ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

02 • 03 • 2016

Juškāne atgriežas biatlonā un startēs pasaules čempionātā

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne, kura veselības problēmu dēļ nav piedalījusies sacensībās jau vairāk nekā gadu, dosies uz pasaules čempionātu Oslo, intervijā Sportacentrs.com atklāja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) viceprezidents Gundars Upenieks.

26 gadus vecā Žanna Juškāne pagājušajā sezonā sasirga ar Epšteina-Barra vīrusu un jau februāra sākumā bija spiesta pārtraukt sezonu. Pēc sezonas viņa atsāka treniņus, tomēr gan veselības problēmu, gan nesaprašanās ar izlases treneru kolektīvu dēļ viņa nolēma šosezon nestartēt.

Ļoti veiksmīgu sezonu aizvada Baiba Bendika, tomēr ar viņas pūlēm vien ir par maz, lai Latvija cīnītos par vietu Nāciju ranga 25 labāko valstu pulkā. Tādēļ ir ļoti svarīgi, lai uz pasaules čempionātu vismaz aizbrauc vēl kāda Latvijas biatloniste. Nolemts, ka tā būs Juškāne, kura pati iepriekš izteikusi vēlmi atsākt karjeru.

LBF viceprezidents Upenieks atklāja, ka uz Oslo dosies Bendika un Juškāne. "No Žannas netiek gaidīti augstvērtīgi rezultāti. Būsim reāli - viņa nav gatavojusies tādā režīmā, lai cīnītos par labiem rezultātiem. Viņas dalība ir komandas interesēs, lai tā varētu pretendēt uz iekļūšanu "Top 25", kas ļautu nākamsezon Pasaules kausa seriālā startēt divām Latvijas sportistēm. Saprotams, ka pati Žanna ir tajā ļoti ieinteresēta."

"Tas būtu ieguvums arī komandai, jo Latvija varētu startēt jauktajā stafetē, turklāt abas meitenes varētu konkurēt savā starpā," skaidro Upenieks. "Darām visu, lai sezonas beigās nenāktos konstatēt, ka mums pietrūka, peimēram, 12 punkti, jo vienkārši neaizbraucām uz pasaules čempionātu. Pat par iziešanu uz starta tiek piešķirti ranga punkti."

Nāciju rangā Latvijas sieviešu izlase ar 1036 punktiem ieņem 26. vietu, par 32 punktiem atpaliekot no 25. vietā esošās Dienvidkorejas.

Avots: SPORTACENTRS.COM

Pusgada laikā pat neviena zvana no federācijas vai treneriem, lai vismaz apjautātos par veselību, bet nedēļas laikā pēc...

Posted by Sporta Avīze on Monday, February 29, 2016

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv