ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

10 • 01 • 2015

Rastorgujevam kļūda pēdējā šāvienā liedz pacīnīties par uzvaru PK sprintā

Saistītā informācija

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā Oberhofā 10 kilometru sprintā sasniedza šīs sezonas labāko rezultātu, ierindojoties sestajā vietā.

Rastorgujevam šis ir otrais labākais rezultāts Pasaules kausa sprintā. Šajā disciplīnā viņa labākais rezultāts ir piektā vieta.

Rastorgujevs sacensības sāka ar ātru slēpojumu, un, dodoties pirmajā šaušanā, viņš bija trešajā vietā. Tomēr pirmajā šaušanā guļus viņš pieļāva divas kļūdas, kas viņu atmeta uz 46.pozīciju.

Atgriežoties distancē, latvietis atkal bija ātrs un viņš atkal bija tuvu pirmajam desmitniekam. "Ugunslīnijā" stāvus viņš kļūdījās pēdējā mērķī un pēc šaušanas bija astotajā vietā. Finišu Rastorgujevs sasniedza pēc 27:23,9 minūtēm, kas deva sesto pozīciju.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Martēns Furkāds, kurš par 4,4 sekundēm apsteidza leģendāro Ūle Eināru Bjērndālenu. Abi šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Timofejs Lapšins.

Uzvarētājam Rastorgujevs zaudēja 21,4 sekundes, bet no goda pjedestāla viņu šķīra vien 3,9 sekundes. Sasniegtais rezultāts ļaus Rastorgujevam piedalīties masu startā svētdien.

Cits Latvijas biatlonists Roberts lotiņš ar trim kļūdām šaušanās finišēja 85.vietā (+3:57,0), bet Rolands Pužulis ar sešām kļūdām palika 95.pozīcijā 99 sportistu konkurencē (+5:22,1).

Avots: DELFI.LV

Vīriešu 10km sprinta rezultāti 10.01.2015
Vīriešu 10km sprinta rezultāti 10.01.2015

2 Komentāri

Ļoti labs sniegums. Bet arī ļoti skumji, ka atkal tik maz līdz patiesam saviļņojumam par sasniegumu.
Slēpotājs
10 • 01 • 2015 / 19:14
Nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ sacensības tika pārceltas par divām ar pusi stundām vēlāk, taču Rastorgujevam sacensību norise sestdien izrādījās veiksmīga. Pirms pirmās šaušanas viņš atradās trešajā pozīcijā, taču pieļautās divas kļūdas lika atkrist vien uz 46.vietu. Tiesa, Latvijas labākajam biatlonistam trasē bija ātrs solis, kas pirms otrās šaušanas ļāva pakāpties jau uz 11.pozīciju.
Otrajā ugunslīnijā Rastorgujevs pieļāva vēl vienu kļūdu, taču tas būtiski neietekmēja viņa pozīciju, bet atlikušajā distances laikā Latvijas sportists spēja pakāpties līdz sestajai vietai, kas ir viņa šīs sezonas labākais rezultāts.
Tikmēr par sacensību uzvarētāju tika kronēts titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš ar vienu kļūdu šaušanā par 4,4 sekundēm apsteidza leģendāro norvēģi Ūli Eināru Bjērndālenu. Trešais savukārt bija krievs Timofejs Lapšins.

Rastorgujevs no Furkada atpalika par 21,4 sekundēm, turklāt, visticamāk, Latvijas labākajam biatlonistam izdevies kvalificēties svētdien gaidāmajam masu startam.
Savukārt abiem pārējiem Latvijas biatlonistiem bija jāsamierinās ar pieticīgākiem rezultātiem - Roberts Slotiņš ar trim kļūdām šaušanā bija 85.vietā, bet Rolands Pužulis pamanījās pieļaut sešas kļūdas un finišēja 95.pozīcijā starp 99 sportistiem.
Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ticis pie 120 punktiem, kas viņam ļauj ieņemt 30.vietu, kamēr līderis ar 421 punktu ir Furkads. Viņam ar 336 punktiem seko krievs Antons Šipuļins, bet par punktu mazāk ir Ēmilam Heglem Svendsenam no Norvēģijas.
Kā zināms, šis Pasaules kausa posms sākās ar Čehijas panākumu 4x6 kilometru stafetē sievietēm. Viņām šāds triumfs izdevās pirmo reizi pēc vairāk nekā 17 gadu pārtraukuma. Savukārt ceturtdien Latvijas vīriešu komanda ieņēma 18.vietu 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās, kamēr piektdien 7,5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm pirmo reizi karjerā triumfēja Čehijas biatloniste Veronika Vitkova.
Latvija šajā Pasaules kausa posmā sieviešu biatlonā nav pārstāvēta, jo Baiba Bendika iedzīvojusies veselības likstās, kamēr Žanna Juškāne tam nav kvalificējusies.
Šis Pasaules kausa posms noslēgsies svētdien, kad norisināsies masu starta sacensības.
LETA
10 • 01 • 2015 / 22:22
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv