ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

08 • 01 • 2015

Šipuļins stafetes pēdējā posmā izrauj Krievijai uzvaru, Latvijai 18. vieta

Saistītā informācija

Oberhofā (Vācija) šodien Pasaules kausa izcīņas posmā biatlonā vīriešu stafetes sacensībās uzvaru svinēja Krievijas komanda, kas apsteidza Norvēģijas, Francijas un Vācijas kvartetus. Latvija pēc pirmā posma bija trešajā vietā, bet finišu sasniedza 18. pozīcijā.

Šodien stafetes sacensībās nevarēja piedalīties vairāki pazīstami sportisti. Francijas izlasei nācās iztikt bez Martēna Furkada, norvēģiem nevarēja palīdzēt Emīls Hegle Svensens un Tarjei Bē, savukārt Austrijas kvartetā netika iekļauts Dominiks Landertingers.

Sacensību intrigu uzkurināja arī smagie laikapstākļi. Dienas pirmajā pusē Oberhofā lija un bija stiprs vējš, bet pirms sacensībām sportistiem gatavoties traucēja bieza migla. Laikapstākļu dēļ starts tika pārcelts par pusstundu – uz plkst. 15:45. Brāzmainais vējš (līdz 21 m/s) un migla nerimās, bet sportisti tomēr stājās uz starta, lai sāktu potenciāli aizraujošo sacīksti.

Sacensību starts, biathlonworld.com
Sacensību starts (biathlonworld.com)

Laikapstākļi ieviesa savas korekcijas jau pirmajos sacensību metros - pa ceļam uz pirmo šaušanu kritienus piedzīvoja Čehijas un Slovākijas sportisti. Uz pirmo šaušanu lielākā daļa biatlonistu ieradās vienā grupā. Vācijas, Norvēģijas un Ukrainas sportisti bija vienīgie, kuri visus piecus mērķus aizvēra bez rezerves patronu palīdzības. Andrejs Rastorgujevs pēc pirmās šaušanas bija devītais (divas rezerves patronas), bet jau nākamajā atzīmē pakāpās uz sesto vietu.

Līdz otrajai šaušanai izvirzījās septiņu sportistu līderu grupa. Visātrāk šāva Krievijas biatlonists Jevgeņijs Garaņičevs, bet otrais pēc otrās šaušanas bija Rastorgujevs, kurš no līdera atpalika 10 sekundes. Tuvu Latvijas biatlonistam turējās Simons Furkads, bet Norvēģijas, Itālijas, Kazahstānas un Somijas sportisti jau atpalika nedaudz tālāk.

Rezultāti pēc otrās šaušanas
Rezultāti pēc otrās šaušanas

Pirmajā maiņā Rastorgujevs ieradās trešajā vietā, no līdera atpaliekot tikai 8,5 sekundes. Otrajā posmā Latviju pārstāvēja Daumants Lūsa. Līdz trešajai šaušanai Francija pilnībā panāca Krieviju, norvēģi bija tuvu klāt, bet pārējie biatlonisti atpalika par vairāk nekā pusminūti. Lūsa no trešās vietas atkāpās uz 12. Pēc šaušanas līderu situācija būtiski nemainījās, tikmēr Lūsam bija vajadzīga tikai viena rezerves patrona, kas ļāva atgriezties labāko desmitniekā. Līderi savas pozīcijas saglabāja arī pēc ceturtās šautuves. Krievija, Francija un Norvēģija turpināja atrauties no pārējiem, tikmēr Lūsa atkrita uz 17. vietu, lai gan šaušanā bija precīzs ar vienas rezerves patronas palīdzību.

Trešo posmu līderi sāka 10 sekunžu intervālā, tikmēr ceturtajā vietā esošā Vācija atpalika par nepilnu minūti. Latvijai trešo posmu nepilnas četras minūtes pēc līderiem sāka Roberts Slotiņš.

Piektajā šaušanā izcils bija norvēģis Juhaness Bē, izvirzot skandināvus vadībā ar 15 sekunžu pārsvaru, bet turpinājumā Bē jaunākais palielināja Norvēģijas atrāvienu līdz pat pusminūtei. Norvēģijas pārsvars varēja pazust pēc sestās šaušanas, kurā Bē bija jāslēpo soda aplis, taču skandināvus ar kļūdām iepriecināja arī Krievijas un Francijas sportisti. Rezultātā Norvēģijas pārsvars pieauga līdz pat 46 sekundēm, bet Krievijai un Francijai pietuvojās Vācija, kuras sastāvā lielisko trešo posmu aizvadīja Arnds Paifers.

Pēdējo posmu leģendārais Ūle Einārs Bjerndālens sāka ar nepilnas minūtes pārsvaru pār Vāciju un Krieviju, bet Francija atpalika par vēl sešām sekundēm. Latvietis Slotiņš ar diviem soda apļiem atkrita uz 21. pozīciju pirms ceturtā posma, kurā devās Rolands Pužulis.

Sacensību uzvarētāji (biathlonworld.com)
Sacensību uzvarētāji (biathlonworld.com)

Līdz septītajai šaušanai Bjerndālena pārsvars nedaudz kritās, bet pēc tās Antons Šipuļins pietuvojās līdz 36 sekunžu attālumam. Vācija no Krievijas atpalika par aptuveni 23 sekundēm, bet Francija bija vēl 15 sekundes tālāk. Astotajā šaušanā Bjerndālens un Šipuļins nenopelnīja soda apļus, taču norvēģis šāva krietni lēnāk, un Krievijas biatlonists atpalika tikai par nepilnām 10 sekundēm. Cīņā par bronzu pēdējā šaušanā noplīsa vācietis Simons Šemps, un pretī medaļām ar nepilnas minūtes pārsvaru devās Francija. Ceļā līdz finišam Šipuļins likvidēja arī atlikušo Norvēģijas pārsvaru, bet pēdējos metros arī izrāva uzvaru Krievijai. Pužulis pēdējā posmā pakāpās uz 18. vietu, ļaujot Latvijai finišā apsteigt japāņus, poļus, britus un lietuviešus. Čehijas kvartets izstājās sacensību gaitā, bet Zviedrijas komanda tika diskvalificēta.

Avots: SPORTACENTRS.LV

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv