr finišā viņi savus sāncenšus apsteidza par 3,1 sekundi. Krievijas komanda izmantoja sešas rezerves patronas un distanci veica vienā stundā 11 minūtēs un 40,8 sekundēs, kamēr norvēģiem nācās izmantot septiņas rezerves patronas.

Tikmēr nedaudz vairāk kā minūti aiz uzvarētājiem finišēja Francija, kam trešā pozīcija. Tāpat kā krievi, arī francūži izmantoja sešas rezerves patronas.

Pirmo etapu Latvija iesāka cerīgi, jo Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā sašāva visus mērķus, neizmantojot nevienu rezerves patronu un no līderes Krievijas atpaliekot desmit sekundes. Vēl ātrāks un precīzāks alūksnietis bija otrajā šaušanā, izvirzot Latviju līderpozīcijā. Rastorgujevs spēja saglabāt līderpozīciju, kā pirmais nododot stafeti Ingum Deksnim, kurš trasē devās 3,7 sekundes priekšā Zviedrijas komandai.

Savā pirmajā šaušanā Deksnis izmantoja visas trīs rezerves patronas un neaizvēra divus mērķus, pēc soda apļiem līderiem zaudējot vairāk nekā vienu minūti, kas Latvijai deva 20.pozīciju. Nākamajā ugunslīnijā Deksnis bija precīzs, bet stafeti Robertam Slotiņam viņš nodeva Latvijai atrodoties 23. pozīcijā.

Slotiņš savā pirmajā šaušanā izmantoja divas rezerves patronas, bet otrajā viņš nespēja sašaut trīs mērķus, tādejādi Latvija atkrita uz 25. vietu. Kā ceturtais no Latvijas komandas trasē devās Daumants Lūsa, kurš priekšpēdējā un pēdējā ugunslīnijā izmantoja sešas rezerves patronas, pēc astotās šaušanas ļaujot Latvijai pacelties uz 22. pozīciju.

Kopumā Latvijas komanda stafetē izmantoja 14 rezerves patronas un veica piecus soda apļus.

Jau vēstīts, svētdien uzvaru sieviešu 4x6 kilometru stafetē izcīnīja Itālijas dāmu biatlona komanda, kuras sastāvā bija Lisa Vitoči, Karīna Oberhofere, Frederika Sanfilipo un Doroteja Vīrere.

Astoņās šaušanās izmantojot astoņas rezerves patronas, itālietes distanci veica stundā, piecās minūtēs un 32,6 sekundēs, pirmo reizi uzvarot kādā no Pasaules kausa posmiem.

Vien divas sekundes desmitdaļas no viņām atpalika vācietes, kuras pēc astotās šaušanas savām konkurentēm bija priekšā par 1,3 sekundēm. Uzvaru itālietēm nodrošināja Vīrere, kura trases pēdējos kilometros apsteidza vācietes, kuras ugunslīnijā izmantoja septiņas rezerves patronas.

Tikmēr kā trešās finišā ieslēpoja ukrainietes, kuras šautuvē izmantoja desmit rezerves patronas, no uzvarētājām atpaliekot par 13,1 sekundi.

Latvijas komanda dāmu stafetes sacensībās nepiedalījās, bet pēdējās divas vietas 22 izlašu konkurencē ieņēma Lietuvas un Igaunijas izlases.

Kā zināms, Rastorgujeva divas kļūdas šaušanā piektdien liedza viņam pacīnīties par augstu vietu desmit kilometru sprinta sacensībās, sportistam ierindojoties 36. pozīcijā. Savukārt pārējie Latvijas sportisti bija vēl zemāk - Slotiņš ar trim kļūdām šaušanā bija 102. pozīcijā, bet Degsnis ar četrām kļūdām bija 106. vietā. Kopumā sacensībās piedalījās 108 biatlonisti.

Tikmēr 12,5 kilometru iedzīšanā Rastorgujevs sestdien spēja pakāpties līdz 26. vietai.

Savukārt dāmu sacensībās Baiba Bendika piektdien izcīnīja 43. vietu 7,5 kilometru sprintā, sasniedzot jaunu karjeras augstāko rezultātu un kvalificējoties iedzīšanai, kur gan viņa sestdien no 55 sportistēm palika pēdējā.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais ir līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē esošajā Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27. vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Avots: DELFI.LV


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv