ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 01 • 2015

Rastorgujevam divas kļūdas un 21. vieta sprintā, uzvar Šemps

Saistītā informācija

Šodien Antholcā-Anterselvā (Itālija) norisinājās 10 kilometru sprinta sacensības Pasaules kausa izcīņas 6. posma ietvaros. Pie pirmās uzvaras šosezon un otrās pēc kārtas Antholcā tika vācietis Simons Šemps. Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs šaušanā guļus pieļāva divas kļūdas un palika 21.

Par sacensību galveno favorītu tika uzskatīts šīs sezonas sprinta un kopvērtējuma līderis Martēns Furkads (Francija). Bez jau minētā francūža šosezon pasaules kausos divreiz pie uzvarām sprintā ticis arī Norvēģijas biatlonists Juhanness Bē. Tieši viņš bija ātrākais 10 kilometru distancē pirms nedēļas notikušajā posmā Rūpoldingā. Tiesa, pastāvēja bažas, ka sportists iedzīvojies smadzeņu satricinājumā, kas neapstiprinājās. Pie galveno favorītu trio pieskaitāms arī krievs Antons Šipuļins. Pasaules kausa kopvērtējumā viņš ieņem otro vietu, bet sprintā, neskatoties uz izlaistajām sacensībām Oberhofā, ar 171 punktu ieņēma ceturto vietu. Tāpat galveno favorītu lokam pieskaitāmi arī Simons Šemps (Vācija) un Jakovs Faks (Slovēnija).

Šajā posmā startēs arī norvēģis Tarjei Bē, kurš slimības dēļ nestartēja Oberhofā un izlaida arī posmu Rūpoldingā. No elites biatlonistiem sprintam pieteikti gandrīz visi labākie, nestartēs tikai Dominiks Landertingers (Austrija).

Iepriekšējā posmā no Latvijas biatlonistiem uz starta 10 kilometru distancē izgāja tikai Andrejs Rastorgujevs, bet šoreiz 103 dalībnieku kārtā ir arī Roberts Slotiņš un Rolands Pužulis. Izlases līderis uz starta stāsies ar 50 kārtas numuru, drīz pēc viņa arī Pužulis (58.), bet kā 91. Sacensības sāks Slotiņš.

Sacensību pirmajā pusē startēja vairums favorītu, bet ar 50. numuru startējušais Rastorgujevs labā solī sasniedza pirmo šaušanu. Tur Andrejs pieļāva divas kļūdas un praktiski izstājās no cīņas par desmitnieku. Pēc nekļūdīgas pirmās šaušanas līderos izvirzījās Jakovs Faks, bet sešas sekundes aiz viņa sekoja Šemps, vēl pēc divām Šipuļins, Lapšins un Garņičevs. Kopvērtējuma līderis Martēns Furkads šāva ātri un pieļāva vienu kļūdu, bet Juhanness Bē šautuvē atstāja nenogāztus divus mērķus.

Otrajā šautuvē Simons Šemps šāva nekļūdīgi un kļuva par sacensību līderi par teju 30 sekundēm apsteidzot līdzšinējo līderi Šipuļinu. Nekļūdīga šaušana stāvus ierindoja Garaņičevu otrajā vietā, bet aiz viņa uz otro šaušanu ieradās potenciālais līderis Jakovs Faks. Slovēnijas biatlonists ātri vien nogāza pirmos četrus mērķus, tomēr nervu spriedze un nenogāzts pēdējais mērķis liedza pārliecinoši slēpot pretī uzvarai šajā posmā, tomēr cerības uz medaļu nebija zudušas.

Par sacensību uzvarētāju ar laiku 23:18.8 kļuva Simons Šemps. Pie sudraba godalgas tika Jevgeņijs Garaņičevs, bet kļūda pēdējā šāvienā trešajā vietā ierindoja Jakovu Faku. Lielisku ātrumu no otrās šaušanas līdz finišam parādīja šveicietis Vēgers, kas līderim iedzina teju 10 sekundes un finišēja ceturtais. Karjeras augstāko panākumu sasniedza kanādietis Grīns.

Finišā Andrejs Rastorgujevs no līdera atpalika vairāk kā minūti (1:15.6) un ierindojās 21. pozīcijā. Rolands Pužulis pirmajā šaušanā pieļāva kļūdu, bet otro šaušanu veica nekļūdīgi. Ja šaušana vēl deva cerības kvalificēties uz iedzīšanu, tad slēpojums pievīla - beigās tikai 91. vieta. Roberts Slotiņš pirmos piecus mērķus nogāza bez problēmām, bet neveiksmīga izvērtās otrā šaušana, kurā pieļautas četras kļūdas. Roberts finišēja 99. vietā.

Avots: SPORTACENTRS.COM

Rastorgujevam divas kļūdas un 21. vieta sprintā, uzvar Šemps

2 Komentāri


22 • 01 • 2015 / 21:09
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv