ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 03 • 2016

Nav Andreja, nav ballītes

Saistītā informācija

AR VIENU konkurētspējīgu biatlonistu komandu stafetē bija par maz. Ceturtdien Oslo Norvēģijā ar jaukto stafeti sākās pasaules čempionāts. Izlases labākajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam nestartējot, Latvija (Baiba Ben-dika, Zanna Juškāne, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks) tika apsteigta par apli un palika pēdējā, 25. vietā.

Baiba startēja no priekšpēdējās rindas un sākumā pa galvu pa kaklu uz priekšu neskrēja. Uz pirmo šaušanu viņa ieradās pēdējā, bet no šautuves, aizverot visus mērķus, aizslēpoja jau 18. vietā. Stāvus šaušanā gan nācās izmantot vienu rezerves patronu, bet trasē viņa devās četrpadsmitā. Stafeti Zannai Juš-kānei viņa nodeva jau kā piecpadsmitā, taču galvenais uzdevums - iekrāt pārsvaru pār Nāciju kausa ieskaitē priekšā esošo Dienvidkoreju - tika paveikts. Juškāne savu posmu sāka ar 56,4 sekunžu handikapu pār dienvidkorejieti Eunjunai Ko.

Juškāne sašāva pirmos četros mērķus, taču pēdējais nekrita pat ar četriem mēģinājumiem, un pirms šaušanas minūti lielais pārsvars pār Koreju pārvērtās 27 sekunžu deficītā. Turklāt distances otrajā pusē viņas slēpojums kļuva vēl lēnāks. Juškāne nodeva stafeti pēdējā, un nākamos divus posmus veikušajiem vīriem neizdevās pietuvoties Dienvidkorejas komandai. Slēpošanas ātrumā zaudēts nedaudz, un vienīgā cerība bija katastrofāla šaušana konkurentu izpildījumā, taču šādu dāvanu mūsu sportisti nesagaidīja.

Dramatiskā četru komandu cīņā par zeltu uzvarēja Francija. Pēdējā šaušanā mazliet labāki bija Martēns Furkads un Simons Šemps, kuri aizbēga no tuvākajiem konkurentiem. Pēdējā kāpumā Furkads aizbēga no Simona Šempa un izcīnīja Francijai pirmo vietu.

Piektdiena biatlonistiem ir brīva, sestdien notiks sprinta sacensības kungiem un dāmām, un šo sacensību 60 labākie svētdien startēs iedzī-šanā.

Avots: LETA/DIENA

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv